• TGMike

    Chtěl bych začít jezdit aktivněji na kole. Dosud jsem používal velmi rekreačně nějaké horské kolo za asi 10 tisíc. Chtěl bych jej používat jak na silnicích, tak ale i při jízdě terénem – ať už jde o polní, lesní, kamenité a podobné nezpevněné cesty (ne sjezdy, spíše výlety do okolí) – tedy takové univerzální kolo, které zvládne jakýkoli terén.

    Zkoušel jsem pohledat co jen šlo, ale akorát mi jde z těch všech nabízených kol akorát hlava kolem. Co bych od něj zejména očekával je co nejvyšší míra pohodlí, tedy asi co nejlepší odpružení. Co jsem tak hledal tady na fóru, tak jsem našel například doporučení na Trek Procaliber 9.6. Ten nicméně stojí přes 40 tisíc a upřímně si nejsem zcela jist, jestli to není pro mé potřeby přestřel, jednalo by se tak o jakousi horní cenovou hranici, kterou jsem schopen za kolo dát. Zároveň ale nechci žádné z těch laciných kol pod 10 tisíc. Ocenil bych zároveň nižší hmotnost a dostatečný přenos energie (abych nešlapal naprázdno), z bezpečnostního hlediska kvalitní brzdy.

    Budu také rád za nějaké tipy, co se na kola hodí přikoupit, kromě těch běžných věcí, jako jsou svítilny či držák na láhev. Na co bych zkrátka měl při nákupu ještě myslet.

    Výška 169 cm, váha 65 kg.

    Budu rád za jakoukoli reakci a předem za ni mnohokrát děkuji.

    0 0
    • Azmir  

      Pro Caliber 9.5 se dá sehnat za 33k. Kola co splňují, co požaduješ začínají okolo 25k na hliníkovém rámu. To ten příplatek za carbonového pro calibera má celkem smysl. Judy na tvou hmotnost postačí a brzdy uvidíš sám.

      3 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.