• Dafoe

    Ahoj přátelé. Potřeboval bych nasměrovat. 176 cm 113 kg. Ano jsem vepřík ale dávám se dokupy a právě proto sháním kolo pro lesní cesty a pěšinky, (Novoborsko, České Švýcarsko) občas kámen, občas kořen, cestou z lesa pár km asfalt. Dvakrát, třikrát týdně. Předpokládám ze ideální bude mtb hardtail. O kolech vím relativně prdlajs a budged max 15K. Ano, vím že za to neseženu dobré nové kolo ale chci koukat po bazarovkách a doufat že něco kloudného splaším. Chtěl bych vědět jakým značkám kol se vyloženě vyhnout, po jakých komponentech koukat (třeba Shimano Deore) jaké už nebrat, jaké převody (jeden talíř, dva atd), jaké brzdy jsou srágora a co je přijatelné a tak.. Nelehký úkol, vím, kor když se nevyznám. Případně se chci zeptat jestli se někdo nezbavuje něčeho „pro mě“ co se mu válí doma. Ze soucitu z týpkem co se snaží dát se do kupy třeba : D Díky všem co by měli dobrou vůli mě nasměrovat a dát rady pipadne nabídku. Hezký den pánové :)

    0 3
    • Kouba_2005  

      Vyprdni se na kolo, šetři a choď. Než se dostaneš na 100kg, tak našetříš dalších 15 … takže za rok, když to dobře půjde, si budeš už moct vybírat :-)

      Za 15 to bude základ, co pod tebou dlouho nevydrží a navíc tě asi neubrzdí. Kdyby tě to přeci jen nepřešlo, tak vezmi něco z Decathlonu.

      0 5
    • jakub8451  

      Na bazaru jsem našel tuto meridu za 15 celkem dobře vybavenou https://www.cyklobazar.cz/…e-xt-edition

      0 1
    • roman 3D  

      113 kg uveze každý kolo, spíše došetři kolem 20 tis. kč a kup něco se vzduchovou vidlicí a aby byly obě osy pevný, řazení stačí 1×11

      0 0
    • DonE  

      V tvém případě je v zásadě jedno, co si koupíš. A na komponenty bych už vůbec nekoukal. Stejně budeš muset začít na jednoduchých trasách.

      Zkusil bych sehnat cokoliv, co se někomu válí doma nevyužité. A pomalu začal jezdit a šetřit. Uvidíš, jestli tě to chytne. Pokud ano, tak váha půjde dolů a časem si koupíš něco pořádného.

      0 0
    • MatS  

      Budu se zbavovat kola v mém profilu, ale Lko ti bude bohužel velké. Cena bude 15t Kč. Stav skoro jak nové, servisuju vše sám a pravidelně. Zatím tu mám zájemce v práci, ale čekám jak se rozhodne.

      0 0
    • 123J  

      Mohl bych ti darovat Kellys Magnus, pro začátek dobrý.

      2 1
    • Dafoe  

      Pánové zeptám se ještě. Má smysl přemýšlet o tomhle kole prosím ? Pro/proti/cena/vý­kon. Moc děkuju https://www.facebook.com/…86701821312/ Moc jsem z toho nevyčetl a pán si nechce moc povídat..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.