Jak moc se dnes platí značka? Výběr FR bajku

41 nepřečtených
  • Wakizashi

    Zdravím,

    (Jen bych velmi rád podotknul předem, že většina z nás se snaží bavit s ostatními slušně, na úrovni a bez zbytečných urážek. Prosím o stejný přístup i ostatní skupinu, která má internet jako svou flamovací zbraň a ví toho málo o úctě nebo respektu jiných. Prosím o názory bez vulgarismů a zbytečného hatu a ideálně doplněnho infa o opravdové osobní zkušenosti, ať už své, či svých blízkých. Děkuji. ;-))

    Jaký máte názor na značky a jejich kvalitu dnes? Kupujete raději osvědčené a často o 10 000 –20 000 dražší modely od Obra, Spešly, nebo šetříte a dáte přednost třeba Kellys (jaké skoky zvládne jejich SWAG? – V recenzi na YT mu Štěrba dával docela kouř na asi 30tku ), CTM.

    Náhodou jsem při vybírání nového bajku narazil na mosteckou (cca 25 km od mého bydliště) značku Polygon a po chvíli hledání tady jsem narazil na docela solidní HATE této značky. Nicméně to byly posty z roku 2012 a pokud jsem to pochopil, možná to bylo spíše jejich jedním mechanikem na nějaké prodejně a situace dnes by se mohla lišit? Mají snad 4 prodejny. Máte někdo zkušenosti, jak to s nimi vypadá dnes?

    Co se mi od nich opravdu hodně líbilo byl tento freeride model (takže bych ustoupil od původního záměru pořízení enduro/fr hybridu, na který jsem se taky ptal a kde mi vycházel dobře třeba Kellys Swag30 nebo CTM Scroll).

    http://www.polygonbike.cz/…x-pro-series

    Docela hezky osazen. Marzoška asi slušná a hlavně ten Hemršmit s 2×9 mi přijde hodně dobrý. Další soutěžící ve freeride by byly KTM Boxxer / Author Ninja 2015, a nejdražší a samozřejmě asi nejzaručenější a bohužel nejdražší Spešl Status I, terý je asi poměrně jednostranný, ale nejspíše opravdovou zárukou kvality. Díkec ;-)

    Takže ještě jednou díky a buďte hodní kluci.

    0 0
    • Mr.Duck  

      Ten polygon vypada docela vysokej a kratkej, byl bych k nemu trochu skeptictejsi. Dost mi pripomina Giant Faith (neporovnaval sem cisla, jen tak od oka).

      K otazce, znacku bych moc neresil. Nevim o nicem, co by nejak notoricky praskalo (Konam to slo celkem dobre, a i novych operatoru sem videl prasklejch vic nez bych rad, ale neridil bych se tim moc), ani me ted z hlavy nenapada nic, co by melo nejaky fundamentalni problemy s ramama/sketchy komponentama.

      Po zkusenosti z lonskyho vyberu kola bych nekoupil nic, co si nemuzu projet. I kdyz se mi nektery kola na papire moc libily, jezdilo se me na nich mizerne. Zadny co se mi na papire nelibily sem nezkousel, takze nevim, jestli to funguje i opacne :))

      Co treba resim je dostupnost patek, nekoupil bych si kolo, na ktery bude tezky sehnat patku.

      Z kol ktery si vyjmenoval me prijde docela zajimavej ten Author, i kdyz sem na nem moc nenajezdil. Status je podle me super, a myslim, ze ty X-Fusion by i mohly fungovat, ale vyplety co na nem sou se krouti jak osmnactka u tyce (nebo na tyci?), a neni to uplne nejlehci osazeni.

      0 0
      • Wakizashi  

        Takze ze zmíněných FR bys nejraději vybral co? Kdybych přeci jen se rozhodl pro enduro bajky, co všechno vydrží? Co si má člověk představit pod pojmem menší skok. Mám rád osobně věci naddimenzované, takže je zde šance, že vydrží déle, i když to může znamenat menší omezenost, více funění apod.

        0 0
    • Vilém  

      Ja ti nevim s tim polygonem. Rok 2013 to rozhodne neni, koukni na stranky vyrobce.

      Nabizena velikost je na prcka, takze pokud jim jsi, nevadi ti koupit kolo s dost vybehojma soucastkama, tak proc ne:)

      0 0
      • Wakizashi  

        Aha, měl jsem za to, že dělaj dvě velikosti. Malá a velká. Jsem prcek prakticky pořád akorát 195cm a 80kg, takže to asi ne-e. :)

        0 0
    • Stingray  

      Na pár Polygonech jsem seděl a ta jejich geo byla pro mě dost tragédie. Projeď se na víc značkách, ať máš s čím srovnávat..

      0 0
    • LaSouche  

      Hele a co takhle třeba mrknout na dolekop bazar: http://dolekop.com/…le-kolo-full

      Si myslím, že by jsi tam mohl najít lepší kousek než tenhle, dost výběhovej a vcelku neznámej kousek.

      0 0
    • Doktor-Prase  

      Po zkušenostech s prodejcem Polygonu bych se jim vyhnul velikým obloukem. Reklamace – > výmluvy, špatná komunikace atp. Nakonec to málem řešil právník.

      Značka jako taková bude normální průměr, ale prodejce to sráží uvěřitelným způsobem.

      0 0
      • Wakizashi  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Wakizashi  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Wakizashi  

        Jop, volal jsem do CZ zástupce Polygonu v dva dny zpět,a že mi další den zavolá mechanik ohledně rámu pro mojí výšku – skladem mají jen bajk pro S. Dle Polygon size guide bych potřeboval ideálně L nebo XL. Pro freeride blbiny by možná šlo i M. Překvapivě se nikdo neozval. Čekal jsem, jestli se třeba neozvou dnes s denním zpožděním a nic. Tak zavolám zítra schválně. každopádně už při prvním hovoru mi paní přišla silně nezainteresována. Jinak kolo s osazením, jaké mělo, fakt za krásný prachy, ať už jejich FR nebo AM AX3.0 – lidi, co ho měli na cizích fórech, chrochtali blahem).

        Takže to vypadá na Kelly Swag 30 nebo CTM Scrolls (ta cena uff uff), jestli půjdu do endura, ale pořád se bojím, že to odseru, když na tom budu chtít víc skákat. Nejraději bych nakonec vzal Ninju od Authora pro 2015, protože ten design je fakt sexy (fakt debilní důvod, vim), ale mám pocit, že Author je trošku s horším poměrem cena/výkon, protože tu má jméno a může si to dovolit. Pokud se bavíme o jednom kolečku vpředu Status od Spešlu vypadá pekně, o kvalitu se asi moc nebojim, ale bojim se o těch 8 rychlostí, pač budu chtít jezdit dost i do kopce. Ty vole, taky musím mít skoro dva metry… :( Na Santa Cruz fakt nemám :|

        Jeden týpek prodává Scott Nitrous 30. Kolo celkově lidi chválí, má to v L, vypadá podle fotek pěkně, ale četl jsem děsný komentáře k zadnímu tlumiči (Metel Manitou Metal RP Coil) a na přední vidlici Manitou Stance Blunt. Každopádně prý má bajka 9 let, ale jezdil jen traily, a prakticky žádný FR/DH. Kolo bez změn, sám si ho udržoval a snad bez problémů. kromě mekké vidlice. Že by to chtělo silnější pružinu? Cenově by to bylo asi fajn…

        0 0
        • Mr.Duck  

          9 let je strasne moc! To bude mekky, i kdyby to stalo v garazi. Nehlede na to ze novy enduro bude daleko lepsi asi na vsechno.

          Status ma 8 rychlosti? Ono jako co si budem povidat, zit se s tim da, ale jestli to neni nejak vyrazne levnejsi kolo, ze to takhle sidej na komponentech, tak bych asi koukal po necem jinym. Nehlede na to, ze Status do kopce nepojede, je to sjezdak, zejo.

          0 0
          • pitos  

            Jelikož jezdím na Statusovi ve správné velikosti už třetím rokem a to i dost dokopce po horách, tak musím nesouhlasit že nahoru nejede. Jede to podobně jako třeba můj předchozí Six. Pro mě to má prostě normální enduro geo., žádný krutý sjezďák:)

            0 0
            • Mr.Duck  

              64.5 hlava je dost enduro :) Porad si budu stat za tim, ze to kolo je na jezdeni do kopce blbost. Abys z kopce aspon z pulky vyuzil jeho potencial, musis na nej dat minimalne kilovy gumy, a kdo by na takovejch slapal do kopce? :)

              0 0
              • pitos  

                Hlava je v pohodě a dneska už se na endura hlava kolem 65° používá ne?.Mi tedy nepřekáží.

                Potenciál kola při výletu asi nevyužiji, to je jasné, takže stačí mnohem lehčí gumy.

                Jezdím z různýma lidma a i s chrty v terénu nemívám problém.

                Neříkám že je to ideální na šlapání do kopců, ale jede to hodně podobně jako plno jiných kol s menším zdvihem.

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Tak jasny, ono to neni jen o hlavovce, zejo. Ale sedis prakticky na zadnim kole pri stoupani, ja nerikam ze to nejde, ale je proste hloupy delat z DH kola kdovijakej univerzal :) Vzdycky to bude horsi nez nejaky Enduro, zejo, pritom ± srovnatelny kdyz to pak vemes na sjezd, protoze to proste musi bejt poskladany z kompromisu.

                  Ja ti to jako vubec nechci hejtovat, neber me spatne, jestli ti to tak vyhovuje, tak super! Ale rozhodne bych to nikomu nedoporucil :)

                  0 0
                  • Pedro404  

                    Já myslel, že Status bude mít na hovno úhel sedlovky, ale koukám že ho má ho lepší než Blindside (s hlavovym 65), a ten mi na XC příde v pohodě, takže bych se toho vůbec nebál. Lehký kola, tvrdý gumy a pojede to jak po másle, přezuješ a máš normální DH setup.

                    0 0
                  • goofy  

                    Jenže tys měl děckou velikost, seděl na tom jako vosa na bonbónu a pak z toho děláš závěry pro všechny. Na Piotosovém Statusovi jsem seděl a na stoupání to má úplně normální geo. Leckteré enduro kola ji budou mít horší.

                    0 0
                  • pitos  

                    Jde vidět že jsi to měl malé.

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      A nechtel bych to jinak :) Enduro mam este mensi, a i s DH vypletama je to do kopce uplne neco jinyho. Protoze nemam vzadu 33% sag a DH tlumic. Rikej si co chces, ale status vyskladanej tak, aby se dal ten ram vyuzit proste do kopce nepojede jinak nez „nouzovka“. Stejne jako kterykoliv jiny DH kolo. Protoze DH kolo je designovany na DH, a ne na kompromis, a delat z nej kompromis bude vzdycky kripleni. Neber si to blbe (nemyslim, ze bych se te dotknul :)), ja vazne nechci hejtovat tvoje kolo a ze na nem jezdis do kopce, jenom si stojim za tim, ze na univerzalni pouziti je to daleko od idealu :)

                      0 0
                      • pitos  

                        Ale jo v pohodě.

                        To kolo není pro mě perfektní a má dvě vady které mi trochu vadí. První nelze ovlivnit, je to delší než bych si představoval a tedy mi chybí trochu větší hravost.To mi ani ta stabilita v rychlosti nevynahradí.

                        Druhým problémem je váha,jelikož do toho už nechci více investovat, tak se tahám s poměrně těžkým kolem.

                        Na oboje jsem si celkem zvykl, ale příští kolo bude lehčí a obratnější.

                        To ale jak jede dokopce bych klidně nechal, jezdí se mi s ním vážně výborně. Mám doma ještě Pitch a i když je tohle kolo lehčí a mělo by být k stoupání vhodnější tak se mi na něm tak dobře nahoru nejede.Možná bys byl překvapen jak bys na to sednul, ale tady to určitě nevyřešíme:)

                        0 0
                        • pitos  

                          A ještě ti napíši co mi už několikrát řekla manželka, když si sedla na mé dva poslední kola(Six a Status)

                          „Ty si vždy vybereš kolo, které fakt výborně jede“… a jízdu z kopce tím nemyslela. Tak já nevím:)

                          0 0
                        • -b-n-x-  

                          Hele, tohle posledni dobou celkem resim. Jezdim velikost S, kde je vzdalenost predstavce od spicky sedla 41cm. Podle ruznych kalkulacek bych mel mit skoro o 10cm vice. Pri jizde po nejakem asfaltovem useku si rikam, ze to je fakt hrozne male. Ovsem v terenu a samozrejme hlavne z kopce mam pocit, ze to je proste lepsi.

                          0 0
                          • pitos  

                            Já měl na mysli celkový rozvor. Délka posedu mi sedí dobře, tam bych nic neměnil.

                            0 0
          • pepino  

            Prosím tě, máš někde odkaz na studii o měknutí kovu? Já mam 100 let starý nářadí po dědovi, tak mám strach, abych si něco neudělal.

            0 0
        • k3nyL  

          Cus… jenom par hintu za mne:

          Znacky – nechci nikoho urazit, ale polygonu se vyhni.. praska kazda znacka, cili to ze tech jejich ramu na muj vkus po netu lita rozmlacenejch az az by ani tak nevadilo, kdyby se k tomu vyrobce umel nejak postavit… to se moc nedeje co vim… chapu, ze cena je lakava, ale… neni vsechno zlato co se trpyti. Pokud to risknes, trebas budes mit stesti :)))

          Pak ohledne toho co chces jezdit… pokud vezmes vicemene Enduro kolo a budes jezdit prevazne v parku.. tak ho drive nebo pozdeji stejne dojebes… proste na to jedine DH kolo s 2brejli a 180mm+… samo ze na Enduro kole sjedes/skocis skoro vse, ale DH/FR si na pure DH/FR kole uzijes mnohem vice.

          Cili spis nez o kole je to o tom co ches jezdit primarne – neco jako DH kolo co jede dobre i dokopec neexistuje a je vzdy pak o kompromisech – nemyslim tim jenom rozsah kazety…

          Pokud mas park za barakem, nebo bydlis nekde u hor, kde to je samej dolekopec a planujes jezdit jenom dolu, tak ber treba toho Ninju, nebo neco pure DH…

          Pokud mas park dal a nedostanes se kazdou jizdu na lano / shuttle a planujes i jezdit mimo parky takovy to blbnuti atd, tak ber klidne EN kolo… s tim, ze pokud bys chtel jit jezdit na lano do parku parkrat za rok, tak si tam pure DH/FR kolo radeji puc zrakvi a voz se doma ma enduuru.

          Pokud EN kolo, tak je toho dost… spis zalezi jak moc chces krvacet ;) Klido ten Swag, nebo zkus kanon, radon, CTM.. tezko rict co… ja bych to dycky radeji skladal z dilu..

          Jinak souhlas s Duckem…kolo 9 let stare v hline bych nebral. Kor v teto kategorii… prece jenom zivot mame kazdej jenom jeden ;))

          0 0
          • Wakizashi  

            Ten Swag zavrhuju, sedl jsem si na tom a měl jsem hrozně divný pocit, vůbec jsem tomu bajku nevěřil, připadalo mi to jako hračka. Mnohem levnější Ninja 2.0 oproti tomu mi přišla mnohem příjemnější, bytelnější.

            0 0
        • goofy  

          Kolik do toho chceš vlastně vrazit?

          0 0
          • Wakizashi  

            Představa byla tak těch 40k-45k. Nakonec jsem včera dostal chuť při čtení o službách Canyonu (cca 60k), kdyby se něco podělalo, kvalitě atd., jenže bajk v mojí velikosti už nemají. Nakonec bych tedy nejraději seděl na nějakém FR, otázkou je, kterém. Buď to vezmu cestou budu šetřit a zkusím Ninju 2.0, FR 2015 nebo CT Boxxer případně Expert (ideálně 2014). Zkusím nový post a uvidíme, co napíšou lidi, kteří to vše jeli.

            Chtěl jsem původně bazar, ale moje velikost se blbě shání.

            0 0
      • Wakizashi  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.