• cruiser

    Zdravím, v roce 2007 jsem jako poúrazovou komplikací po pádu z kola dostal plicní embolii, warfarin beru stále a nejspíš se ho už nezbavím. Jednou za půl roku chodím na kontroly a hematolog se zmínil, že kromě mne má v evidenci další dva cyklisty s prodělanou embolií/trombózou. Netuším, jak k této diagnóze přišli oni, ale zmínil se, že mu připadá, jakoby na to měla cyklistika obecně nějaký špatný vliv, ač mu to zní nelogicky. Tak bych se rád zeptal zdejších borců, co najedou dejme tomu 5000+ ročně a kteří si prošli tímto onemocněním, zda k němu přišli i jinak než po úraze a zda k němu mohla přispět cyklistika.

    0 0
    • couffy  

      Hele,měl jsem to samé,dokonce 2×,2008 a 2012,Warfarin jsem bral poprvé podruhé už mi doktor napsal Xarelto,taky asi napořád.Ptal jsem se jak se to snáší s kolem,a přiznal mu těch 4–6k km za rok.Jediné co mi řekl,že pokud nebudu pocit´ovat bolest,tak v pohodě,pokud ano tak přestat a přijít za ním.Zatím v poho t´uk,t´uk,t´u­k,.Musím přiznat,že jsem přestal kouřit a zhubl asi 10kg.

      Asi to mám částečně dedičné a potom asi hlavně můj životní styl.

      0 0
    • Bubaaak  

      Trombóza pravého lýtka, po té co jsem se rozsekal a nohu jsem si rozparal na deset stehů.

      Žral jsem přes půl roku eliquis (nebo jak), protože jsem odmítl se píchat do břicha.

      Genetika nepotvrdila dědičnost, krevní oběh v pohodě, nikdy se nezjistilo z čeho…

      Žila si udělala obchvat, ředěni krve už nežeru a dr už mě vidět taky nechce.

      0 0
      • Glum  

        Já hodně podobně: trombóza pravého lýtka, po pádu jsem tam měl asi čtvrt roku hematom a pak se to ucpalo. Xarelto asi pul roku, pak dobrý, genetika ok. Dneska asi pet let bez problému, 15 kkm ročně.

        0 0
    • AussigBiker  

      Je t na to vlákno, jsou tam popsaný různý zkušenosti. Pohledej, jmenuje něco jako Warfarin a sportování nebo nějak podobně.

      0 0
    • gallinago  

      Zdravim, samozřejmě neznám detaily, nicméně pokud se jednalo pouze o pourazovou trombozu dolní končetiny s následnou plicní embolii, tak zcela jistě není indikována trvala antikoagulace. Doporučoval bych konzultaci internisty/an­giologa.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.