Dovolenka (Alpy?) s kopcom, plackou...

18 nepřečtených
  • Mamut

    Ahojte,

     

    vyberam miesto pre dovolenku 4 ludi. Jedna dvojica je horska a vykonna, druha trekova a pohodova. Chceme ist od 3.8 na tyzdne niekam, asi niekam do Alp, ale nevieme kam, aby bol uspokojeny kazdy. Takze otazka:

    Kde je nejake miesto, kde by boli fakt dobre, krasne a vyzivne kopce (denne prevysenie 2000–2500), zaroven nejake cyklotrasy v udoliach, kde by 2. dvojica mohla najazdit svojich 40–50km viac-menej po rovinach, dalo sa tam niekde kupat a bola by super aj nejaka kultura – pamiatky, hrady, kostoly atd.

    Predbezne sme vymysleli niekde okolo Salzburgu (kde by bolo vsetko vymenovane) s pripadnym presunom po par dnoch ku Hallstattu (dali by sme aj nejaku tu feratu), ale to nam dvojica cislo 2 strhala, ze tam uz bola. Navrh dvojice cislo 2 je niekde okolo Klagenfurtu (Rakusko blizko slovinskych hranic), ale mam pocit, ze ten splna tak akurat to placatenie v udoliach a kupanie.

    Dopravujeme sa autom z Prahy.

    0 0
    • vladosegi  

      My sme boli v Grindelwalde (SWI) boli sme z detmi takze bez bikov, ale bolo tam dost cyklistov, zakazy zacinali az niekde v 2000 m.n.m. Ale skus si to preverit. www.grindelwal­d.ch na informaciach nam odpisali na akukolvek nasu otazku a ze ich nebolo malo ;o)  a ako inspiraciu nase www.szegeny.com

      0 0
      • lodyh  

        Grindelwald neni nic pro svatecni cyklisty, mozna tak do interlakenu/lau­terbrunnenu se da, ale to je vse. Pokud vezmete nejaky takovyhle horsky stredisko, ta dvojice na krosech bude vzdycky nestastna. Chce to neco dole v udoli. Pokud tenhle kout, tak Brienz, Meiringen nebo cokoliv jineho kolem jezera a budete spokojeni vsichni:-)

        0 0
    • Mamut  

      Tak nakoniec sme vybrali Zell am See. Placacich cyklociest v udoli tam je vcelku dost (podla google maps), jediny problem je, ze sa nedaju robit okruhy bez toho, aby clovek musel cez sedlo, ale iba vylety s navratom po tej istej ceste. Najmensi okruh som nasiel dlhy cca 110km bez nejakeho velkeho prevysenia. Bud sa nasa dvojica 2 trocha zmackne, alebo si zvyknu na hviezdicovite vylety. Na druhej strane to ma vyhodu, ze az ich prestane bavit slapat hore udolim, tak to otocia a zadarmo sa zvezu naspat.

      Mna uz teraz bolia nohy pri studovani Grossglockner­hochalpenstras­se a dalsich.

      0 0
      • jecnak  

        Kdy tam jedete? Mozna se potkame.

        0 0
        • Mamut  

          4.8. – 11.8. Penzion Lesak. Asi 2km od jazera na juh pri golfovom hrisku.

          0 0
          • jecnak  

            Tak to se muzem potkat my budem na druhe strane prusmyku v Heiligenblutu (na 90%, mozna ze nakonec taky v Zell am See) od 6. do 11. Kdyztak tel na me 606 657 370.

            0 0
      • Iwo  

        S tim Zell am See bych si nebyl tak jistej, ja tam sice byl jako turista ale clovek se kterym jsem byl v penzionu si to moc nepochvaloval. Rikal, ze skutecne drsnejch (otazka co si pod tom predstavoval) terenu je malo (hodne se nesmi) a v udoli to pro nej nemelo cenu.

         

        Radsi se jeste informuj.

        0 0
        • Medunka  

          Byla jsem tam loni, s Kudrnou. Netvrdim, ze jsem extra dobra a vykonna bajkerka. Urcite to neni misto pro narocne bajkery – nebo nebylo tam nic tak tezkeho, ze by se to nedalo sjet/vyjet, ale zajimave trasy se tam daji rozhodne najit. Nemuzu rici, ze by se mi to nelibilo co se tyce terenu jak nahoru/dolu, tak pri jen tak brouzdani pod kopcem.

          najaky info je tady http://www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

          0 0
        • Mamut  

          gps-tour.info naslo 92 tras kategorie mountainbike na „zell am see“. Navyse chceme aj feratit renesancno-cimrmanovskym sposobom (na biku k ferate, prezut, navliect vercajk, dat feratu a na biku naspat). Urcite chcem ist jeden den na Hochtor, takze ostavaju 3–4 dni na MTB jazdenie po okoli a to si myslim, ze bude stacit aj to co tam je.

          Fakt je, ze Garda ma pred rokom sklamala (oproti tomu, co som od nej cakal), pretoze som nebol schopny najst nejake pekne singltrackove trasy a stale som jazdil po sotoline. Sice vyhlady pekne, ale celou cestou dole z Tremalza som si hovoril, ci idem po spravnej ceste, ze predsa toto nemoze byt to slavne Tremalzo. Bolo.

          Najnovsie som sa namlsal na Livigno, ale to az o rok.

          0 0
    • mosquito  

      pridam se k dotazu .. pro podobnou skupinku akorat sme ochotni jet 50–80km dle terenu a prevyseni / den, zatim mame vyhlidnutou oblast okolo Bohinjskeho jezera .. nebo mate lepsi tip? jak je to v kempech ve slovisnku a dolnim rakousku s kolama – bojite se nebo je to uplne v klidu?

      0 0
      • daymaker  

        Jelikož tam jezdí dost vyčůraných čechů a poláků, tak bych úplně v klidu nebyl. Ale je to pořád o 100% lepší, než tady. =)

        0 0
      • michal.s  

        Zrovna pred nedavnem jsme byli u Bohinjskeho jezera. Je to tam v pohode. Bydleli jsme ale v Hostelu, protoze kempy jsou celkem plny. Ale je to tam dost uzavreny na vyjizdky. Byli jsme celkem trikrat. A podle toho co jsem videl v mape bych mozna priste zkusil neco dal od jezera. Na pul cesty mezi Bohinjem a Bledem. Vic cest je spis na zapadni strane.

        0 0
        • mosquito  

          zapadni strana myslis na zapad od triglavu, tj bovec trenta apod? .. tam sem mel pocit ze se da jet akorat podel Soci .. sel sem to pesky a moc pekny ale na tyden to neni, je mozny ze bysme se treba po 3 dnech sbalili a jeli jinam to jo ale tam je to problem – neni to kde objet bud vrchem nebo spodem a objizdka jako svina

          0 0
          • Smazaný účet  

            Cestou z Dolomitov sme si tam dali Zatrnik – Bohijnske. Po Rudno Polje je to sice pekna krajina ale asfalt. V Rudnom Polji si ale das pivo v Planinskom Brlogu a nasleduje nadherny zjazd po sotoline. Padas 900 vyskovych metrov.

            0 0
          • michal.s  

            Ahoj, s tou zapadni stranou jsem to asi prehnal:-) Mel jsem namysli trojuhelnik rudno polje, bled, jesenice. Da se tam dojet myslim asi i do 1600 mnm. My jsme s pritelkyni jeli trasu ktera je vyznacena na mape v prispevku podemnou. Jenze opacnym smerem. Tj. Bohninj → Rudno polje po lesni ceste a po asfaltce jsme jeli dolu. V info centrech se da koupit mapa i s doporucenymy trasami. Nas stala 8,5 EUR. Ale pokud bych to mel zhodnotit, radsi bych se podival po jine lokalite. Pak jsme jeli do Rakouskych Korutan a to bylo uplne neco jinyho. Vyssi hory a vic cest. Korutany jsou mnohem lepsi. Neni tam tak sucho. Ve Slovinsku jsi moc vody nenasel.

            0 0
    • KaaDa  

      Schladming – jezdit se dá jak v údolí „relativní“ rovinu, tak ostřejší kopce.. Ve většině ubytovacích zařízení obdržíš Sommercard se kterou máš pak spoustu lanovek zdarma a dá se tak celkem pohodlně nakombinovat  výšlap i pro dvě různé výkonostní skupiny…

      0 0
    • TheIF  

      Tak se taky přidám s dotazem. Nějaký tip na flek s bikeparkem kde bude více tras ne jen nějakej DH krpál ale i něco jezdivého, prostě čím více tras tím lepe + možná i nějaké poježdění po okolních kopcích ? Nejlepe asi Rakousko.

       

      Koukal jsem na adidas Freeride Park ten nevypadá špatně má někdo nějaký info ?

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.