krosové kolo do 8000kč pro mou přítelkyni

60 nepřečtených
  • vurunin13

    zdravím,po předchozí zkušenosti s tímto forem a hlavně s jeho účastníky jsem se opět rozhodl svěřit výběr kola pro mou přítelkyni do vašich rukou,mě jste pomohli a s kolem jsem nad míru spokojen.

    takže strop je 8000kč,přítelkyně je 168cm vysoká,akorát nevím jestli ji koupit dámský nebo pánský rám,budeme jezdit většinou cesty a lehký terén,takže si myslím že krosové kolo.

    takže bych byl rád,kdyby jste mi poslali pár odkazů na nejlepší kola v této cenové relaci.

    moctkrát děkuji.

    0 0
    • amito  

      …nevím odkud jsi ale my máme na skladě poslední dámský cross je to Balance Cross sport alu rám ,LX řazení , kotoučové brzdy , odpružená sedlovka, seřiditelný představec ,zdvojené ráfky…ale Cheb a cena libová 8699 kč pro tebe !

      0 0
    • plevka  

      a co třeba STR VERA ?

      0 0
    • martinnecas  

      Doporučuju Pells Crono Comp. Dá se sehnat kolem 8tis, model 2009 nebo 2010. Dobrá geometrie rámu, docela lehké, slušná výbava. Model Crono Pro (kolem 10tis ve výprodeji) bych řekl, že má ještě lepší poměr cena výkon.

      U Pells Crono určitě pánský rám – jsou docela nízké, i pro ženy pohodlné. Moje přítelkyně měří cca 170cm a má Crono Pro velikost 17", je to asi akorát, možná by to chtěl o 2cm kratší představec.

      Obecně bych doporučil vzít kolo (pro holku) s odpruženou vidlí, bude to pohodlnější, i když na všech krosových kolech jsou ty vidle dost tragické.

      0 0
      • vurunin13  

        tak nakonec jsem po domluvě s přítelkyní vybrali pánský rám,ted jen jaké kolo koupit????

        strop je opravdu 8000kč,možná max 8500kč,ale víc opravdu nee??

        tak co vybrat???

        už mi jde z toho hlava kolem…

        0 0
        • vurunin13  

          tak a co ta vidle odpružená nebo pevná????

          0 0
          • scalar  

            Problém je, že dobrá rada neexistuje. V této cenové kategorii bude problém s vidlicí.

            Odpružená bude nějaká Suntour NEX nebo NCX, tedy pružinovka s pružinou nastavenou na 75 kg, navíc nebude mít magnesiové nohy (hmotnost 2,5 kg) a nebude mít tlumení.

            Pevná bude hliníková (nebo obyčejné železo), tedy tvrdá.

            0 0
            • jaroh  

              Problémom je aj to, že sa to tu moc rieši. Treba ísť do obchodu/obchodov, kde ju nechajú pojazdiť si na ulici pred obchodom. Nech vyskúša niekoľko bicyklov a ten, ktorý si vyberie, ten jej kúp a je dosť jedno, či bude mat takú alebo onakú vidlu či prehadzovačku. Môžeš vyberať na internete a na fórach, koľko chceš, aj tak jej to nevyberieš bez toho, aby si na ten bicykel sadla. A keď sa je zapáči bicykel s lacnou vidlou, tak jej ho kúp, lebo ani drahou vidlou je nepresvedčíš na bicykel, ktorý sa jej nezapáči.

              0 0
          • t29  

            Vzhledem k tomu, že ty sám pořídils kolo s pevnou vidlicí, a předpokládám, že pro ni vybíráš kolo kvůli společným vyjížďkám, tak bych pro ni doporučil taky kolo s pevnou vidlicí.

            Odpružená vidlice zatíží celé kolo nejmíň o kilo, v dané cenové kategorii spíš o kilo a půl proti pevné. Taky nebude pořádně fungovat a bude dražší, ale hlavní problém je ta váha navíc – přece bys ji nenutil jezdit na těžším kole, než máš ty sám.

            Pevná vidlice nebude pružit, ale vhodné a přiměřeně nafoukané pláště pomůžou pohodlí zlepšit.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.