Koronavirus - testovaní Saalbach

6 nepřečtených
  • jimiAJ7

    Ahoj, jen pro zajímavost, máme odjet na dovolenou ( autem ) do Saalbachu, očkovaní zatím nejsme. Chápu správně, že je potřeba udělat si PCR test před odjezdem, případně antigen. Máme tam být po dobu 6 dnů. Tudíž potvrzení o negativním výsledku platí 72 nebo antigen 48 hodin, což na celou délku pobytu nevyjde. Je možnost nechat se Antigenem otestovat přímo v Saalbachu – Hinterglemu ? Platí se ? Nebo po uplynutí této doby už to pak nikdo neřeší ( v Rakousku ) ? Má někdo praktickou zkušenost. Dík

    0 0
    • Slavik  

      Rakušáci vyžadují opakovaný test. Z toho důvodu jsem jim ukázal prostředníček, abych někde lítal po testech a platil za to – jel jsem do Polska, kde nikdo nic nechtěl.

      Kolegyně byla na kolech ve Východní říši a na ubytování to vyžadovali a ve Vídni mají někde pro cizince testy zdarma. Na Slovensku je na hranicích kontrolovali…

      0 0
    • Gaper  

      Tady o tom píšou, kde a jak

      Mám zkušenost jen z Maurachu u Achensee, ne z lanovek, pracovně. Je to jako u nás, prostě udělají test, dostaneš potvrzení, hotovo. Za mě to platila firma, kolik ale nevím, asi 20e za antigen. Moje zkušenost z AT je že to nikdo nekontroluje, asi jako u nás.

      0 0
    • C.A.C  

      Zhruba měsíc zpět, cesta na ledovec Hintertux. První kontrola ještě na dálnici při příjezdu do Rakouska. ( kolona na 1,5 hodiny, dálnice smrsknutá do jednoho pruhu ) Komplet posádka auta musela ukázat „covid pas“ ( cokoliv, co potvrzovalo buď očkování, prodělaný Covid nebo test ) a přihlášení do rakouskýho on line centrálního systému. V Hintertuxu bez „covid pasu“ se člověk nedostal nikam. Hospody, předzahrádky, Après Ski, hotel, lanovka – všude stála služba a kontrolovala. Po kontrole razítko na ruku a pak bylo všechno v pohodě. Ve frontě na lanovku musel být nasazen FFP2, pokud ne, hrozilo odebrání skipasu. Kabiny i sedačky pouze s respirátorem a poloviční kapacita. Důsledně kontrolováno a vyžadováno! Kdo neměl FFP2, dostal od kontrolujících zadara novej. Testy v Hintertuxu byly taky zadara. Všechno bylo otevřený, včetně bazénů a saun. V obchodech, benzinkách a pod. musel být respirátor. Ale jak píšu, je to už měsíc zpět a to bylo období, kdy se Rakousko otevíralo světu.

      0 0
    • Volovec  

      Nyní v Rakousku povinné jen roušky (nemusí býr respirátor), antigen platí 24 hod, PCR 72 hod, přetestování zdarma všude možně (testcentra najít na netu otázka 2 min googlování), při vícedenních trecích po chatách píšou brát si s sebou vlastní antigen test, na chaty vlastní spacák a povlak na polštář.

      Realita je však krapet jiná :-)

      Je ale potřeba být připraven vždy na horší variantu

      0 0
    • bathed  

      My meli byt v Saalbachu tento tyden. Skrze praci a pocasi jsme to posunuli na srpen.

      Co se tyce Rakusaku a testu, mam zkusenost z pred 14ti dni, kdy nas na Sweechatu vyhodili z letadla skrze neuplny plf dokument do Recka. Tak jsme si natahli dovcu o tri dny rakouskem Rychnove, povozili se mlokem a posmatlali po Schneebergu. Zkratka jsme si posunuli odlet: ja mam komplet ockovani, pritulka jednu davku a dcera nic. Do raichu jsme prijeli s PCR kvuli letadlu. V hospodach se jenom ptali, nechteli videt nic. Nikdo nas nekontroloval. Ve dvou kavarnach nas prosili o vyplneni dotazniku a kontaktu pro trasovani.Po skonceni platnosti testu, nas nutili k rakouskemu antigennimi samotestu – skatulku jsme dostali na recepci hotelu. Vyter z nosa, prihlasit do systemu, vyfotit skatulku s indikatorem pred aktivaci, ale s napsanym cislem co ze systemu dojde, pak fotku vysledku. Do hodiny by mel prijit qr code do covid pasu…. Recepcni tvrdila, ze to je pro vsechny obcany eu. Nam se to ale nepodarilo vyjet…. Pokud nekecala a fakt to tak je (neoveroval jsem) pak to plati 48hodin.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.