Jakou dává Garmin servis slevu na výrobky, které již neopravuje?

68 nepřečtených
  • Charles2k

    Často slýchávám, že servis Garminu v případě oprav věcí, na které již nemá náhradní díly místo toho poskytně slevu na nové zařízení.

    V jaké výši ta sleva je? Máte s tím někdo zkušenosti?

    Mám tu třeba dva vadné Garmin sportestery, které mi odešly těsně po záruce a rád bych koupil nový, takže sleva by se hodila.

    0 0
    • Charles2k  

      nikdo s tím nemá zkušenost?

      0 0
    • milan.v  

      Telefonát/email do Garminu na Evropské to jistí…

      0 3
    • Smazaný účet  

      A existuje nějaký výrobek od garminu který se vyplatí spravovat???

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • MatyW7U  

      Ahoj, se slevou má zkušenost tuto,chtěl jsem vyměnit Garmin Fenix 3 Sapphire (bez HR) kvůli baterii. A oficialně mi bylo nabídnuto Garmin Fenix 6 PRO Sapphire za 13490+ dopravné, Kolega měnil rozbité sklo i displej po pádu na Fenix 5X Sapphire jako neopravitelné za Fenix 5X Sapphire NOVÉ za 5000kč+ dopravné. Je to asi dle tabulek či individualní nabídka.

      0 0
      • Espen  

        Baterky mění chlápek v Humpolci za 600,–

        1 0
      • RagnarLothbrok  

        Oprava se určitě vyplatí víc, jelikož tam musíš staré nechat. Výměna mně u 5 vyšla na 2000 Kč se zárukou 24 měsíců a u starších Fenix 3, které jsem nechtěl hodit do koše, přišla výměna základní desky a zadního krytu s baterií 800mAh z obyč na HR 2100 Kč včetně DPH, prodal jsem je za 4500Kč. Tudž, ano oprava se vyplatí.

        0 0
    • kejda  

      Sice trochu později, ale přesto. Na 935 začalo špatně fungovat tlačítko back, napsal jsem do Garminu, kde chtěli výrobní číslo. Poté odpověděli, že nelze opravit a nabídli mi 945 za 10 290 a vrácení 935. Rozdíl mezi novými 945 na prodejnách a jejich nabídkou cca 3 tisíce, plus vrátit starý přístroj. Naštěstí to nebylo nutné, 935 jsem reklamoval u prodejce a vrátili mi peníze.

      0 0
      • Hrabex1  

        to se vazne neopravujou ani veci v zaruce? Na to, kolik to vsechno stoji…

        0 0
        • kejda  

          Hele, je to prý závada docela běžná, a asi by byl pro ně problém měnit tlačítko. Ono fungovalo, ale neměli odezvu, takže jsem musel mačkat i 2×, než zareagovalo. Další běžná závada je koroze nabíjecích konektorů, taky neopravuhí. Hodinky byly z Decathlonu, tam se mění vesměs všechno za nové nebo peníze. Jejich přístup se mi líbí, žádných 30 dní, podívali se na ně a ten den volali, ať si dojdu pro prachy.

          0 0
          • Hrabex1  

            Ja vim, ze je to 1, kdyz je to v zaruce, ale docela to nasere, kdyz se neco posere kratce po zaruce.

            0 0
            • kejda  

              Garmin 35 – 2× úplný výpadek čidla tepu, vždy tak cca po měsíci a něco. Pokaždé 30 dnů čekání a pokaždé nové hodinky. Ovšem k nasrání je, že nemáš náhradní.

              0 0
            • kejda  

              Ne docela, ale dost :)

              0 0
    • romanino  

      Já jsem měl Vívoactive HR. 1× reklamace cca po roce – výměna za nové. Po záruce (cca 1/2 roku) stejná závada, nefunkční. Poslal jsem je do servisu Garminu s hodně nasr… dopisem. Nabídli mě Vívoactive 3 za cenu 1999,– (v té době stály cca 6500,–). Ty slouží rok a čtvrt bez sebemenších problémů.

      0 0
    • dejvic  

      pozáruční servis hodinek je zde: www.garminservis.cz

      0 0
      • MiKED  

        A to ses registroval jen kvůli téhle reklamě?

        0 0
      • Charles2k  

        Zrovna k Vám plánuji poslat jedny 735XT (asi displej ko, jinak propojení s PC funguje) a jedny starší Garmin Swim – tam asi těsnění, baterie.

        0 0
      • Kubiczech  

        Snad to bude lepsi nez Depag.

        1 0
    • Radez  

      Zkusím dát dotaz sem, nechci kvůli tomu zakládat nový vlákno.

      Mám Garmin Fenix 5s

      koupeno v r. 2017 – čili už mimo záruku. Do včera s nimi nebyl žádný problém (ani postřehnutelný úbytek baterky apod) a spokojenost.

      Včera ráno mi zdechly (trošku mám podezření, že kvůli teplotním šokům, kterýma jsem je oblažil předchozí den).

      Po tom, co jsem je hodil na nabíječku – jsem viděl 60%, pak 0%, pak ještě další divný čísla i čas byl rozhozenej.

      Napíchl sem na notes. Poupdatoval jsem SW, trochu se tvářilo, že se to nabilo na 100% a jak sem vytáhl konektor, tak to zase zdechlo.

      Prostě po všech pokusek vypnout/zapnout a připojit odpojit kabel, tak fungují pouze na kabelu, když sem napojil na kabel tak se i připojí přes BT na telefon a sesynchronizoval se i čas. Bez kabelu je nezapnu ani na sekundu.

      Mám podezření na baterku – prostě laický názor.

      Nyní mám několik možností.

      1. Mám zkusit – si objednat battery a šroubovák někde z netu a zkusit si to vyměnit sám? Měnil někdo z vás? Jasný, je to drobná motorika a je to něco jinýho než měnit battery na CMOS paměti v notesu, ale na různých tutoriálech to nevypadá složitě.

      (ne nepotřebuju tam dělat testy vodotěsnosti a podobný věci)

      Prostě jde mi o to, jestli nemáte zkušenosti s tím, že byste sami měnili doma?

      2. Prošel jsem trochu net i tady na foru se to psalo – poslat do nějakýho neutorizovanýho servisu? – netuším cenu výměny baterky – viděl jsem třeba 5kil za diagnostiku apod..

      3. Nevím co to obnáší – ale jít to pořešit vyloženě na Evropskou do Garminu – zrovna zítra tam budu mít možnost jít protože budu poblíž.

      Máte símvas nějaký zkušenosti vyloženě s baterkou?

      0 1
      • Tomcat  

        Pro inspiraci https://www.ifixit.com/…aning/142469

        Otázka jestli se do toho pouštět bez kompletní sady těsnění, jen s objednanou baterkou. A pozáruční servis Garmina tu už někdo taky zmiňoval.

        0 0
        • McBlacky  

          Kamarad menil bez ty sady a prezily to. Extra zrucnost na to potreba neni.

          0 0
        • Radez  

          Ono co sem letmo koukl na ty battery tak to posílají s nějakým primitivním nářadím, tak by to asi šlo. Aji ty kraviny na výměnu něčeho na telefonu posílají s nějakým primitiv šroubovákem. (asi to bude trochu i o recenzích protože na výměnu čehosi mi nezávisle na sobě přišly dvakrát nějaký šroubováky – možná dokonce na výměnu pásku na garminech přitom k tomu žádnej šroubovák není třeba ).

          Akorát prostě nic nedokážu proměřit, jak sem viděl na pár videích, kdy to borci mění a současně měří. A snad by nebyl třeba nějaký spešl SW zásah. To bych samozřejmě skončil.

          0 0
      • gersa  

        Jestli ti to pomůže, tak ja měnil baterku na Forerunner 45 a 55 tady

        https://www.depagelectronics.cz/…ne-instalace

        0 0
      • kondor  

        Ahoj

        Baterii jsem měnil sám, jde to v pohodě. Jen odšroubuješ záda a opatrně vytáhneš konektor odzad hodinek . Poté už můřžeš odložit záda a zbývá jen konektor baterie, Dej si pozor na ten konektor od zad hodinek, je kratší a musíš držet záda nad hodinkama, jinak můžeš poškodit ten pásek k tepáku. Baterie je přilepená oboustrankou, tak tam celkem drží. Baterii jsem kupoval na ALI., ale dá se sehnat i u nás . Šroubovák pasuje od řemínků k hodinkám a pozor na těsnění, až to budeš dávat zase dohromady.

        2 0
        • Radez  

          Paráda, děkuju za velice přínosný koment a asi v budoucnu spoustě lidí pomůže až to budou hledat.

          Ještě dotaz. Viděl sem na videu, že ten konektor sundavají/odpojí pinzetou. Tys to dokázal prstama? Trochu mám obavu abych to, když už to budu sundavat pinzetou nepoškodil. I třeba něco v noťáku kvedlám delší dobu jen prstama abych to nějakým nástrojem nepoškodil, ale přesto že mám hubený prsty, tak nevím jestli je tam dokážu nacpat. Přecijen to je jinej prostor jak u notesu.

          0 0
          • kondor  

            Použil jsem na to takovou plastovou špachtličku, byla u balení s baterkou. Když si upravíš pevnější plastový nůž, tak to tím půjde rozpojit také. Ty nástroje na první fotce jsem měl v balení s baterií z Číny.

            1 0
            • Radez  

              Dobrá, děkuju za detail. Já sem právě koukal, že k tomu občas dají nějaký matroš. (přišly mi v minulosti i k řemínkům, který na to jednak napasovaly a druhak nebyly potřeba :-) )

              Neměl bys sintě odkaz přímo na prodejce? Ještě to budu zkoumat s recenzema, ale abych měl co případně srovnávat.

              Předpokládám, že teda po výměně battery nebylo třeba žádný spešl zásah do SW. Kromě nějakýho běžnýho nastavení po resetu.

              0 0
              • kondor  

                Myslím, že po výměně jsem ani nedělal reset a rovnou je používal, jen první nabíjení jsem dělal v plechovým hrnku, co kdyby :) Já bral „tady“ Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €25.80 14%OFF | Top Brand 100% New 600mAh 361–00097–00 361–00096–00 361–00098–00 Battery for GARMIN Fenix 5 5 plus/Fenix 5S/ 5X GPS Multi sport

                https://a.aliexpress.com/_EImwhe5

                Jestli nechceš čekat, můžeš zkusit hledat tady, na F5 a jiné se tu prodávají.

                0 0
                • Radez  

                  simtě ještě dotaz.

                  Tys nějak záměrně vybíral tu baterku 600mAh?

                  Co procházím Ali, tak přímo ta baterka, co si poslal odkaz vychází nejlíp i recenzema.

                  Měřils to nějak potom? A pokud ne měřákem, tak dokážeš říct jak se to chová při používání v porovnání s tou, co tam byla původně. Tenhle názor mí dá asi víc informací, než číslo z měřáku.

                  Já třeba vím, že na mých Fenix 5skách od novoty do teď (než mi to zdechlo) to vydrželo na GPS 10 hodin. A to vždycky. Doba jak dlouho vydrží bez zapnuté GPS mě neinteresuje. Sice je nosím normálně do práce apod., ale mám jen čas a datum a východ slunka v černobílé barvě. Grafy a barevný kraviny mě nezajímají.

                  0 2
                  • kondor  

                    Vzal jsem podle recenzí a zkušeností s výrobcem. Jestli vydrží déle jsem neměřil a kapacitu baterie nemám jak změřit. Když však hodinky nabiju a vypnu, po zapnutí další den nemají 100%, ale cca 95%. Nějakého většího samovybíjení jsem si nevšiml, ale hodinky nosím jen při sportu.

                    0 0
                    • Radez  

                      Dobrá, děkuju. Já jsem to před chvílí objednal, tak uvidím.

                      To ani nikdy ty moje 100% si neudržely dlouho. To kleslo okamžitě na 97% vždycky.

                      0 0
                • keymaker  

                  Tak baterka objednána. Uvidíme, kdy přijde :-)

                  0 0
    • Xixao  

      Nabídli mi 500 na nové forerunnery 965, ale jen když jim tam staré ještě funkční 935 s delaminujicim sklíčkem nechám. Obecně velice špatná zkušenost s Garmin oficiálním servisem. Neochota a jakmile zjistili, že se jedná o pozáruční opravu, totální nezájem. Tu nabídku jsem dostal, až po tom co jsem si stěžoval na to jak fungují..

      0 0
      • dříč  

        Měl jsem Fenix 6X Pro gorilla glass , nákup 21.09.2021. Re­klamoval jsem z důvodu špatné odezvy vibračního strojku, dále mapy pod sklíčkem zřejmě od vlhkosti.Napsal jsem email na Garmin servis, odpověď byla, že již neopravují. Trošku delší delší komunikace, cca 10 dní, ale psal jsem hned po svátcích v prosinci. Nabídka byla, poslat staré na servisní středisko a že mi pošlou fēnix® 7X Pro – Solar Edition, Gray / Black Band cena 14343 KČ. Vzhledem k tomu, že hodinky maj prostě vadu a tím bych je neprodal, je nabídka super. Uvidíme jak vydrží. Mapy jsem měl asi, že jsem používal i v sauně, jinak jsem hodinky opravdu vytěžoval hodně, denně minimálně 4h aktivit i plavání v mrazech ve vodě. Kdybych si napsal o Epix věřím, že bych dostal také výbornou nabídku, ale jsem na klasiku, Epix s Amoled bych prostě nechtěl i když hůř vidím na blízko. Za mě super nabídka a jednání a hlavně záruka opět dvou let.

        0 2
        • Venda  

          No ale ses minus skoro 15k. To mi teda dobry neprijde.

          Jinymi slovy jsi dostal slevu cca 2650 za dva roky stary hodinky, co staly skoro 20k…

          4 0
          • Venda  

            Ja teda ac letity zakaznik Garminu, tak jsem vic a vic nespokojeny. Hodinky nic extra nenabizej nebo alepson ne za 20+k. A navic te nutej poridit spoustu funkci o ktery ani nestojim (chtel jsem svitilnu a multi gps, takze jsem musel naposledy poridit safirovy 7×, pritom by mi stacily obyx 7, naopak safir a solar me vylozene na displeji irituje) Za 10k asi dobry. Softwarove na urovni ciny, ktera stoji o nulu min a hardwarove at si kazdy zhodnoti sam. Mne nastesti vsechny zhebly jeste v zaruce, takze si priplacim „jen“ o co zdrazej novej model.

            1 2
            • tsunami  

              Tak si od garminu nic nekupuj a pořiď si čínu nebo prostě něco jiného. Když vás bude víc, tak se třeba garmin přestane dělat hovadiny…

              1 1
              • Venda  

                Uvidim az mi zhebnou tyhle moje soucasny. Treba se chytne Garmin za nos uz ted u osmicek. Ale jestli bude dal pokracovat v tom, co u sedmicek, tak se jinde podivam.

                0 0
            • jIrI___  

              Byl jsem na tom podobně. Přešel jsem předloni na Amazfit a kromě jedné věci (nemožnost externího teplotního snímače) jsem si polepšil snad ve všem, cena oproti Garminu zlomová :)

              0 1
              • DDDD  

                Mě vadilo, že neumí placení. Jinak souhlas, par lidí okolo mě je má a spokojenost.

                0 0
              • Tomcat  

                Cena mnohých Číňanů je lákavá, ale co ta SW část ?

                Není otázka jestli USA vs Cína nebo CCCP „špehují“ nebo ne. Je otázka co za to dostanete. Bohužel mám dlouhodobě pocit, že výrobky primárně pro Asii poskytují především levný hardware, s proměnlivou kvalitou. Ale po stránce software a služeb jsou průměr a horší.

                Stejně bych posuzoval výrobky, kde výrobce primárně žije ze služeb, nebo prodeje hardware. V tomhle trochu ďáblovým advokátem, ale pokud Google nežije primárně z prodeje hardware , na čem asi u obyčejných lidí vydělává? To se týká ale i Meta, VK, Yandex, Tencent Holdingu… …proti pokud Apple a třeba i částečně Samsung žije primárně z prodeje HW a není primárně motivován k prodeji dat.

                Jinak prakticky Amazing fittu sem se zbavil pač i neuměl Stravu napřímo.

                0 0
                • mr.nikdo  

                  Jako vetsina Android TV, co odesila dost dat do Ciny? :D

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Bavíme se o hodinkách a nějakých službách, které ukládají data do cloudu ktzery patří Čínským fimam.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      Coz je nakonec uplne to stejne.

                      Nekdo to vi, resi a ma obavy. Jinym to je u riti.

                      Asi by to mel resit regulacni urad.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Regulační úřad to u firem , které tu nepodnikají těžko.

                        A pointa není sleduje nesleduje. Ale co za to sledování poskytuje. Sleduje a je nepřítel a dává jen 8GB v cloudu? Nebo patri k alianci a da 15GB? Spadá pod EU legislativu nespadá? Co to umí atd …

                        0 0
                        • mr.nikdo  

                          Ja ted beru jen cast, ktera je znacne diskutabilni.

                          Presna data na Vychode. Dle aktualni situace.

                          Tohle by regulacni urad mohl sledovat a ovlivnit dovoz takovych veci.

                          Ony urady jsou 10 kroku pozadu.

                          Co se nabidky, vyspelosti softu, atd. Tam nebrousim.

                          Ale Xiaomi MiBand vs. Polar/Suunto – vylozene soft o nicem.

                          0 0
                          • Tomcat  

                            Nejde jít nad zákon a přes hranice svrchovanosti cizího státu.

                            Není mechanizmus jaký by přikázal firmě která není v EU tu nepůsobí aby respektovala třeba GDPR a jiné předpisy. Jen protože je po Internetu zemí EU přístupná. Nemůžete lidem zakázat to zatím dovážet a používat.

                            Musí se nejdříve zmínit legislativa , pak může být exekutiva jednat.

                            0 0
                            • mr.nikdo  

                              Ano.

                              Proto jsem psal, ze jsou organy pozadu.

                              Si vem problemy se Huawei 5G systemy. Strach o unik dat. Tam se neco stalo. Ale kroky nebyly dokonceny.

                              0 0
                              • Tomcat  

                                Franta z HorniDolní nemá význam jako poskytovatel takové služby. Je to jiný případ.

                                0 0
                                • mr.nikdo  

                                  To zase neni uplne pravda.

                                  Otazka je, kde Franta dela.

                                  Zrovna viz hodinky a Afghanistan. Borci si nahravali patroly u plotu, az jim Talibanci zacali posilat darky. Presne na cas.

                                  2 0
                                  • Tomcat  

                                    jj

                                    exponované osoby nemají jen příkaz nevyužívat problematické Internetové služby, ale i stýkat se nějakými lidmi, navštěvovat nějaké společenské a kulturní akce nebo cestovat do nějakých zemí. Znám profesory co když jeli na konferenci dostali doporučení si pořídit na to „jednorázový“ mob telefon…

                                    1 0
                                    • mr.nikdo  

                                      Jop.

                                      A.pak mas.lidi, na ktere se zapomina…

                                      To mas PCR, to mas Hasice, to mas Zachranare, Lekare. Rekneme zaklad nepostradatelneho aparatu v pripade potreby…

                                      Proto to zminuji.

                                      0 0
                                      • Tomcat  

                                        Považovat řadové Hasice, Zachranare, Lekar za strategické a exponované osoby? Ale no tak :)

                                        Proč čínská propaganda přes profesora jejich univerzity šířila HLP na FB o tom jak TikTok je užitečný i pro dospělé? Protože jim tam chybí pro jejich hospodářství strategická data a z tanečků a pubertální _ebilností moc vytvoří. A východní socilní sítě netáhnou. A na Tikťaku, chybí tam komerčně vytěžitelné věci pro jejich průmysl.

                                        0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          Pokud se budeme bavit o bunkach, ktere muzou planovat terotisticky utok, tak presne tam jsi.

                                          Vis, kde jezdi/chodi atd.

                                          Tic Tac Toe, to je uz taky vtipny. Nejlepsi byl ten CZ poslanec, co mel navysit videa, kdyz ho nesmi mit na sluzebnim zarizeni :D

                                          Ja porad nechapu Telegram. Pry udelane v exilu, aby bylo Rusko svobodnejsi. Ale pouziva ho i vlada Ruska :D

                                          0 0
                                  • cibi  

                                    ten afganistan…dalo by se o tom někde něco přečíst? (příp linku- netrolím, jsem zvědavý) dík.

                                    0 0
                                    • Tomcat  

                                      Bylo to i u jednoho mnohem bližšího konfliktu kdy ti lidé si prostě udělali selfíčko s protiletadlovou obranou.

                                      2 0
                                    • orm  

                                      Odkaz na ten afganistan ti nedam, ale kdyz se podivat na strava heatmapu v nejakych exponovanych zemich, kde je konflikt a ma tam usa zakladny, tak to mohou byt pro potencionalni utocniky zajimava data.

                                      0 0
                                    • mr.nikdo  

                                      Treba https://www.google.com/…s-army-bases

                                      Ale neco bylo primo na Afg. Uz to je nekolik let.

                                      0 0
                                    • novas752  

                                      Taky si pred lety vojaci v afghanistanu nahravali sportovni aktivity na zakladnach na Stravu a tim ty zakladny krasne znapovali v heat mapě celymu svetu k dispozici. :-)

                                      0 0
                                    • cibi  

                                      Dík, vysvětleno dostatečně.

                                      0 0
                                  • keymaker  

                                    Myslim, že takhle sundali i nějakýho rusáka, ne? Chodil běhat stejnou trasu a házel si to na Strava. Jednoho dne nedoběhl dom…

                                    0 0
                • jIrI___  

                  Amazfit Stravu napřímo minimálně poslední dva roky už umí.

                  1 0
          • dříč  

            Nový jsem tenkrát koupil za 13200 s veškerýma bonusama u Datartu. Já to beru tak, že to je spotřebák a elektronika, nekupuji to na 5 let, vše se vyvíjí a dneska věci rychle stárnou.Někdo prolije hrdlem a prokouří desetitisíce a taky nebrečí, prostě mi to nepřijde nějak katastrofální. Ještě by mě zajímalo tu cenu jsi vypočítal jak?Nové se nyní prodávají u Garminu za 20490 a daj se sehnat za 18900, olítané 6X Pro se daj sehnat už někde kolem 5–6000, vzhledem k tomu, že jsem je měl fakt opotřebované, nedostal bych ani 3000 tisíce.Pou­žívám je při všem, při práci, sportu, nehlídám nějaký škrábance, nebo že s nima bouchnu někde o futra, musí sloužit, mě a né já jim. Můžu je sundavat při práci mít v krabičce,leštit je a koukat na ně a to je pak nemusím kupovat.Nepřijde mi to prostě jako něco drahého, můžu kupovat na Alli abych ušetřil, ale já nechci,každý prostě máme jiný názor.

            1 0
            • Venda  

              Kouk jsem do googlu a vyjela mi cena 16990. Vsude. Datart atd… Od 14k 7×.

              Pro tebe to vyhra asi tedy je, ja bych byl na.ranej, co to jde. Vyhra u me byla, ze se mne zatim kazdy rozpadly jeste v zaruce. Ale aby se mi rozpadly po dvou a ctvrt roce a byl nadsenej, ze dostanu slevu 2.5k, tak to rozhodne ne.

              3 0
              • dříč  

                Jak jsem psal je to spotřebák. I kdyby na nich nebyla závada, tak bych je lépe neprodal,sklíčko poškrábané, komplet obouchané, prostě maj své za sebou a chtěl jsem v únoru kupovat nové,takhle se to urychlilo a zas na 2 roky bude klid a pak zas nové.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.