• Tydlii

    Čau, používám aplikaci endomondo na trackovani svých tras. Zjistil jsem že o 50% přeměřuje převýšení, což je pěkně naprd. Všechny ostatní věci, co to odhadem počítá jsou pak mimo. Je v tomhle Strava lepší? popř. nějaký tip na aplikaci, která by vycházela z podkladů seznamovských map cz? Co používáte vy a jak moc věříte číslům, které aplikace hází. Díky za reakce.

    0 0
    • nzg  

      Strava se sama zpresnuje vyuzitim dat od uzivatelu s barometrem, tj. cim vice prujezdu, tim lepsi presnost.

      0 0
    • atty  

      Pokud chceš přesnější výšková data, musíš si pořídit telefon/tacho­metr/hodinky s barometrickým výškoměrem – u přístrojů s výstupem z výškoměru tyhle aplikace buď záznam neupravují, nebo upravují méně/lépe.

      0 0
    • kolond  

      Největší sranda je, se podívat na výsledky nějakého závodu.

      Všichni jedou v cca stejný čas. Pro měření použito mnoho druhů přístrojů a rozptyl nejen ve výšce, ale i v délce se dost liší.

      Dřív jsem používal Endomondo, teď Stravu. Jednu dobu jsem používal obě aplikace zároveň na dvou mobilech. Výsledek se samozřejmě lišil a myslím, že mě naopak přeměřovala Strava.

      I když jsem použil oboje v jednom mobilu, byl výsledek jiný – lišilo se vše, čas vzdálenost i nastoupané metry.

      Nejvíc mě štve špatné měření času. Zastavím a na Stravě jede čas vesele dál. Rozdíl oproti tachometru byl při dlouhých vzdálenostech a více zastavení i přes deset minut.

      Jediné co nejspíš přesně změří výšku je geodetická GPS, což je samozřejmě nejen cenově někde jinde.

      Jako jednoduchá zkouška přesnosti daného přístroje, je možno nechat přístroj který je v klidu zaznamenávat polohu po dobu několika hodin.

      Výsledek je dost zajímavý.

      0 0
      • Pikaču  

        Strava umí autopause.

        0 0
        • xtonda  

          Umí, ale když má telefon špatný GPS přijímač, který při zastavení v lese lítá přes 20m na všechny strany, tak to aplikace detekuje jako pohyb a autopauza se nespustí. Různé aplikace data z GPS korigují různě, ale špatná GPS je problém vždycky. A bohužel to ne vždy závisí na ceně telefonu, Lumia 435 za necelé 2 tis. nebo letitý externí Bluetooth přijímač Nokia LD-3W mi dávají lepší záznam než Huawei Mate7 za skoro 12 tis.

          0 0
        • kolond  

          Pokud mě aplikace ukazuje rychlost 0 km/h, není problém v autopause.

          Jak jsem psal, chvíli jsem měl na jednou mobilu Endomondo i se Stravou zároveň a rozdíly tam byly.

          0 0
          • Pikaču  

            Pokud to ale někdo tak hroti a řeší neni uz na čase zainvestovat do nečeho co je presnejsi nez hloupy smartphone? (garmin, suunto, polar, wahoo, …)

            0 0
          • atty  

            Pokud je to při jízdě (jedeš, tedy obvykle 5km/h a více), tak to problém něčeho je – buď GPS, nebo aplikace, která nějak zrovna laguje, blbě vyhodnocuje, nebo prostě nefunguje, jak by měla. To je fakt. Nicméně autopauza je to, co obvykle dělá dost rozdílu napříč aplikacemi i přístroji různých značek, protože její nastavení či vyhodnocení „stání“ je všude jiné – na 3h jízdě, ještě specificky tam, kde často stojíš (město, nebo náročnej terén) to pak můžou bejt i desítky minut. A to se samozřejmě hodně projeví na celém výstupu měření a všech parametrech.

            0 0
      • atty  

        Rozdíly jsou v měření napříč přístroji a aplikacemi a celkem veliké, což je dané hlavně způsobem záznamu (pokud něco používá ukládání po 1s, někdo po 5s, někdo třeba po 10s, k tomu různá logika přepočtu a úpravy „ustřelených“ dat), výsledky budou jiné. K tomu něco má barometrický výškoměr, někdo to bere z GPS = rovněž velké rozdíly. Rozdíly v absolutní výšce jsou opět dané spíše špatnou nebo žádnou kalibrací, i barometrický výškoměr ukazuje klidně i o desítky metrů „špatně“ (bez kalibrace před jízdou na známém výškovém místě), důležitější jsou spíše údaje celkově nastoupaných/ses­toupaných metrů.

        Nicméně čas je spíše otázkou nastavení přístroje či aplikace v rámci funkcí jako autopaza a opět její implementace a vyhodnocení. Pokud se dá autopauza spolehlivě vypnout, musí být čas totožný relativně v rámci pár vteřin – tak blbě čas na pár hodinách dnes nic fakt neměří :).

        S vypnutou autopauzou mám prostě celkový čas na několik vteřin stejný ať to měřím, čím chci a i ty vteřiny jsou o tom, kdy to a jak zmáčknu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.