Epic tlumič FOX brain - životnost?

10 nepřečtených
  • Internaut

    V lednu mi začal na cca 3/4 roce starém Epic S-works „čvachtat“ FOX tlumič s „brainem“. Reklamace neuznána, protože na těsnění je záruka 3 měsíce. Vyřešeno repasí za 2.000. O víkendu mi začal po 2,5 měsících a cca 600km repasovaný tlumič „čvachat“ znovu. Reklamace NE! Záruka na repase 2 měsíce.

    Co to fcuk znamená? Kde je chyba? Mám 90kg, za 2 měsíce jsem najel cca 600 km převážně v rámci ZDV jízdy mimo terén a se středním nastavením (=nezamknuto).

    P.S. Čvachat znamená: za jízdy to vydává erotické zvuky a tlumič nezamyká ani při nastavení „natvrdo“.

    0 0
    • scret  

      diky pidi tlumicum na epicach bych tipoval, ze se foukaj vysoky tlaky a timpadem bude celkove tlumak, resp. tesneni hodne zatezovany a timpadem bych problemy docela i ocekaval…

      Schvalne, jestli mi to potvrdi i nejaky dalsi majitel epica…

      0 0
    • Jetson  

      Já mám na brainu několik tisíc s údržbou otíráním a stříkáním silikonového oleje na gumy a zatím chodí jak víno. Až se podělá, bude hůř.

      0 0
    • iron.hide  

      mne to zacalo robit az po dvoch rokoch. okrem toho ma aj stuck down (poklesnuty zdvih), dost kvoli tomu kope.

      ja si prave tento tyzden idem kupit nejaky obycajny tlmic. dlzka oko-oko v manuali je 187 mm, takze budem vyberat z tych co maju 190 mm, a tych je nastastie dost vela, takze mam dost velky vyber.

      to by ma fakt sralo, keby som kvoli takemuto posratemu tlmicu nemohol dlhsie jazdit. Ja pritom jazdim takmer kazdy den. Preto je dobre mat aspon jeden nahradny.

      btw, okrem dlzky je dolezita aj sirka, teda aby sa tam vosiel pod tu hornu ramovu trubku. ak sa nevojde, tak sa to riesi obratenim, ako napriklad tento clovek:

      http://www.mtbiker.sk/…image/200062

      0 0
    • nick183  

      Rád bych se zeptal zdejších majitelů Epiců, na co si dát pozor při koupi starších modelů? Uvažuji o koupi modelu Expert či S-WORKS rok 2014 či 2015.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.