• Lucis

    Dobrý den,chtěla bych kolo na silnici do terénu , polni cesty, lesní cesty, štěrk, atd.takove universalní. Vybírám mezi Orbea, ale kol je tolik i od jiných značek a třeba budou i lepší vybaveny. Neporadil by mi někdo. Jsem z Prahy, tak i po Praze jezdit, já 168 cm , kg mezi 50–55. Prostě nemohu najít nějaký porovnávač, že bych si tam dala růné značky a podle toho vybírala a barvy. Děkuji Lucka

    0 0
    • Kouba_2005  

      https://www.decathlon.cz/…_/R-p-337265?…

      V týhle cenovce bych nekoukal po značkách jako je Orbea, Scott, Trek, Specialized apod. Tam platíš dost za tu nálepku.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Lucis  

        No moc tomu nerozumím, proto bych něco kvalitního, abych neřešila třeba značku, jasně člověk řeší i barvu, ale na to mé ježdění kde bych asi každý den nejezdila, nejsem závodní jezdec. Jen právě chci něco pohodlného pro sebe. Je mi 37. ,aby bylo vědět.

        0 0
        • Gru  

          Ale trebas Trek ma ted myslim dobre ceny. Za 31 tisic uz je karbon, ktery by na to jezdeni pro holku 55 kg stacil. A hlavne tech prodej Trek po Praze je dost.

          0 2
          • Lucis  

            Jo a to CMT je k něčemu od Slováků? Kouknu na Trek, děkuji .

            0 0
        • cyklista86  

          V prvni vete napises, ze chces neco kvalitniho a v druhe napises, ze na to tve jezdeni, kde bys nejezdila kazdy den a nejsi zavodnik.. Vidim ze maji problem ti to vysvetlit. Vec se ma tak, ze jsou znacky u kterych se nevyplati kupovat levnejsi kolo. Protoze clovek zaplati hlavne za ten napis na ramu a misto toho dostane horsi komponenty. Do tehle znacek muzeme zaradit i Orbeu. pak jsou naopak znacky ktere maji ten nejlepsi pomer cena/kvalita u modelu kol v cene kolem tech 20–40 tisic a to jsou znacky jako kellys, cube, canyon, decathlon a pod.. Ty pokud chces horske kolo, tak zakladni prvky na ktere je potreba se divat je vzduchova vidlice, hydraulicke kotoucove brzdy a pevne osy.. Osobne doporucuji jako kazdemu s timto dotazem kellys gate 30. Da se sehnat nekde kolem 25000 tisic. Za zbytek poridit vybavu kolem.

          0 2
          • scalar  

            No, doporučuješ ten Kellys každému, ale ženu s hmotností 50kg bys mohl vynechat. Raději kolo za 30 tis., ale lehké.

            0 0
          • Kouba_2005  

            Jasně, je to dnešní povětšinou standard, ale zrovna pevné osy při téhle váze nejsou to nejpodstatnější, co by bylo nutné zmiňovat a co u nového kola požadovat. Rovněž brzdy stačí základní hydrauliky, tuhle váhu zastaví spolehlivě, netřeba hned čtyřpístky s 200mm kotouči :-) (ano, nic o nich nepíšeš)

            0 1
            • cyklista86  

              Ja nekde pisu ze potrebuje ctyrpisty s 200mm kotouci? Ja jen napsal „hydraulicke kotoucove brzdy“ a co se tyce nasazovani a upevnovani kol, tak si myslim, ze prave zenska ty pevne osy oceni. Nemusi resit jestli to ma uchycene dobre a nebude skrtat kotoucem a pod.. Proste kdyz uz chce v roce 2024 noveho horaka, tak nebrat pevne osy? To jako proc? Protoze to neni uplne nezbytne nutne? No tak to pak jak rikam to si muze koupit tohle a muze usetrit. https://kellysbike.com/…ow-29-p74605 jestli to bude taky a dostatecne to bude mozna taky.. To jsou zase debaty ach jo BF.. :D

              1 2
              • Kouba_2005  

                Čteš vůbec? netřeba hned čtyřpístky s 200mm kotouči :-) (ano, nic o nich nepíšeš)

                Tady nemá smysl s tebou o čemkoliv debatovat. S těma kellysama se jdi už vycpat.

                0 1
                • cyklista86  

                  Tak za jakeho duvodu neco takoveho zminujes v reakci na muj koment kdyz nic takoveho nepisu? Jinak proc bych se mel s kellysama vycpat? Uz me ty zastupy lepsich kol v hodnote 25 tisic.

                  0 1
    • scalar  

      No a tu barvu chceš jako?

      0 0
    • Baf13  

      Trochu přes rozpočet se dá koupit Trek Procaliber 9.5, s výborným karbonovým rámem, bohužel pouze základní vzduchá vidlice a brzdy, ale na 50kg váhy by to nemuselo zase tak vadit. Jen ta barva!

      0 1
    • Corfo  

      Ahoj,

      nechci zakládat další vlákno na stejné téma, tak píšu sem. Chtěl bych si koupit nové kolo – XC, ale jsem úplný lajk.

      Rozpočet cca okolo 30 000,– a našel jsem si 3 kola, co by se mi líbila:

      Cube Acid

      SCOTT SCALE 970 GREY

      MERIDA Big.Nine SLX-Edition

      Můžete mi prosím poradit/zhodnotit, tyto 3 kola? Případně, pokud za ty peníze, jde koupit nějaké kolo s lepší výbavou, tak budu rád za tip. Na značce mi nezáleží.

      Děkuji. :)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce