Kopání do pedálu - podkluzování pedálu

41 nepřečtených
  • Danken

    Zdravím všechny,

    mám jeden problém, se kterým si v servise moc nevěděli rady a trochu mě to trápí.

    Nechal jsem si promazat kliky, probrat středy, protože mi připadalo, že při záběru pravým pedálem lehce zavrzal.Po servise se chování trochu změnilo a při větším záběru do levého pedálu mi do toho pravého trochu kopne. Nejvíc je to patrné při jízdě do kopce, kdy nohy více zabírají a na pedály tlačí. Čím rychleji se pak šlape, tak je zvuk intenzivnější. Na těžší převody ten problém není moc znatelný. Vzal jsem to teda zpátky do servisu, vyměnili pedály, řetaz ale problém setrval.

    Nevíte co by to mohlo být?

    Když to dělá, tak to vyvolává pocit, jakoby pedál pod nohou podkluzoval. Teda, že je cítit jak se ten střed pedálu otáčí. Ale jak říkám, pedál jsme vyměnili za jiný a přetrvalo to.

    Díky moc za pomoc.

    0 0
    • Danken  

      Jen abych dodal, jedná se o klasický pedál s průmyslovými ložisky.

      0 0
    • couffy  

      Nevím jak ostatní,ale já z tvého popisu moc chytrý nejsem,chtělo by to ujasnit pojmy pedál,klika,stře­dová osa.Jak se probírají středy?

      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • nox159  

      jak to tak ctu tak se zeptam jinak, odkud jsi ze by se ti ti na to nekdo z BFka co bydli pres ulici podival… :)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Nejlíp uděláš, jak ti radí Noxa. A ani nemusí být z B-F, stačí někdo, co na kole jezdí :-)

      0 0
    • Danken  

      Tak konečně snad problém vyřešen. Řešení ale poměrně nečekané.

      Včera znovu hozeno do servisu a zůstalo to tam celý den. Dneska jsem si pro to přišel a ptám se jak. Tak vyvaklaná klika to není, prý všechno krásně lícovalo, zkoušel i zadní náboj a při tom přišel na povolenou zadní brzdu, ale že se mu spíš zdá jakoby to na pedálech plave a nekope nebo nelupe. Druhý servisák mi řekl, že je úplně všechno v klidu a vůbec nechápe, co pořád řeším. Tak jsem si to vzal a udělal kolečko a jak jsem hrábl pořádně do pedálu, tak mě to zase koplo. A dokonce víc. Tak jsem to ještě několikrát projel a pořád hledal důvod proč to cítím jen na té pravé straně. Co jsem si všiml bylo, že kliky byly dotažené na střed mnohem více než minule, protože jsem minule viděl větší vůli a trochu bordelu, který tam napadá, teď jsem neviděl vůbec nic. Nicméně jsem zkoumal dál a rovnou to řekl servisákovi, že teda nepomohlo nic a je to snad ještě víc. Znovu jsem chtěl, ať to vyzkouší přesně tak jak já ať ucítí to kopnutí. Když jsme se ale ještě jednou dívali na to kolo, konkrétně na rám, tak u Cannonu dávají na tu vodorovnou část, která vede přesně pod řetazem a končí u zadního náboje kola, chránící umělohmotnou lištu na rám ať se nezasere. A když jsem se podíval blíž, tak jsem si všiml, že v jedné části té lišty ve stejném místě jak probíhá klika je ten plast dobitý. Plast se sundal a problém zmizel. Pořád mě zaráží, proč jsem to cítil jen já, ale asi to je dané váhou a stavbou těla a asi v mém případě rám se více napne do strany a tím pádem plast začal vadit klice.

      Takže díky všem za pomoc a nezlobte se, že jsem tu řešil takovou „kravinu“. Bohužel, to ale asi normálně odhalit, dokud jsem ten plast trochu neobil, prostě nešlo. Každopádně kdyby ty kliky, když je promazávali tak nedotáhli, tak by se to ani neobjevilo.

      Ještě jednou dík

      0 0
      • Richi  

        Takže z podkluzování vyšlo škrtání.

        Ten příběh je … zajímavý, alespoň jsi na to přišel. :-)

        0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Danken  

      Určitě se nedá mluvit o škrtání do pedálu. Opravu to bylo tupy lupání a zároveň bylo cítit jak ten pedál podkluzuje v dané chvíli.

      Jak to brali servisáci nevím, ale spíš jde k jejich mínus, že to co jsem jim popisoval neodhalili jako blbost dřív.

      Ale je pravda, že když jsem si potřeboval dneska dokoupit nové přední světlo, tak jsem radši šel jinam:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.