Kotouče Shimano na brzdy avid juicy 7 ?

10 nepřečtených
  • Richec

    Ahoj všem,

    mám na svém kole brzdy avid juicy 7 a při své váze kolem stovky nějak nemůžu najít slova chvály na standardně dodávané kotouče k těmto brzdám. Na předku mám průměr 185 a vzadu 160. Při prudším a pomalém sjezdu se to všelijak vlní a hudluje jako když hrajete na listovou pilu. Hrůza!

    Ale k věci: zvažuji koupi kotoučů Shimano XT, nebo XTR. Mají totiž hliníkové středy a samotný brzdový plech není při brzdění tak namáhán. Problémem však je, že nevím, jestli se právě kvůli těm hliníkovým středům vejdou k třmenu mých „avid juicy 7“ které mají navíc na brzdových destičkách ty vyhazovací packy pro demontáž. Napadlo mě je prostě ucvaknout, ale vejde se to tam i tak? Nechcou se mi kupovat kotouče na slepo a potom je pro mou potřebu jako nepoužitelné někde prodávat v bazaru :-( Nemáte s tím někdo už nějakou zkušenost? Díky za radu, zdraví Richec.

    0 0
    • Ruprt2  

      ooo jak já ti rozumím.

      Přímou zkušenost se shimano kotouči jsem neměl, ale vleze se ti to. Možná budeš muset ucvaknout pacičky na deskách, ale to ničemu nevadí.

      0 0
    • TJK  

      jako ruprt2, vlezou se, pacicky jdou normalne upalit, nebo mozna bude stacit jen vyhnout do strany, jsou tam beztak jen na vyndavani desek… tak to udelas klestickama… ale kotouce bych ti tak jako tak doporucil Hope floating, sice drazsi ale proste ta funkce a vykon tam je bez debat :-)

      0 0
    • BigKarel2  

      Určitě to půjde…Ale počkej až ti to potvrdí někdo kdo to vozí, nebo to fakt ví a má prakticky vyzloušené…

      0 0
    • JayDee  

      Mam na kole Juicy 5 + 2× 160 XT kotouce s Al unasecem a po upaleni cca poloviny tech pacek na vyndavani desek se vlezou paradne ;) Spokojenost.

      0 0
    • Richec  

      Nazdar a díky všem za odpovědi.

      Dnes jsem se domluvil s kámošem, co ty XTR kotouče má a na chvilku jsem si je od něj půjčil. Přední „180“ tam padnul naprosto bez problému (a to jsem měl strach že to nepůjde spíš přez tu redukci od vidlice k třmenu)a ten zadní „160“ tam měl problémy opravdu jem o půlku té vytahovací packy od vnitřní pakny (venkovní je v pohodě).

      Díky Richec

      0 0
      • -Alan-  

        Vozím BB7 s tímto Shimano kotoučem. Že to koliduje jsem si všiml až časem. Ty packy si do kotouče udělají po obvodu svou rýhu a pak už to chodí. Kupodivu to neškubalo, všim jsem si až už to bylo. Takže packy ucvaknout a bude to dobrý.

        0 0
        • Atilla  

          Tak já jsem musel na juicy 7 upálit ty packy celé. Pod Avid Elixir jsem dal podložky, tam to škrtá na 160mm o třmen.

          0 0
    • Motyll  

      Mám obrácený dotaz. Mám na kole AJ 7 SL a měním je za Shimana SLX. Můžu nechat AVID kotouče?

      0 0
      • BigKarel2  

        můžeš, proč bys nemohl? maximálně dopodložkuješ do ideální polohy…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.