Jaké PŘEDNÍ světlo do NOCI .. 08-2023 ?

67 nepřečtených
  • tifimi3751

    Vybírám solidní světlo do noci.. dostal jsem doporučení na něco za 3500 na něco za 2500 a hledám tak pod tuto hladinu..

    Lezyne 1000XL cca 1500

    Gaciron V9D-1800 cca 2300

    něco podobného? Vzadu absolutně nemám problém, blikačka 2× 0,5w výdrž asi 20h+

    ale vpředu mám světlo od force 0,5w nebo druhé 1w na 2×aa a mizerná výdrž, spíše blikačka, svítit se s tím nedá..

    asi tu výdrž a intenzitu dělají ty AA baterie s mizernou výdrží.. lepší bude vybrat něco s akumulátorem – lionka.

    Co vzít? Případně jiný tip? O hmotnost zase tolik nejde, spíše aby se dalo rychle nabíjet.. konektor nejlépe usb-c,

    případně aby byla možnost propojit s powerbankou? tam mám výstup USB-A (běžné velké usb) na cokoliv pomocí kabelu nebo redukce

    určení spíše na silnici, v noci v lese pokud nejde o široké cesty, ee… něco s čím přečkám celou noc

    0 0
    • kolobka1  

      muzu doporucit Magicshine RN1500, vetsinou staci 300 lumenu (12h) na silnici a cyklostezky, na horsi cesty svitim na 750 lumenu (4.5h), pro me byla dulezita vydrz, USB-C a pripadne nouzove pouziti jako powerbanka, cena 2000 kc, RN3000 za vyssi cenu vydrzi jeste dele, pro me uz to bylo zbytecne moc

      1 0
    • virtualcop  

      Chceš řešit možnost oslnění – to je podle mne vcelku důležitá otázka (pokud ti lidi a řidiči na silnicích nejsou úplně u pr…)?

      Jinak jsou tu několik threadů, kde se konkrétně světla dle účelu (silnice, trail atd.) řeší a samozřejmě jsou tam příklady slušných světel.

      Jinak pokud má světlo USB-C konektor, samozřejmě ho připojíš kabelem i na powerbanku, jen to světlo musí umět nabíjení při svícení (což zdaleka ne všechna umí).

      0 0
    • Jáchym 1  

      https://www.bike-life.cz/…es-usb/d6442

      Pokud Ti stačí,,obyčej­ný,,světlo.

      Funguje i jako powerbanka.

      0 0
    • paw_jh  

      Někde jsem tady v diskuzi narazil na tuhle značku: https://www.towildbikes.com/ Nenašel jsem u toho zápor. Papírově to vypadá dobře. Má to optiku, která neoslňuje, dá se to namontovat na řidítka i do podvěsu na garmin držák, má to dálkový ovládáni, funguje to i jako powerbanka.

      Osobni zkušenost ještě nemám.

      0 0
      • kondor  

        Vozím Towild 1200ML v podvěsu, momentálně jen jako denní blikačku. Na večerní ježdění si musí pockat na zimu. Hambini o ní natočil recenzi.

        https://youtu.be/hWasuN2vp9g

        0 0
    • milan.v  

      To vypadá na zopakování toho vlákna ke světlům s několika tisíci příspěvky… Pochybuji, že se zde dozvíš ještě něco významně novějšího, dokonce z tohoto léta…

      0 0
    • Vilém  

      Tak snad si pavproch nezalozil paralelni nick.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Má jinej styl. To by bylo „mám světlo tohle a tohle, jsem s ním maximálně spokojenej, měnit nehodlám, ale zajímal by mě váš názor“ :-) … a nebo změnil taktiku :-)

        5 0
    • Kouba_2005  

      Gaciron V9D-1800 a Garmin Varia UT800. Obě svítí dostatečně, Varia navíc mění výkon dle rychlosti, potmě se dá s oběma jet na pohodičku. Jestli ale vydrží celou noc, to netuším, takhle dlouho jsem nejel :-) USB-C ani jedno bohužel nemá.

      0 0
    • tifimi3751  

      Co se týče oslnění, já s tím mířím na silnici nebo na zem.. ne na protijedoucí auta. Abych byl vidět můžu použít tu blikačku (nebo ji nechatg svítit, ta je slabá). Stačí mi vidět cestu pár (deset dvacet max metrů). Jedu na mtb a ne na silničce (rychlost). Předtím jsem jezdil v 0,5w nula nula nic světlo skoro na blind lesem. Ale chci se v tomto směru víc civilizovat a dát něco jako 24h na mtb apod.. ale nepojedu v noci traily lesy.. maximálně cesty a silnice v lese. Oslnění .. se snažím předejít správným nastavením úhlu (neřešme). Neustále jsem oslňován od aut, která mají dálkové do poslední chvíle a dokonce i když jedu autem.. protože mají xenony bez nějaké regulace a homologace, apod.

      Právě se mi líbí ten Gaciron V9D-1800, ale v diskusi si spousta lidí stěžuje na mechanismus upevnění. Že je nevyvážené a při montáži nahoru nebo dolů neustále sjíždí z řídítek.

      Vzal bych jej jinak hned, ale tohle nechápu. U té blikačky mám dock station, dokinu jakoby na řídítkách, která se stahuje objímkou s jakýmsi rychloupínákema a drží jak přibitá + je vyvážená. A světlo se do ní zasouvá. Jasně, že tahle hi power, super endurance světla něco váží, ale …

      Chci to vyřešit nějak ve zkratce, právě neprojdu 1000+ příspěvků. Spíše prosím tipy na světla něco jako ten Gaciron. Cena do 2200–2500

      0 0
      • gersa  

        Jenže bez „správné“ optiky ti nepomůže směrování světla k zemi. To by to světlo muselo být natočeno skoro kolmo k zemi, aby neoslňovalo

        2 0
        • jIrI___  

          Nedávno jsem to počítal a výsledek byl takový, že aby běžné LED světlo neoslňovalo, tak by střed jeho kužele musel mířit zhruba 1,3 m před přední kolo. A s tím se moc jezdit nedá :). Dle stavu, co s krátícím se dnem opět začínám vídat na silnicích, si toto spousta lidí bohužel neuvědomuje.

          4 1
          • tifimi3751  

            Tohle je individuální podle světla, čočky a tvaru výsledného kužele. Každé světlo to má jinak. Auta snad neoslňují? Svítí 5m před sebe do země? Nebo svítí tak, aby byly vidět a zároveň viděly(i)? Ve starším autě mě oslní každé novější s LED a někdy ještě víc modrý xenon nebo laser.

            0 5
            • Vilém  

              Neuc orla litat.

              1 3
            • milan.v  

              Tím ses odkopal ještě více, v tom obrovském vlákně k výběru světel jsi prakticky nic nečetl…

              Kdybys četl, tak bys neučil profesora dějepisu, jak to vlastně během roku 1918 probíhalo…

              0 4
              • Kouba_2005  

                Jestli to ten profesor v 1918 na vlastní kůži nezažil, tak jsou to taky jen načtený kecy a vůbec to nemusí být pravda. Špatnej příměr.

                0 2
              • tifimi3751  

                Škoda, že to cos vypozoroval, jsem nahoře napsal. Stačilo, to co mi vyčítáš – číst daleko kratší – toto téma.

                0 1
                • milan.v  

                  A co jsi napsal? To, že tu ze sebe děláš troubu a poučuješ člověka, co tomu rozumí a dlouhodobě se té problematice věnuje?

                  Si přečti jeho recenze světel…

                  Kdybys přečetl i jen stovku těch příspěvků tam, tak to zjistíš…

                  Já tu nehoním žádné body, nikomu se nepotřebuji zalíbit, takže ti to tu klidně naplno sdělím, protože je mi to úplně buřt…

                  0 4
                  • tifimi3751  

                    Se divím, že se nervuješ, mě je to putna. Nemám čas procházet sto příspevků natož tisíc. Pokud by tu někdo přidal odkaz na článek, tak to je něco jiného. Ten si přečtu. Pokud bys četl ty, tak víceméně mám v hledáčku 1 produkt a k němu nějaké dotazy a v případě dobrých odpovědí majitelů, si produkt zakoupím.

                    0 1
      • milan.v  

        „Chci to vyřešit nějak ve zkratce, právě neprojdu 1000+ příspěvků.“

        To jsi napsal moc hezky, takže vlastně založením vlákna čekáš, že ti tu všichni naservírují informace až pod nos, přitom stejně lidé píší to samé, jen jsi líný to pročíst… Já sám ztrácet čas nechci, ostatní ať mi to tu napíší a ať mi ten jejich čas klidně věnují…

        Přiznám se, že tento přístup je mi vždy proti srsti…

        3 2
        • tifimi3751  

          Ne, jde mi jen o tip na produkty podobné jako ten Gaciron.. (ne)výhody znám, nechci řešit nic jiného než výběr v uvedené cenové hladině.

          0 0
      • jIrI___  

        Ve zkratce je to velice jednoduché, protože nějaké oslňování, možnosti montáže, odstín světla apod. dle všeho neřešíš.

        V první fázi si odpověz na otázku, zda chceš jednoúčelovou svítilnu jen a pouze na kolo nebo víceúčelovou, kterou použiješ všude možně. Pokud je to první možnost, máš na výběr ze dvou výrobců s rozumným poměrem cena/výkon – Gaciron nebo Fenix. Fenix za cenu o něco vyšší nabídne výrazně lepší zpracování. Model si pak vyber dle požadavků na světelný výkon, rozměry, hmotnost, apod.

        Pokud chceš světlo univerzální, pak všemi deseti doporučím Fenix HM61R Amber , který je se správným držákem použitelný paradoxně lépe než 90 % jednoúčelových cyklosvětel na trhu.

        A jak už psali jiní, pro více informací si prostuduj starší vlákna. Za poslední tři, čtyři roky se v tomto oboru bohužel nic zásadního či převratného neudálo. Já osobně nedám na jezdění po silnici, cyklostezkách apod. dopustit na dědečka Fenix BC25R. Tohle světlo i přes své stáří (mám ho už asi pět let) na ty jmenované účely stále není překonáno.

        4 0
        • d  
          1. Amber: Neresetuje bezdrátový computer?
          2. Neumí denní flash light?
          0 0
          • jIrI___  
            1. Nevím a nemám jak vyzkoušet.
            2. Ne, na bílém svícení není žádný blikací režim (naštěstí :) ), blikat pomalou frekvencí umí pouze červená.
            0 0
    • Ukrutony  

      Podlě toho nadpisu s uppercase slovy jsem myslel, že téma zakládá pavproch :D

      2 0
      • Jakobo  

        Tomu bych doporucil toto svetlo.

        0 0
        • gersa  

          Funguje skvele = NIC UŽ MĚNIT NEBUDU

          2 0
          • tifimi3751  

            Taky se může jednat i o sarkasmus. Ten se na internetu někdy těžko rozpoznává. Pokud není opatřen patřičnými smajlíky.

            0 0
      • Vilém  

        Proto me to taky vylekalo, viz prispevek vyse.

        Ale pravda, byl by zminen Cannondale Scalpel, najezd v motionhodinach at­d.

        0 0
    • HadVoe  

      osobne jsa minimalista pouzivam obyc celivku fenix hm51r – pres den minimalni svit 3 lumenu na bludicku a vecer si pridavam. na dlouhe jezdeni v lese to neni, na to mam velky svetlo, ale na 95% myho dojizdeni domu za tmy je super. uchyceni bud primo pres predstavec original popruhem nebo drzackem +suchy zip. vyhoda pro me – zadny dalsi kram do baraku a na rodlech neprekazi. vypada lepe. vyhoda dve – starsi model pouzivam vzadu na cervene blikani a je “nesmrtelna”. pripadne vzit silnejsi model https://www.kronium.cz/…od_2422.html

      0 0
      • jIrI___  

        K čemu přes den svit na 3 lm? Pochopil bych před den naopak plnou palbu, ať jde člověk na silnici vidět…

        0 0
        • HadVoe  

          i ta mala bludicka je ve dne videt – zejmena pri prechodech slunce/stin – typicky vjezd do lesa/tunel. ale mas recht, vetsinou mam pustenou dvojku pres den – tj. 50 lumiku :) spise jsem chtel naznacit, ze cekoliv je lepe nez nic.

          1 0
    • bara2  

      Pořídila jsem Force Glow 3, mám na tom to rýhované sklo, svítí to pěkně a vydrží prověřeně 8 hodin na ten nízký režim (viz. foto). Baterie je zvlášť a dá se koupit. Mám dvě baterie a tou druhou krmím zadní ledku, která je sice na 12V, ale i s 8V svítí dost. Zadní vydrží prakticky neomezeně, to žere necelých 100mA, ta přední bere přes půl ampéru na slabý výkon, na ten silnější přes 1ampér.

      0 0
    • michomin  

      Včera jsem objednal toto

      https://www.cyklosvitilny.cz/…na-d1189.htm

      Výkon dostatečný, výdrž více než dostatečná. S tím přečkáš noc jako nic. Doprava zdarma. Jsou věci, na kterých se zas tak šetřit nemá.

      1 0
      • tifimi3751  

        Díky za tip. To už jsou 3200,– a v té cenové hladině mám jiné – lepší doporučení. A už je i moc těžké.

        0 2
    • honzabike  

      Světla s vysokým výkonem se musí přepínat v případě protijízdy auta, cyklisty nebo chodce.

      Je tedy dobré když se to dá ovládat na jedno-dvě máčknutí. Některá světla se musí promačkávat přes X módů. Mám Lezyne 1600 xl a můžu si tam i naprogramovat kolik režimů a jakých bude aktivní.

      2 1
      • michomin  

        Tvoje logika je zvláštní: světlo s vysokým výkonem se musí přepínat v případě protijízdy auta, cyklisty nebo chodce a proto je patrně lepší koupit světlo s menším výkonem.

        To, že má to světlo vysoký maximální výkon neznamená, že musí být zapnutý na běžnou jízdu po silnici a všem vypalovat sítnici. Nicméně, vysoký výkon se může hodit a navíc to světlo má ukrutnou výdrž.

        0 1
    • Raf  

      Nemáte námět na nějaké světlo do podvěsu na 18650 s dálkáčem + optikou na kolo?

      Conwoy S2 je sice nesmrtelný, ale že bych přestal oslňovat… :D

      0 0
      • DDDD  

        Lupine, ale cena masakr

        0 0
        • Vrci  

          Se domnívám, že tím „do podvěsu“ myslel spodní montáž do držáku od garminu.

          0 1
          • DDDD  

            Ano, i tohle uchycení je s Lupine možné, nevím proč to píšeš

            0 0
    • tifimi3751  

      Jo ten Force Glow 3 vypadá dobře, ale už to jsou 2 komponenty baterie a světlo.

      Zeptám se: MAJITELŮ: Gaciron V9D-1800 cca 2300 pro mě by tohle byla nejjednodušší volba.. 1800lumenů.

      pak už jsou jen alternativy Lezyne nižší lumeny cena vyšší.

      Montáž je ok? Dá se jen na řídítka, nebo lze i otočit o 90 stupňů a umístit na představec? (tím by se eliminovalo sklápění)

      případně .. jde mi mtb kolo.. hrboly, silnice, kořeny, výmoly, rány na vidlici a prohupy, tudíž nebude se na řídítkách sklápět?

      A je zvlášť demontovatelné světlo bez toho, abych odstraňoval úchyt na řídítkách?

      0 0
      • kovar  

        Montáž je ok? Dá se jen na řídítka, nebo lze i otočit o 90 stupňů a umístit na představec? (tím by se eliminovalo sklápění)

        Ano. Ano, ne.

        případně .. jde mi mtb kolo.. hrboly, silnice, kořeny, výmoly, rány na vidlici a prohupy, tudíž nebude se na řídítkách sklápět?

        Ne

        *A je zvlášť demontovatelné světlo bez toho, abych odstraňoval úchyt na řídítkách?

        *

        Ano

        0 0
        • tifimi3751  

          Tyhle odpovědi jsem hledal.

          Ne, nebude se sklápět = Ano, nebude se sklápět. ???

          (tvoje odpověď znamená, že se světlo nebude sklápět na jednu nebo druhou stranu, při hrbolech a výmolech, atd.)

          Nebo to znamená, „Ano, bude se sklápět“ uvažoval jsem jestli bych nepřipevnil tu spodní část normální stahovací páskou, nějakou co největší na fest.

          Díky.

          PS: nechá se dobíjet během svícení?

          Vstup je jen MICROUSB? Tohle je v dnešní době docela pozadu. Ale dá se.

          a

          Předem díky.

          0 3
      • tatranka1  

        Ahoj, mám starší verzi 1600, ale i do lesa je plně dostačující, na silnici používám nejnižší režim. Držák je téměř geniální, drží a jde namontovat i na kombo MTB řidítka s oválným průřezem a nestandardním zahnutím u virt.představce – úchyt se přizpůsobí tvaru řidítek a úhel svícení nastavíš v otočné hlavě držáku. JE možnost podvěsu na GO-Pro držák ve volitelném příslušenství. Dálkové ovládání je blbuvzdorné s umístěním ke gripu a přepíná režimy velice rychle. Samotné světlo je dílensky dobře zpracované a dá se nosit i jako příruční svítilna.

        0 0
    • Kucci  

      já používám normální slabou blikačku na řidítkách, a na helmě pak Fenix BC21R v2.0. Ten se koukám už nevyrábí (vidím v nabídce nástupce), tak postřehy – druhej nejvyšší režim se 400 lumeny je v praxi v pohodě i na nezpevněných cestách, jen nepřítomnost stínů (daná úhlem světla na helmě) byla na větších/ostřejších nerovnostech nepříjemná (nerovnosti byly hůř vidět). Celkové váhy cca 120g si na helmě člověk sice všimne (spíš když zkouší jestli ji ucítí :-)), ale v praxi to nijak neobtěžuje nebo neomezuje.

      Když se blízí někdo v protisměru, pootočím hlavu lehce bokem – nejsilnější světlo je skrze triky s optikou ve dvou lehce se překrývajících se kruzích nad sebou (jeden přímo dopředu, druhej směřuje dolů), zbytek není tak jasnej aby oslňoval. Přinejmenším mě zatím nikdo neproblikával.

      0 0
      • tifimi3751  

        Já používám 1W force blikačku s režimem světlo, ale to není na co jsem se ptal.. (hledal jsem a už se nevyrábí)

        vzadu tohle (zastaví i vlak) a možná že zastaví i letadlo:

        https://www.skimishak.cz/…-5w-led.html

        0 3
        • Kucci  

          Však jsem zmiňoval co kromě blikačky (abych byl vidět) používám abych viděl (fénixe). Na kronium mají i aktuální verzi https://www.kronium.cz/…od_2521.html, jinde v tomhle vlákně jsou doporučovaný i jiný svítilny, který dobře slouží ostatním. Normálně v pohodě použitelný budou imho všechny zmiňovaný. Konečnej výběr je na tobě

          0 0
    • Oswi  

      Ahoj. Já vozím Fénix 25 a jsem spokojen. Kužel je hezky rozprostren a neoslnuje, nesvítí nahoru. Neváží tunu lehce se zandava do držáku a má příjemné, trochu nažloutlé světlo, žádná modrá složka. Při pohledu na lumeny se to jednomu může zdát málo, ale jsou lumeny a lumeny. Číňané si s těmi čísly hlavu nelamou :-)

      https://www.svet-svitidel.cz/…ed-usb-ip66/?…

      0 0
    • wego1991  

      Jaké jsou na trhu kvalitní přední světla s bezdrátovým ovladačem? Našel sem jen Fenix BC30 – u toho mě akorát vadí ty externí baterie. Momentálně mám Fenix BC30R – které je skvělé, ale trošku mi vadí jeho hmotnost a trošku i velikost, ikdyž to ani tak moc ne. Ale oproti BC30 je pro mě pohodlnější nabíjet přímo světlo než ty baterie.

      Pokud by bylo nějaké takové světlo a zároveň s možností do podvěsu pod QuadLock (GoPro mounth) bylo by to nejlepší, ale nemám QL moc předsazený oproti řídítkům, tak moc šancí tomu nedávám, že bych to tam dostal..

      0 0
      • horolezec  

        Towild má v nabídce spostu světel do podvěsu s dálkáčem a i Bontrager dělá ke svým světlům dálkové ovládání.

        0 0
        • jIrI___  

          Towild se poslední dobou zmiňuje čím dál více, vozíte ho někdo?

          0 0
          • paw_jh  

            Když tak měsíc vydržíš, tak budu schopen podat bližší info, na zimu si ho chci pořídit.

            0 0
          • horolezec  

            Tady jsem psal porovnání.

            0 0
    • tifimi3751  

      Ať nad tím přemýšlím, jak chci, tak vezmu Gaciron V9D-1800. 2300 včetně baterií, 1800 lumenů maximum..

      Srovnání snese jen Fenix BC30 a BC30R za 3500 včetně baterií, s podobnými parametry i podobnou výdrží.

      Jde mi o to, aby se s tím světlem dala přejet celá noc, bylo lehké, podporovalo nabíjení přes USB a za jízdy.

      Konektor USB-C Gaciron nemá (MicroUSB), Fenix neuvádí typ konektoru. Případně nutnost vyjmutí baterií.

      CTRL+C & CTRL+V (https://www.led-expert.cz/…na-d1415.htm):

      Odpověď na častý dotaz 1. – porovnání typově podobných svítilen Gaciron V9D a Fenix BC30 V2: 1) Gaciron má vyšší světelný výkon 1800 lumen oproti 1500 lumen u BC30V2 – pokud nebereme v potaz u BC30 možnost chvilkového „Burst“ módu, který má 2200lm a je dostupný pouze stisknutím a držením tlačítka dálkového ovládání. 2) Gaciron má zabudované vysokokapacitní akumulátory, které se u BC30V2 musí dokoupit. Gaciron dále funguje i jako powerbanka a může se z něj dobíjet např.mobilní telefon 3) s bateriemi souvisí i jejich nabíjení, V9D má USB konektor nabíjení a baterie lze prakticky nabíjet přímo ve svítilně, u BC30 je nutné je vyndat a nabíjet v externí nabíječce, kterou je také nutné zakoupit. 3) možnost vyjmutí baterií u BC30V2 je na druhou stranu výhoda v tom, že na delší výlety je možné vozit náhradní sadu akumulátorů s sebou a měnit i po cestě. 4) Rozměry jsou takřka shodné, Gaciron je jen o 1cm kratší 5) Gaciron má navíc režim plynulého blikání 6) zásadní rozdíl je v pořizovací ceně.

      0 1
      • Jason Voorhees  

        Koukni ještě na Nitecore, jsem spokojen.

        0 0
        • tifimi3751  

          Díky za tip. Koukal jsem. Mě jde i o tu hmotnost (max cca 200g asi jako mobil, což je pro mě maximum, je to na říditkách a nechci aby světlo padalo nahoru dolů, když přejedu díru v silnici nebo kořen), mám už objednáno a doufám, že jsem neudělal chybu. Ještě jsem prohlížel Lezyne, ale tam se platí za značku (a materiál kov) a hlavně celkové parametry světla jsou určitě horší.

          Pokud bych vzal něco jiného, pak asi ten Fenix, a buď výměnné baterie, z důvodu že se nechají vézt další 2 na výměnu, nebo ten s tím akumulátorem. Ale nevím jak je to tam s konektivitou (USB?). A cena 3500 je pro mě už někde naprosto jinde.

          0 2
          • DDDD  

            Mě u těhle světel vadí vydrž, která je na dojíždění dost nekomfortní. Od podzimu do jara vozím světlo s externí baterií. Takže lehké světlo, navíc můžeš mít ty akupacky 2. Nekoukal bych na max. výkon (na to asi jezdit nebudeš€ ale na kužel světla.

            0 0
            • tifimi3751  

              Výdrž na dojíždění dost nekomfortní si můžu vyložit jak? Že dojíždíš denně 1+1h a po týdnu musíš nabíjet? Tohle je asi dost jiné použití, než které plánuju aplikovat. Mě jde jen o to, aby světlo vydrželo v případě nějaké nouzové situace přes noc do druhého dne (ne v zimě, ale v létě).

              0 0
      • MatS  

        Podíval bych se na světla Magicshine. Doteď jsem používal Gacirony, ale Magicshine je už modernější a má navíc už USB-C. Různé modely s různými výkony. Já mám RN1500, kvůli výkonu a malým rozměrům. Objednával jsem z Aliexpressu z oficiálního storu výrobce. Úspora oproti koupi v ČR dost velká.

        https://magicshine.com/

        0 0
        • tifimi3751  

          Jo, vypadá dost dobře, cena OK. Ale už jsem si objednal a vybral. Jde o to, že z toho aliexpressu bych čekal na dodání 2–3 týdny při nejlepším a 2–3 měsíce přinejhorším. U těch dvou znček Fenix a Gaciron jsou alespoň nějaké testy a srovnání, tady bych si musel otestovat sám a nic za to nedostal.

          0 1
          • tifimi3751  

            Tím chci říct, že teoretické parametry vypadají pěkně, momentálně nemůžu čekat na dodání, nejsem CZ zastoupení nebo distributor.

            0 0
    • tifimi3751  

      Abych téma uzavřel, tak do hledáčku mi přišly Fenix, Gaciron, MagicShine, které budou mít asi podobné parametry, objednal jsem, snad uvidím. Pokud bych je chtěl přesně porovnat, tak bych musel testovat s měřákem a stopkami. Jde mi o dosvit, hmotnost a výdrž.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce