Křupe a křupe. Ve středu i v úterý.

24 nepřečtených
  • honzabike

    Zdravím, mám takový zdánlivě jednoduchý problém, který tu asi nevyřeším, ale zkusím, co kdyby.

    Už minulý rok na podzim mi začlo křupat v oblasti středu při šlapání. Mám celopéro viz profil, v čepech zadní stavby to asi nebude při samotném pohupování je to OK. Všechno ukazovalo na střed takže sem ho poctivě rozdělal vyčistil namazal složil. Výsledek opět křupání při šlapání. Dal sem to do kolofixu ještě s nějakýma problémama u kazety. Zaplatil asi 2000,– a výsledek 0. Střed je prý dobrý, a nějaké cvakání je prý od náboje protože náboj je špatný (to sem věděl už dřív že tam je vůle). Ok, řek sem si, koupím na zimu nová zapletená kola s novými náboji, ty staré měli stejně svoje nejlepší za sebou, přidal sem ještě novou X0 kazetu, nový řetěz X0 a nový převodník číňana. Nechal sem si to sestavit v jednom servisu (60 km daleko od bydliště) kterému nechci dělat špatnou reklamu, všechno jim popsal na papír. Platba 2000,– za sestavení, když mi volají že vše hotové, říkám jim, mohli byste to projet? Odpověď: Na to nemáme čas, když je to na stojanu OK, tak to je OK i při jízdě. Ok dovezu domů, za tejden projedu a křup křup z oblasti středu při šlapání. Tak si říkám, ty vo.., fakt efektivně vynaložený peníze. Příští týden to zkusím hodit ještě k dalšímu servisákovi ve městě jestli by si stím nevěděl rady. Jinak to hodím asi z hráze do rybníka.

    0 0
    • Le Corbusier  

      No a proč jsi teda sakra nevyměnil ten střed?!

      4 0
    • Jáchym 1  

      Sedlovka v rámu

      Zámek sedlovky

      Patka

      Volné šrouby převodníků

      Pedál v klice

      Ty čepy bych taky nevylučoval

      atd.

      1 0
    • Kouba_2005  

      Ač se to zdá býti od středu, málokdy tomu tak doopravdy je. O křupání jsou tu romány, je potřeba prohledat opravdu vše a ne se zacykleně motat jen kolem středu. Někomu tu křupal dokonce šroubek košíku na bidon. Pro začátek bys mohl otestovat, zda to dělá ze sedla nebo jen v sedle. Mohou to být pedály, zadní osa, samotné sedlo, patka přehazky, řídítka v představci ..... prostě cokoliv. Vše rozdělat, vyčistit, máznout a složit, pedály a sedlo zkusit jiné, vyčistit sedlovku, její zámek a lehce máznout, stejně tak ližiny zámku sedla. Když si tohle nedokážeš udělat sám, tak budeš platit, no.

      2 0
    • Milan  

      Atd…

      Necistoty zadni osy v dotyku s ramem. Pod patkou, ale klidne i ty cepy na dolni kyvce vzadu. Pohupovani je neco jinyho nez tah retezu.

      1 0
    • ronda  

      Taky mi křupalo u středu, zkusil jsem vyměnit střed, kontroloval ložiska v stavbě, atd atd, až se to pak najednou projevilo…

      3 0
    • honzabike  

      Já vím, kde komu to křupe a může to být víceméně cokoliv. Mě jen štve že mi to nejsou schopny odstranit profi servisy, který si za to berou tisíce a nejsou to ochotny ani projet. Ještě zkusím vyměnit a namazat ty pedály.

      0 1
      • Azmir  

        Dělá to i ve stoje nebo jenom v sedě? Spíš koukni na tu sedlovku/objím­ku/sedlo. To je nejčastější zdroj pazvuků a zní to jako od středu.

        0 0
      • Kouba_2005  

        Tak sám vidíš, jak blbě se tyhle věci hledají. Byla by to spíš náhoda a štěstí to odhalit napoprvé, co to bylo v servisu. Prostě to chce jít postupně a udělat vše. Remcáním na fóru to neodstraníš, je 10h, už jsi mohl mít hotové vše, co jsem ti psal :-)

        3 0
        • heerer  

          Vzhledem k tomu, ze dela vse v servisu je mozne ze neni moc zrucny(ano nic na tom co ma udelat neni) a nebo to nechce delat sam.

          0 0
          • Maka123  

            Mě vržou i tretry ????????????

            0 0
            • Kouba_2005  

              Mně vrže koleno a křupe rameno … a hekám snad?! :-D

              3 0
            • novas752  

              To je taky hodně častý. Plus jsou některý ty lupání a vrzání dost závislý na váze jezdce a jeho stylu šlapání/jízdy – lehčí nebo naopak těžší servisák z toho žádný zvuk vyloudit nemusí. Taky to někdy bývá ovlivněný teplotou.

              0 0
    • theedge  

      Me absolutne nejcasteji u vsech kol lupala objimka sedlovky – podmazat vazelinou.

      Pak lyziny sedla, ulozeni tlumice do ramu, podlozky pod hlavkem kam se dostal pisek. Vsechny SPD mi vrzou – ruzny pedaly na ruznych botach.

      1 0
    • couffy  

      Převodník, uchycení osy v klice

      0 0
    • twofinger  

      Kvuli „krupani“ jsem kdysi vymenil pul kola a pak jsem zjistil, ze to delal stojanek. :-)

      0 0
    • kofejn  

      Mně se na náboji povolila koncovka/redukce, co se dotýká zadní stavby. Střed jsem samozřejmě před tím nechal vyměnit :)

      0 0
      • J1RKA  

        resil jsem krupani asi pul roku, vyndal jsem sedlovku a ticho, vyzkousel jsem snad vsechno, vymenil ji celkem 3× a pak jsem zjistil, zeto dela patka hazky, ale krupalo to jenom se sedlovkou, proste ducharina

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.