• Frost

    Chci si pořídit rám Orbea Alma a rozhoduju se mizi M/L. Spíš to vypada na to Mko..mám 181cm ale u téhle cenovky si nelajsnu koupit něco co mi nakonec nebude vyhohovat. V trinnity kola skladem nemívají a nevím ani o jiném shopu v Praze, že by kolo meli vystavené. Neví někdo kde by se dala Alma zkusit osedlat? Díky za všechny nápady.

    0 0
    • Attila  

      Orbeu nevim.

      Najdi si na netu geometrie, a pak najdi něco nejbližšího té Orbee od jiné značky a vyzkoušej.

      0 0
    • Pebe  

      měřím 180cm, k rozkroku mám lehce přes 80cm, se sedlem SLR mi vychází od středu do lyžiny sedla cca 720mm, takže bych bral Lko, s Mkem bych blbě sháněl sedlovku, protože to znamená mít sedlovku vysunutouo cca 25mm nad rysku a akorát bych riskoval zlomení rámu.

      Navíc Mko má 582mm na délku, už na Meridě v 18' jsem měl 585mm na délu a jezdil s ofset sedlovkou a 12cm představcem. Teď mám Supa 29 a ten má přes 600mm na délku a s 10cm představcem je to v pohodě.

      toť můj pohled na věc.

      0 0
      • qasko  

        Ahoj Pebe,

        Mrkneš sa mi na moju narýchlo zbastlenú geometriu. Rozkrok 825 + od stredu prirátam 175mm kľuku nie ? Potom mi vychadza sedlovka nejakých 20cm

        0 0
        • Pebe  

          Takhle bych si to vůbec netroufal měřit, o něco výš se dostaneš už jenom pedálama a tretrama, navíc by to platilo pouze pokud by jsi seděl přesně na středu sedlové trubky a měl v dolní úvrati propnutou nohu a kotník do pravého úhlu. O čemž celkem pochybuju. Já třeba sedím takových 5cm za středem sedlové trubky, nohu nataženou v dolní úvrati nemám a s kotníkem celkem kvrdlám.

          Tvých 825mm je od vrchu sedla, já mám 720mm ke středu lyžin sedla.

          Ale neměl by být problém si tole odměřit na stávajícím kole, pokud máš už vyzkoušené sedlo, tak si to změř, taky třeba po lyžiny a potom už to dopočítáš. Já měřim od středu středového složení k lyžinám, od téhle vzdálenosti odečtu vzdálenost střed-vrch sedlové trubky a mám velikost vysunutí sedlovky.

          Ale pokud máš o kousek víc na výšku i k rozkroku, tak ti těžko vyjde menší vysunutí sedlovky u Mka než mě, to by jsi musel mít sakra vysoké sedlo.

          0 0
        • Stanislav__1  

          Na vysku posedu existuje jednoduchy vzorec. Vzd. od zeme do rozkroku * 0,885. K tomu bych pripocetl 1–2 cm na boty, pedaly a kufry. A plati to jen v pripade spravne nastavene predozadni polohy sedla.

          0 0
    • Pebe  

      jinak mě ještě napadlo, že by mělo jít vytisknout si geometrii a dojít do Duratecu ať ti to nastaví na té jejich FOG stolici a vyzkoušet si to. Ale asi zadarmo to nebude :-(

      0 0
    • vysmátej bajker  

      Nějaké kolo máš ne,změřit a porovnat :).Napsat českému zastoupení a tam se zeptat na zkušební jízdu.

      0 0
    • Stanislav__1  

      Koukal jsem na geometrii a zda se mi, ze L-ko budu prilis velke a M-ko zase male. Velikosti zrovna jemne odstupnovane nemaji. Poohledl bych se po jinem ramu.

      0 0
      • Frost  

        No to je přesně ten problém. Výška 179–184 cm je prokletí :-) Samozřejmě že jsem koukal po jiném rámu. Scott scale je také ve výběru, Lko mi je tak, tak na délku, jde to ale ne na nějaký velký závodění..možná na rodinné výlety. A M se mi zdá zase příliš nízké. Je tam rozdíl víc jak 45mm na výšku u M a L. Scott Spark je lepší …v Mku je akorád…ale nechci full.

         

        Už mi bylo jedním prodejcem nabídnuto vyzkoušení Almy..ale z Prahy je to trochu z ruky..no nejspíš si budu muset udělat výlet.

         

        Jinak díky za názor s tím Absolonem..netušil sem kolik měří a co jezdí.

        0 0
    • qasko  

      No keď Julien Absalon má 184cm a jazdí veľkosť M ja mám vo výbere veľkosti jasno.

      Čo som horší ako on ?! :-D (tiež mám 184cm)

      Naviac kámošová Alma vo veľkosti L je mi je priveľká.

       
      0 0
    • lidumil  

      Zkus zavolat dovozci sem určitě Ti řekne, kam jaké velikosti kol posílal a domluví Ti tam i vyzkoušení jako to udělal pro mě.

      0 0
      • Frost  

        Bylo mi nabídnuto vyzkoušet Mko…ale ve Svitavách :-( V Praze asi nic neseženu.

        Není tu někdo s Mkem a mohl by změřit vzdálenost od středu klikového středu k ližině sedla při vysunuté sedlovce na max (k rysce)?

        0 0
        • vysmátej bajker  

          sedlovka se dá koupit delší:).myslím že je duležitější délka.Když budeš kopat do předního kola tak to nenatáhneš.

          0 0
    • heavyn  

      ja mam orbea scape 18"= M, ma to stejnou geometrii jak alma a merim 182cm. Mam teda 13cm predstavec a je to tak akorat. Kazdopadne si myslim, ze je to na me tak hranice, mam dlouhy ruce+nohy, kazdopadne prodejce mi doporucoval ram 18 a jezdi se docela prima.

      0 0
    • ladoch  

      zdravím mám velikost M měřím 175cm delka představce 110mm,sedlovka pro jistotu 400mm vysunutá je 270mm

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.