• Tupak

    Ahoj, vůbec se nevyznám v kolech, a tak bych byl rad, kdyby jste mi poradili nějaké horské kolo s cenovkou do 20 tisíc. Měřím 175 cm a mám 75 kg. Většinou nejezdím více než 50 km.

    0 0
    • milan.v  

      Hledat zde a číst… Kolo do 20000…

      0 0
    • roman 3D  

      kellys gate 30 vel. M

      0 0
    • MaroshCZ  

      Čau, prošel jsem si tím samým tak bych si dovolil trochu poradit. Já teda na rozdíl od tebe mám o 8 cm víc a o nějaké to kilo míň ale to je vedlejší. Nevím jak si na tom ty ale já svoje kolo vybíral pekelně dlouho, protože jsem chtěl co možná nejlepší poměr cena/výkon. Na začátku máš několik možností: Bazar, ,,buildeři'', samostavba nebo koupě hotového. V bazaru se dají často najít dobře osazená kola s dobrou cenou. Nevýhodou je to, že jsou často už starší (nemají nové geometrie rámů, nové komponenty), kolo často utrpělo pár drobných šrámů a některé komponenty už můžou být ojeté. Vlastní stavba je po zkušenější nebo ty co si to chtějí zkusit. Počítej s tím, že budeš potřebovat různé nářadí a budeš se často ptát jestli jsou díli kompatibilní. V této cenové hladině to vyjde ze všech možností asi nejdráž. Alternativou jsou buildeři. To jsou lidé specializovaní na stavbu kol na zakázku. Mají potřebné nářadí a kolo ti postaví dle tvých požadavků. Na rozdíl od tebe můžou mít slevu na nákup dílu ale zase si něco řeknou na práci. Poslední variantou je koupě nového kola. Tam je potřeba procházet eshopy a případně hledat slevy. Kolo se dá levněji koupit na konci sezóny, kdy se obchody zbavují loňských modelů. Optimální je, koupit o rok starší model než letošní. Za stejnou cenu má lěpší komponenty na úkor toho, že je o rok starší, což není zase tak špatné. Já osobně jsem nakonec zvolil koupi nového kola a to konkrétně Apache Hawk a1 2017. (odkaz na moji malou rezenci: https://www.bike-forum.cz/…hawk-a1-2017). Případně koukni na značky jako RB, Kellys Gate, MMR (dobré komponenty ale celkem neověřená značka), Radon, Rose, Canyon,.. Toť asi vše, víc mě zatím nenapadá. Tak hodně štěstí s výběrem :)

      0 0
    • Mr.Voza  

      Minulej rok jsem řešil to samý. Doporučuju nechat kolo postavit a rovnou Ti doporučím zdejšího stavitele Scalara. Nechal jsem si kolo postavit od něj a s jeho prací jsem maximálně spokojenej. Mrkni do mejch bajků, tam mám to kolo vystavený. Když jsem pak hledal na e-shopech srovnatelný kola, byly všechny cenově o 3–5 tisíc vejš. Navíc si řekneš co na to kolo chceš a máš kolo přesně podle svejch představ. Tady jsem to řešil:

      https://www.bike-forum.cz/…hat-postavit

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.