Garmin edge vs hodinky na říditka

47 nepřečtených
  • tiarko

    Zdravím,

    Vlastním Garmin fenix 6 pro. V současné době si pohrávám s myšlenou pořízení edge 840. Chtěl bych se zeptat, zda je vyplatí kupovat zvlášť cyklopočítač, a zda mi objektivně může přinést něco navíc, a zda to navíc co mi přinese je ospravedlnitelné těmi téměř 11ti tisíci.

    Děkuij

    0 3
    • Floydie  

      Navigaci na riditkach kvuli vetsi obrazovce, vse ostatni se da ozelit a v zaznamu na Garmin Connect to bude shodne. Takze se rozmysli.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • tiarko  

        A nějaká speciální funkcionalita, kterou hodinky nemají? Například nějaký speciální čip dělající něco navíc?

        0 2
        • Tomcat  

          A máte externí senzor otáček pedálů a rychlosti? Nebo hodinky používáte v režimu jen GPS?

          Levný cyklocomputer nebude mít MP3 přehrávač , NFC platby a třeba senzor okysličení krve. Ale v čistě v záznamu cykloaktivity nebudou hodinky dál.

          0 0
        • Gooddeath  

          Já mám teda 5X Plus, ale tím, že jsem si dal na kolo hromadu senzorů (rychlost, světla, kadenci atd.), tak se mi občas hodinky resetovaly. Přijde mi, že Edge má cyklo funkce a příslušenství lépe odladěný. Pokud je to stejný , tak jsou to jen pocity , že jsem neutratil peníze zbytečně :) . Jinak jak píše kolega, na tachometru je hlavně lépe vidět a za mě nezávislé zařízení mimo hodinky.

          0 0
        • la-da  

          Já si Edge 1040 pořídil, protože na hodinky už blbě vidím. Zatím jsem si všimnul jen toho, že hodinky nepočítají skoky, jinak snad zaznamenávají všechno.

          0 0
        • pp37  

          Hodinky z nějakého důvodu nemají metriky „Jump Metrics“.

          0 0
    • Spyderco  

      Zda se to vyplatí a obhájit si tu investici si musíš rozhodnout sám :-) Já mám např. Fenixy 7 i tu 840. Pokud Ti nejde jen o cyklopočítač, ale i o navigaci, tak důvodem pro je např. velikost displeje, pokročilejší funkce ClimbPro a ve tvém případě si také oproti F6 polepšíš v přesnosti GPS. Ta 840 má vícekanálové GNSS a někde, kde je horší signál (hustý les…) je to fakt znát.

      0 0
    • Gwaihir  

      Ale jinak jako navigace se dá použít levný mobil. Rozhodnutí je na tobě.

      0 3
    • popokatepetl  

      Mám 7× a Edge 840. Hodinky změří skoro to samé jako cyklo. Ale na EDGE je lépe vidět, navigace je lepší + climb pro. Bez watmetru je ale i EDGE poloviční proti tomu co umí.

      0 0
    • cft  

      pro me je podstatny spojeni edge s radarem. to nevim jestli hodinky umi, ale display na edge je na zobrazeni toho co se deje za mnou fajn

      0 0
      • skaj  

        Umi, funguje temer stejne, dokonce je na to i docela pekne videt (pri umisteni na riditka). Narozdil od zbytku veci, co jsou uz mrnave, zvlast kdyz jsi prositej.

        Pro tazatele: drzak na riditka stoji doslova par korun, si ho tam dej a zkus. Uvidis sam za par vyjizdek.

        2 1
        • popokatepetl  

          já jsem hodinky na řidítka nechtěl. Dříve jsem měl Polar hodinky a dostaly dost zabrat na řidítkách – voda, prach, jemný písek, nebo jízda v dešti. Pak se začaly sekat tlačítka. Přeci jen Edge je levnější a stavěný na takový provoz, tlačítka jsou v gumovém pouzdře.

          0 0
    • keymaker  

      Mám 6× a Edge 530. Na silničce waťák, senzor kadence, na dojiždědle senzor rychlosti a kadence. Občas jezdim naplánovanou trasu. Nedokážu si představit to vše sledovat na hodinkách :-)

      0 0
    • Hlavis  

      Ja mam tactix 7 solar a Edge 840 solar (predtim 530). Ze zacatku jsem jezdil s hodinkami na riditkach (to byly asi jeste tactix delta solar). Funkcne ti to toho moc neprinese, umi to vice mene to same (ikdyz teda Edge 840 ma nejake nove funkce, ale tezko rict, jak je budes vyuzivat). Kazdopadne je to pohodlnejsi a je na edge lepe videt. 840 je navic lepsi s mapami (velka dotykova obrazovka – proto jsem upgradoval). Ja jsem si to kvuli pohodli koupil, jestli ti to za to stoji si musis rict sam. Kdyz bych se hodne snazil, tak bych urcite nasel plastovy drzak na riditka pro velkou X variantu. Jestli bych nasel i nejaky mensi ted uplne nevim. Zalezi odkud jsi a jakou velikost hodinek mas, ale klidne ti ho daruji… Pokud bys mel zajem, tak se mohu po nem podivat. Vyzkousis hodinky a zhodnotis, jestli to ma cenu…

      0 0
      • frantaklika  

        Zeptám se.

        Mám Tactix 7 a Edge 520 plus. Edge mám primárně pro navigaci, každopádně mi vadí, že 520 nedisponuje funkcemi jako je krátkodobá/dlou­hodobá zátěž atd. které se mi nepřenáší do Connectu tak, jako z hodinek. Takže to řeším způsobem, hodinky na ruce pro záznam aktivity a Edge na mapy. Takže záznam jízdy mám spuštěný nezávisle 2× na sobě (komplikace, “haha”), ten z Edge vždy smažu a z hodinek nahraji do Connectu. No, přemýšlím teď nad 530, protože se mi nechce dávat 11 000,– za Edge 840. Co mě zajímá… Pochopil jsem dobře z webu, že 530 už umí tyhle metriky jako dlouhodobou zátěž propojit do Connectu přes TrueUp?

        Nevím, jestli jsem to moc nezkomplikoval … prostě z Edge 520 se mi v Connect ukáže jen regenerace a cyklistická aktivita, nikoliv zátěže nebo minuty intenzivní aktivity. Pokud budu mít 530, propíše se to?

        0 0
        • Hlavis  

          Ahoj,

          jestli se dobre pamatuji, tak ano. Z 530 se to propisuje…

          Edit: kouknul jsem se do Connectu na starou aktivitu a propisuje.

          0 0
          • Hlavis  

            Myslis tohle?

            0 0
            • keymaker  

              Jakej mas hrudak? Mne se to nepropisuje. Viz dneska. Na kole do prace a z prace. Respektive training load ano, ale minuty intenzivni aktivity ne.

              0 0
              • Hlavis  

                Mam HRM Pro, takovej ten “zelenej”.

                0 0
              • mart910  

                Jestli se nepletu, tak load se propise ale zátěz jen tehdy, pokud máš garmin HRM Pro hrudní pás nebo hodinky na sobě při dané aktivitě. Mám teď nově Edge 840 a myslel jsem si, že s HR co mám to bude fungovat a tak jsem si nebral hodinky a intenzita 0. Tak je zas začnu vozit no :D

                0 0
          • frantaklika  

            Paráda, přesně tohle mě zajímalo. A po přečtení komentářů mi třeba nedošlo, že to jde přes hruďák HRM Pro, který už přes rok vlastním. Tohle je pro mě novinka, takže zkusím jak to bude fungovat, až si zapnu jen 520 plus a hrudní pás k tomu, aniž bych použil hodinky. Díky za nápovědu a za rady.

            0 0
        • keymaker  

          Spravne se to propisuje az z 840 nebo koupit hrudni pas HRM Pro Plus. Je to dobre popsano na webu zivotsgarminem.cz

          0 0
    • Espen  

      Já mám F7X a Edge 1030 Plus. Wattmetr + senzory spárováno s oběma, radar jen s Edge. Spouštím obojí, ukládám jen F7X.

      1 0
      • jmaselnik  

        mám úplně stejnou sestavu, jenom radar mám párnutý i s hodinkama, bo občas edge netahám.

        0 1
    • Hlavis  

      Jeste by nemusela byt zla varianta Edge Explore 2. Ten je levnejsi. Kupoval jsem ho kdyz vysel tatovi. Vim, ze neco oproti 840/1040 neumel. Ale uz si po te dobe nepamatuji co to bylo. Na to by ses musel podivat. Kazdopadne vim, ze to pro tatu nebylo podstatne :D

      0 0
      • antuch  

        Explore 2 je turistak…treba connect pak neumi pridat tvou aktivitu k fenixum tak, aby se ti menilo a vypocitalo celkove zatizeni, atd…

        Mam ho a bohuzel tohle me dost stve. Aktualne jsem ho odlozil a jezdim F7X, tepak a senzor rychlosti.

        0 0
        • J1RKA  

          promin, uplne nechapu tohle < connect pak neumi pridat tvou aktivitu k fenixum …>, chci si taky letos poridit tuhle kombinaci, explore bych, ale mel jenom jako navigaci + zobrazeni tepu, aktivitu bych spoustel jenom na hodinkach,

          0 0
          • antuch  

            explorer neumí ty nové metriky prostě. Takže pokud třeba sleduješ dlouhodobě poměr (zaměření) tvých aktivit (VO2 MAX, poměr zaměření tvých aktivit…) a zvyšování kondice, tak data z exploreru se ti ukáží, ale connect řekne, že aktivita je neznáma a pak neuumí její data promítnout do celkového objemu zátěže jako relevantní data.

            Stejně tak se ti na hodinkách počet spálených kalorií z něj prostě neobjeví. Jednoduše řečeno, aplikace počítá zvlášť aktivity z F7X a zvlášť ze exploreru. Takže večer třeba souhrn spálených kalorií v connectu vidím jen z hodinek i přesto, že jsem jezdil ten den i s explorerem. Uf

            0 0
            • J1RKA  

              diky, tohle musim nejak vyhodnotit

              0 0
              • popokatepetl  

                na tom není co vyhodnocovat, to je na hovno :-) tím postrádá celý ten systém smysl.

                0 0
                • J1RKA  

                  vsak ja vim :D uz rok resim navi na kolo, vdycky mi do toho neco hodi vidle, a ted, kdyz jsem se konecne rozhodnul, tak tahle info :D

                  0 0
    • orgoj.chorchoj  

      To jsem resil loni. A poridil jsem F7×. Na navigaci staci. Super vyrdz (3 dny navigace bez dobijeni). S radarem funguje. Ostatni neresim. A protoze obcas taky pobiham tak mam jen jeden bazmek.

      0 0
    • Chicken_Queen  

      O edge 840 má TH na YT pěkný video, zkus mrknout a třeba Ti to pomůže se rozhodnout.

      Odkaz: https://youtu.be/X--DnRn7v8A?…

      Nebo o 830: https://youtu.be/-zaMGIvzaIg?…

      0 0
    • romachain  

      Řešil jsem dlouho podobný dilema. Aktuálně na bajcích vozím hodinky na ruce a na silničce je vozím na řidítkách. Bylo mi líto že tak přicházím o záznam tepovky, tak jsem k tomu pořídil levnej tepák z ali. K tomu na té silničce mám snímač kadence taky z ali a radar od Brytonu. Všechno to ty hodinky v pohodě berou a zrak mám dobrej, takže mi to na hodinkách sledovat bohatě stačí. K navigaci mám na představci kdyžtak telefon, ale i na těch hodinkách se dá použít, jen jsem moc nepodlehl kouzlu navigování na Garminu na mapách, co nejsou online… Chvíli jsem měl Edge 130+, myslel jsem že bude fajn mít to na kole a nemuset předělávat hodinky, ale neumělo to pořádně zobrazovat převody z mýho etap řazení a dražší/větší Edge jsem pořizovat nechtěl. Za mě k hodinkám ekonomickej nesmysl pořizovat Edge…

      1 4
      • detoxy  

        Souhlasím. Vozím F6× pro v držáku na řídítkách. K tomu tepák,snímač rychlosti,kadence a radar. Vše jede fajn. Starám se o 1 zařízení a ušetřené peníze můžu dát do dřívější obměny. Když zaparkuji kolo nasadim pásek a dám na ruku, nemusím přemýšlet kam s ním. Navigace od Garminu a hlavně její ovládání, je dost tragické a jediné jak jde používat je pomocí importu trasy třeba z mapy.cz. Ano velikost hodinek je pak hodně limitujici,ale pro sledování navolene trasy stačí.

        1 3
        • Kaizr  

          Vozil jsem to tak taky asi 1,5 roku. Nebýt slevy na Alze nikdy bych si asi počítač ( 830 ) na řídítka nekoupil. Hodinky 6XPro naprosto pro mě bez problémů.

          Max jsem si koupil Radar a do dnes nejlepší investice. Hruďáky jsem bral výhradně Garmin, čidla Magene, Waťák X- Cadey a vše fungovalo bez problémů nebýt akce na Alze ( vše funguje i dál ).

          Teď už mám na ruce jen hodinky :-( Používám v posilovně a plavání. Občas i běh. Asi mi stačí i základ

          0 0
    • iv00vi  

      Já jezdím jenom s hodinkami Forerunner 945 a řekl bych, že kromě menšího displeje (což je pro mě nepodstatné, ale pro někoho to může být kruciální, specielně když má horší oči) je zásadní výdrž na baterky. Mám spárovaný hrudní pás, wattmetr, kadenci, radar, rychlost a baterie vydrží max 6–7 hodin. Takže během oběda musím často nabíjet, což znamená s sebou vozit kabel, občasi powerbanku. To už pak můžeš vzít computer, váhově to vyjde líp, že…

      0 0
      • detoxy  

        F6× se všemi snímači kromě wattů vydrží tak cca 14h, navíc stálé podsvícení na 10%. Za mě velká spokojenost.

        1 0
        • Kaizr  

          Souhlas

          0 0
          • iceduck  

            F7S solar – sparovano s telefonem, watmetrem, HR a radarem – vydrzi pres 20 hodin (podsviceni 10%). Takze vydrz je v pohode.

            Hodinky jsou samozrejme mensi, ale navigaci na nich v pohode zvladam, obrazovky mam na 3 a 4 hodnoty… Naprosta spokojenost.

            Nemusim vozit dalsi elektroniku.

            0 0
    • TheJD  

      Jestli to mas jen na zaznam a obcas se podivas na tepovku nebo jina data, staci ti hodinky.

      Jestli aktivne sledujes data nebo pouzivas navigaci, neni se o cem bavit a porid si plnohodnotne zarizeni na riditka, coz hodinky nejsou.

      Kdyz to shrnu, jedina vyhoda hodinek je v tom, ze mas jedno zarizeni na vse. Edge je (na kole) lepsi ve vsem ostatnim.

      4 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.