• TPK

    Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu. S koupí nového kola Giant Trance X mi vyvstal problém s montáži tažné tyče Trail Gator pro připojení dětského kola. Samotná jízda s tyčí a připojeným kolem je bez problémů. Problém nastane až když dětské kolo odpojím a tyč složím. Nevím kam ji mám upevnit? Na starém kole s pevným rámem jsem tyč chytal do objímky vložené pod rychloupínákem zadního kola. Tohle ale u nového kola nebude fungovat protože se vzdálenost mezi uchycením tyče na sedlovce a objímkou u náboje kola stále mění a tím pádem by vlastně tyč blokovala zadní stavbu.

    Máte s tímhle problémem někdo nějakou zkušenost?

    Prosím vás o konstruktivní debatu. Né odpovědi stylu : Tyč zahoď.

    Díky T.

    0 0
    • padlos  

      Co třeba tu tyč zahodit? ;-)

      0 0
    • Pavlos  

      nevim no ale podle me i to ze tahas dite na tyci tomu ramu nesvedci

      0 0
    • TPK  

      Děkuji za konstruktivní náměty :(

       
      0 0
    • TPK  

      Tak to zkusím ještě jednou oživit. Samozřejmě se tenhle problém netýká pouze Trance, ale všech fullu. Takže nikdo nic?

      0 0
      • Radim_2  

        Je to asi pozdě, ale hledám něco o dětských kolech a narazil jsem na tohle téma. Já s tím nemám problém, tyč klouže v tom oku co je uchycený pod rychloupínákem. Jen musíš úchyt vyladit tak aby ta objímka při propružení nenarážela do té objímky vyklápěcí tyčky. Prostě tam musíš mít tolik volných centimetrů, kolik je zdvih zadní stavby.

        Problém je víc s tím že bych potřeboval vždy když táhnu tak 15–20 PSI víc v tlumiči. Tahám za Stumpjumperem FSR a nemám pocit že bych ho tím nějak dramaticky huntoval.

        0 0
        • TPK  

          Tyč je na poličce. Nahradila ji k plné spokojenosti guma :)

          0 0
        • Pijer  

          přesně tak, tyč se posunuje v objímce a nemám problém – Canyon Nerve

          0 0
          • ihik  

            Závidím, tohle mi nefungovalo. Vždycky se to na fullu po chvíli kouslo a začal se deformovat ten držák tyče k náboji, jak se hýbala zadní stavba.

            Vyřešil jsem to definitivně letos, kdy se mi tyč na novém fullu nechtěla vozit a zaplet jsem nový 29" kola na fatbike a je po problému.

            A pravdou je, že to chce fulla přifouknout, pokud tam je tyč (tj. jak tlumič, tak zadní gumu). Po odpojení tyče po pak tak nějak divně funguje resp. nefunguje.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.