• huld4

    Uz jsem neco cetl a je jasny, ze helma ja treba vyzkouset jestli sedne.Jen bych se zeptal kolik ma cenu do helmy davat? Nechci dat nejak moc.Da se neco slusnyho sehant za 1000kc? Nebo je do toho treba dat vic? Doporucite pls nejake na ktere bych se mohl zamerit a vyzkouset jestli padnou?

    Diky.

    0 0
    • pee.tr  

      Za asi 800,– jsem v roce 2011 koupil Limar. V pohodě s ní jezdím do dnes. Zatím žádnej větší karambol (ťuk ťuk), tak nemohu říci, jestli je v ochraně hlavy zásadně lepší než jiné. Tehdy jsem ji pořídil narychlo před prvním závodem a zdálo se mi, že mi i sedí, ale neměl jsem vyzkoušenou žádnou jinou. Nedávno jsem si zkusil v krámě jednu od spešlu a udivilo mě, jak dokonale obepne hlavu proti té mojí. Ta byla asi za dvojnásobek ceny (byla silniční). Řekl bych, že chránit při pádu bude asi lépe, ale zase nevím, jestli by mi po třeba pěti hodinách v závodě už na hlavě nevadila. On ten Limar je takovej volnější škopek, kterej bude mít asi při pádu tendenci se hýbat, i když jinak na hlavě drží.

      0 0
    • RUSH  

      Není to o bezpečnosti (tu musí splňovat každá přilba), ale právě o pohodlnosti. A také o váze, což spolu souvisí, protože lehčí přilba je pohodlnější.

      Za cenu okolo 1 200 Kč už určitě koupíš dobrou a celkem pohodlnou přilbu.

      0 0
    • Lišák  

      na ktere bych se mohl zamerit a vyzkouset jestli padnou? Diky.

      To Ti nikdo neřekne. Každá hlava je jiná. Mně třeba absolutně nesedí Uvex. Žádný model.

      Mohu doporučit nastavidelný kšilt. Vozím pouze čiré brýle, když mi nesvítí do očí, mám ho zdvihnutý, že ho vůbec nevidím. Pokud jedu proti slunci, nebo když prší, plácnu po něm, on sjede níž a plní svoji funkci. Mám Giro Animas, ale už se nevyrábí. Odvětrání super.

      0 0
      • huld4  

        To vim, ze kazda hlava je jina, ale tak je stovky helem a desitky zancek a spis vic :)…tak proste jsem spis myslel po jakych znackach koukat, ktery delaji neco v teto cenove kategorii neco dostacujiciho..pak uz je to o tom najit v tom nejakou ktera me sedne…

        0 0
        • vacuto  

          po znacce co ti padne na hlavu :)

          0 0
        • Hank Moody  

          Těžko radit, každý má jiný tvar kokosu. Rozhodně bych se vyhnul těm kauflandovským a lidlovským výrobkům, chtěl bych in-mold (což snad má každá helma za 1000 Kč) a pak bych vzkoušel. Většina cyklo shopů má dvě značky helem, tak zajdi do nejbližšího a vyzkoušej. Když vybereš Giro, Bell, Uvex, Carrera, Met.. tak určitě neuděláš chybu. Nebál bych se ani BBB nebo Ked.

          Osobně bych si nikdy nevybral helmu, která nemá utahování kolečkem. (to jediné se dá ovládat opravdu pohodlně jednou rukou)

          0 0
          • huld4  

            presna takovy rady potrebuju…aby mela IN MOLD, kolecko proste takovy ty prakticky veci co clovek nevi co ma chtit kdyz cyklo helmu nikdy nepouzival…je jeste neco dalsiho co bych mel chtit?

            0 0
            • Kouba_2005  

              Třeba síťku aby měly aspoň přední otvory. Vosa v helmě není zrovna vítaný návštěvník. A co se třeba týče helem Crivit z Lidlu, tak ty, co jsem viděl já, byly in-mold a byly i hezký.

              0 0
              • pee.tr  

                Síťku, ano, to je to, proč jsem sám ještě nevyměnil helmu za jinou, protože když koukám po helmách, tak se mi zdá, ty dražší síťky spíše nemají. Nevím z jakého důvodu. Předloni na závodě ve Valticích jsme jako skupina projeli v 35km/h hejnem sršňů. Jednoho kluka bodnul. Představa, ze mi skončí v helmě, brr…

                0 0
                • huld4  

                  to me taky prijde…kamos koupil helmu snad za 4k a stejne v ni sitka neni…hodne helem ji nema…v tom bude asi nejvetsi problem sehnat helmu za dobrou cenu co padne a jeste aby mela sitku

                  0 0
    • kopečák1  

      Já sem si dal nedávno tak na kokos, že mi praskla helma POC za 4,5 litru…

      Osobně si myslím, že kdybych měl na hlavě starou Uvexku za 2, (má polovinu matroše) asi bych tu už nepsal…

      Já bych nešetřil a koupil něco aspoň trochu lepšího..

      0 0
      • teffe  

        Taky si myslím že musí být rozdíl v bezpečnosti helmy. Je sice pravda že všechny musí splňovat určité normy, to ale neznamená, že jsou všechny stejně bezpečné. Asi nikoho by nenapadlo že stejná bezpečnost bude u Fabie a u třeba Audi Q7. Ale obě přeci plní stejnou normu, že. Naprosto amatérský a diletantský test předvedl v jiném příspěvku zmiňovaný časopis dtest. Jediný prvek bezpečnosti který testovali byl upínací systém. Způsob testování ale byl naprosto amatérský.

        Chápu že testovat přilby na jejich bezpečnost je nákladné a časopis si to nemůže dovolit. Bylo by ale přinejmenším korektní uvádět ve výsledcích testů že zásadní prvek, kterým je bezpečnost přilby nebyl testován.

        Známý při pádu zničil při pádu tuhle http://www.jensonusa.com/…-Helmet-2013

        Mít na hlavě něco za osm stovek asi by to nepřežil.

        Pomali se i v cyklistických helmách začal objevovat i systém MIPS, který by měl údajně výrazně snížit možnost otoku mozku při pádu.

        http://mipshelmet.com/home

        Myslím že při nákupu helmy by se mělo zohlednit nejenom pohodlí, hmotnost, vzhled ale i bezpečnost. Informací o bezpečnosti přileb je ale jako šafránu.

        0 0
      • Rudyshy  

        naprosty suhlas…

        podla man kolem dvojky sa da zohant sluna prilba a vyprodejovo ±1500

        s polykarbonatom slusnym upinacim systemom steitkom a pohodlnym nastavenim (osobne preferujem len kolecko > kvoli ovladaniu jednou rukou).

        A budu uprimnej ale nie kazdy kokso prsote sedi (vizualne) takze ked sa aj prebojuse kvlalitou a skusanim tak vo vysledku ma na hlave kybl tak neni vyhra.

        a taktiez ventilacne otvory je to dost rozdiel.. pretoze az bude teplo tak to bude znat

        osobne som lacnu dlhodobo nema na skopku ale pot mi vzdy tecie z strany a nie do xixtu a nemyslim si ze ej to len vystelokou.

        0 0
    • misak.nb  

      Podíval bych se na Specialized Align za 900 Kč, byla druhá v dtestu. Mám ji a celkem spokojenost, jediný mínus je vyšší váha.

      0 0
    • rock  

      Souhlasím s uvedeným (pokud budeš nakupovat v cykloobchodě a ne v krámu s rohlíkama, tak nad tisícovku už to bude použitelný, taky mi vyhovuje kolečko a taky bych očekával InMold). Doplním ještě, že bych dal přednost síťce proti hmyzákům. Značku neřeš.

      Přidám ještě pár tipů na zkoušení:

      • zkoušej si ji s nasazenýma brýlema, co je nosíš na kolo (přílišhluboká helma by se mohla hádat s obroučkami nebo nožičkami brýlí)
      • pokud nosíš šátek nebo hodláš jezdit i v zimě s čapkou pod helmu,vezmi si do obchodu i tu
      • až si přilbu na hlavě seřídíš, tak ji sundej a zkontroluj, jestlimáš ještě vůli v nastavení obvodu na obě strany (na utažení i napovolení).
      0 0
      • Hank Moody  

        +1

        Síťku jsem pozapomněl. Zkoušení s brýlema a šátkem rozhodně!

        Ještě dodám, že helma by při usazení a dotažení neměla z hlavy sjíždět v hlavně předozadním směru, prostě ať se neposunuje do očí. A dával bych si pozor, aby opravdu nikde netlačila. Ono se to pak po pár hodinách na kole stane velmi nepříjemným.

        0 0
      • pete_ax  

        jak to tady tak ctu, tak jsem musel mit z p*dele kliku. helmu jsem bez jakyhokoliv zkouseni koupil pres net a zatim jsem nenasel jedinou vec, ktera by mi vadila. Alpina D-Alto.

        0 0
        • pee.tr  

          Dokud si člověk nezkusí víc různých, tak si někdy může mylně myslet, že mu sedí dobře. Pokud mu tedy vyloženě nepadá z hlavy. Aspoň taková je moje zkušenost.

          0 0
          • pete_ax  

            je v pohode. neni to moje prvni helma ;o)

            0 0
          • Neťa  

            S tím můžu souhlasit. Já si při koupi vyzkoušel jen svou první helmu, myslel jsem si že sedí. Další helma už byla přes net bez zkoušení a seděla líp než ta první :-). A další byla zase přes net bez zkoušení a v komfortu je opět nejdál (až si nedovedu představit, že by mi některá mohla sedět ještě líp :-)). Jinak nutno podotknout, že všechny seděly na svém místě jak se patří, jen v tom komfortu jsou velké rozdíly. Ale asi mám univerzální šišku :-)

            0 0
        • rock  

          Buď rád. Já vyzkoušel snad 15 modelů (Bell, Giro, Rudy Project, Specialized, MET, Alpina, Uvex. Určitě jsem ještě na někoho zapomněl), než jsem našel dva modely jednoho výrobce, který mi pak sedly a mezi nimiž jsem vybíral.

          0 0
    • huld4  

      Co rikate na helmy ALPINA??

      0 0
      • Mogadi  

        Mam ji uz par let a sem s ni hodne spokojenej…

        0 0
      • nitraq  

        Alpina je podle mě alterznačka Uvexu. Ségra má alpinu a v detailech je shodná s mojí uvexkou.

        0 0
    • huld4  

      a co treba Alpina Spice light a nebo SKid 2.0 ? Co na ne rikate?

      0 0
    • huld4  

      a jeste takova blba otazka…libi se me prevazne cerny..neni problem v tom, ze na ni moc pari slunko?

      0 0
      • jIrI___  

        Není s tím vůbec žádný problém. Když bude helma špatně odvětraná, tak tě už její barva nezachrání a můžeš ji do kopců vozit na batohu jako někteří místní exoti.

        0 0
    • kralovek  

      Kupovat drahou helmu je podle me blbost.

      Kdyz si nabijes tlamu tak spravne bys mel helmu okamzite vyhodit, at uz je viditelne poskozena nebo ne – pac polystyren je zmacknuty (ac to nini videt) a jeho tlumici ucinek pro dalsi pad snizeny.

      Pokud je to ale naka superhelma za 150€ kterou mas navis sotva tyden … a viditelne ji fakt „nic neni“ – jo tak to se vyhazuje dost blbe.

      Pokud to je naka obyc za 30€ tak to az tak neboli.

      0 0
    • Bretek  

      Taky vybírám mtb helmu. Mám na ni vyčleněných max. 2000 kč. Du na For bike a tam vyzkouším a uvidím co vyberu.

      0 0
      • blackboy007  

        Asi nejlepší kvalitou budou Uvex, Giro a Specialized stačí si vybrat ale tyto značky jsou zárukou kvality a bezpečí

        0 0
      • Karlíííík  

        Ahoj. Kupovali jsme si s přítelkyní tyto Cratonky. Já měl starší model a maximální spokojenost co desingu se týče, tak matné černé barvy a hlavně dobře seděla. Po rozbití při pádu jsem si pořídil tento model v celočerné barvě http://www.mojekolo.cz/…-finish-2012 je lepší, skvěle sedí na hlavě, systém upínání je řešen kolečkem, technologie IN-MOLD je samozřejmostí a má výběr tří druhů polstrování do přilby. Jedno z nich je i se síťkou proti hmyzu.

        Líbila se i našemu kamarádovi, tak si koupil také tu Rocket, ale v bílé barvě, takže si je nikdo z nás určitě nesplete na hromádce. :-)

        Cenově výhodná a kvalita zpracování, pohodlnost, lehkost je skvělá.

        0 0
    • JirkA  

      Mám Selev Matrix. Už druhou. Když jsem tu první chtěl minulý rok vyměnit (vnitřek už byl totál v prdeli), tak jsem prolezl všechny shopy, vyzkoušel asi padesát typů a nakonec skončil zas u té samé. A to jsem neměl cenový strop…

      http://www.ivelo.cz/…elev-matrix/

      0 0
    • terkad  

      Jak tu píšou i ostatní, hlavně pořádně vyzkoušet a přimlouvala bych se za ty síťky ve větracích otvorech, minimálně v předních.

      Už pár let mám babskou Bell za zhruba tisícovku a jsem spokojená. Mám druhou, první jsem praskla vejpůl při bližším seznamování s chodníkem. Kupovala jsem myslím v Cykloworld, kde mi dali při vrácení rozbité helmy kupované u nich 30 nebo 40% slevu na novou. To myslím taky není úplně špatné, takže se zkus mrknout, jestli ti u nich něco nesedne.

      0 0
    • olymt  

      nevíte někdo kde by se daly najít nějaké testy nebo jejich výsledky o bezpečnosti helmy? docela by mě zajímalo které přilby jsou bezpečné a které jentak na hraně plní normy. Lehká a pohodlná helma je paráda, ale když při pádu nebude zrovna dost bezpečná je vlastně na nic.

      0 0
    • vasado  

      mám giro prolight – svůj účel plní 100%, bo je na ní tak málo materiálu, že se s ní fakt spadnout bojím :-D vozí jí taky někdo? mě sedí a kupoval sem jí protože mi vyloženě vadí mít na hlavě něco těžšího… akorát mi přijde že málo odvětrává i když v recenzích větrání docela chválili…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.