Dovolená Rakousko/Itálie s rodinou

22 nepřečtených
  • orm

    Ahoj, nedoporučil by mně někdo 2 nebo 3 destinace v Rakousku a Itálii na rodinou dovolenou? Moje představa je taková, aby se tam dalo chodit s kočárkem, abych tam mohl vyjet s dcerou v shotgunu na kole, pokud možno, abych si tam mohl pojezdit i já a když budu na kole (s dcerou nebo sám), aby tam měla žena nějaké vyžití s kočárkem – procházka po městě nebo v přírodě. Nemusí to být profláklé destinace, čím méně lidí tím lépe. Preferuji přírodu. Rakousko a Itálii zas tolik neznám a nikdy jsem tam nehledal tento usecase :-).

    0 0
    • zbartos  

      Viz https://www.bike-forum.cz/…tb-tipy.html .

      Pokud město či mestecko, tak napr. Ottenschlag, Mariazell, Kirchberg am Wechsel, Schladming, Radstadt, Kitzbuhl, Zell am See, Gosau, Bad Aussee, Bad Ischl, Gmunden u Traunsee, Kirchberg in Tirol, Seefeld in Tirol, Ischgl, Sillian.

      V Itálii např. Cortina d'Ampezzo, Bruneck, Riva del Garda, Locarno, Como.

      0 0
    • mais  

      Nejezdí do Alp tam je moc elektrokol a to se uvztekas že to nejsou kola, ale motorky

      1 0
    • blahafi  

      Ahoj, byli jsme na doporučení v Russbachu u Wolfgangsee. Dá se pěší turistika, na kole do kopců i pohodička kolem jezer, koupání, paddleboardy… ubytování na vesnici, naprostej klídek???? za mě to bylo fakt super????

      1 1
    • Max  

      Pře 2 lety jsme byli ve Veldenu am Worther See. Je to lázeňské městečko na venčení kočárku, koupání v jezeře a v okolí lze jezdit.

      0 0
    • bathed  

      Asi nejlepsi Alpy mimo vylozene bikovy pobyt mam zafixovany Berg Kristal v Mallnitz. Byli jsme v babim lete a bylo to naprosto super. Hotel neni nejlevnejsi, ale treba tamni vicechodove rodinne vecere, to byl zazitek! Pobliz Malta s impozantni prehradou, Ankogel, Hochalmspitz…. Gmund se vsema galeriema a navrch nejvetsi soukrome muzeum Porsche. Hromada skvelych mist a zazitku!

      4 0
      • Pytlik  

        Tam je to super. Bydleli jsme u Mollbrucke, na rozhrani 3 udoli. Mas v dosahu Millstatsky jezero se Spitallem, WeissenSee, MaltaTal s prehradou a Gmundem, Mallnitz, pripadne az i ledovec Molltal a Heiligenblut na vyhledy na Grossglockner.

        Muzes si za 50e na tyden koupit mistni kartu a mas vsechny lanovky (vcetne Molltalu, kterej sam stoji skoro tech 50e) a mnoho vstupu zdarma (muzea, krasny rokliny s vodopady, venkovni i vnitrni bazeny, placene vyhlidkove cesty atd…). Bydleli jsme v apartmanu s terasou s detskym hristem primo u nas, takze vecer pivko s vyhledy a deti na dohled…Byli jsme tam na stejnem miste dokonce 2×, dost se nam ta lokalita libila. Vsude cyklostezky.

        0 0
    • orm  

      Diky vsem. Projdu si to a pro neco se snad rozhodnem. Pred napsanim jsem koukal na Bad Goisern. Tu oblast znam ze zavodu salz, ale prislo nam to docela drahe :-).

      0 0
    • Cyklofanatic  

      Jinak ještě doporučuji v Rakousku hledat ubytování, kde k tomu dávají už ty karty zdarma. Hodně se to vyplatí zejm. v oblastech, kde jsoulanovky na ledovec, které jsou jinak velmi drahé – např. Kaprun, Dachstein apod.

      0 0
      • zdenek  

        Jo a pročíst podmínky (na webu se dá ke kartě stáhnout prospekt). Někde mají dopravu a lanovky zdarma bez omezení, jinde jen jedna jízda nahoru a dolů na každé lanovce denně, ještě jinde jen jedna z lanovek za den…

        1 0
      • Pytlik  

        U Schladmingu-Dachsteinu je to hodne fajn. Jinak se ta karta neda samostatne koupit. Ta ubytka jsou sice drazsi a velmi brzo pryc, ale ta karta se nasobne vrati.

        Jinde zase kartu k ubytku nelze dostat a musis si ji koupit (napr. Ten jih od Molltalu/Malnitzu). Ale tam zase neni vubec draha.

        Nekde je to kombinace – napr. u Pillersee/ St.Jacob – chteji nejake potvrzeni, ze jsi ubytovany v oblasti a pak si kartu koupis..Vyplati se ale k aktivni dovolene vzdy. Tip pro deti – v tom poslednim mas navic i vstupy do zabavniho parku s kolotoci/horskymi drahami gratis. A pro cyklisty traily z detskeho vodniho sveta nad Fieberbrunnem.

        Co se tyce tech lanovek ve strediscich obecne:

        Lanovka byva 1× denne (nekde lepe kazda z lanovek max. 1× denne) je skoro vsude.

        1 0
    • myscho  

      Ahoj,

      Otázka ot. Chodia pokuty za igl aj poštou? Ak áno, koľko si pripraviť za 130 na stovke?

      0 0
      • bathed  

        45

        0 0
      • Hagner  

        V Bavorsku na stovce 122 a stálo to 180,– Euro :-D

        0 0
        • bathed  

          V rakousku maji tohle vypalne v gesci obce. Stava se mi v podstate jednou za pulrok, ze mi nekde fleshnou do xichtu…. Vzdycky za 45….

          0 0
          • Hagner  

            Tohle bylo na dálnici, tak že státní ;-) V Rakousku většinou obce, ale už mi taky přišla od Land Tirol :-)

            Jinak jednou mě vyfotili v půldruhý v noci u Innsbrucku za 120,– :-D Přišlo to z města ;-)

            0 0
            • myscho  

              A nasobia to na diaľnici za igl?

              0 0
              • Hagner  

                Nevím, jak to mají ;-) Jezdím jen po Inntalský dálnici z Innsbrucku na Kufstein a snažím se dodržovat stovku, ikdyž je to vopruz. Mají tam nějaký spešl paragraf na ochranu přírody :-( V podstatě dostaneš dardu! Věděl jsem o člověku, který ho ta sranda stála něco přes osmset Euro :-D

                0 0
          • myscho  

            Rakúsko, som zabudol doplniť. Smerom na SI :)

            0 0
    • antuch  

      My sehnali ted pres airbnb ubytko v Gmundenu na zcatek sprna.. Ale jsem celkem zmatenej z tech kart pro hosty. Nasel jsem asi 3, ale nevim, co koupit…jedem takhle poprve, tak nemam vubec zkusenosti…

      Zatim to vidim na salcburger land card. Nebo mate jiny tipy???

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.