• jirka-ova

    Ahoj, chci si koupit oblečení na konec zimy, jaro, abych mohl co nejdříve po slezení sněhu jezdit na kole, co by jste mi doporučili? děkuju

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Rychlej turista  

      Přes zimu člověk zchoulostiví, takže zatímco ke konci sezóny si s sebou vezeš nějaké hadříky a ty na sebe navlékáš, až když je třeba, tak na jaře se to musí dělat obráceně – vyjet oblečený a teprve v případě tepla něco svlíknout.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • kali222  

      ja sem byl vzdycky amater a jezdil v lete i v zime v bavlne :)

      ale mam doma uz 5 let tricko moira ultralight s kratkym rukavem a porad se chcu zeptat jestli to ma byt na leto,ci na zimu :)) a ono to bude asi na oboji

      0 0
      • nox159  

        osobne ultralight pouzivat jako prvni vrstvu celorocne

        0 0
        • buba CZ  

          Jezdit v bavlně jsem hned zavrhnul.Promočí se a pak dlouho schne a studí.Na kolo mám teď v zimě termo tryko od Craftu na to rychleschnoucí taky od Craftu na to clima cool od Adidasu a lehkou bundu a je mi to stejně prd platný,protože přijedu domu a všechny vrstvy mám kompletně mokrý a to tak,že fakt hodně.Nesmím nikde zastavit dokud nejsem v teple jinak omarodím.Mám vyzkoušeno.Takže nějaký odvádění vlhkosti nepozoruju,ale je fakt,že v létě fungují tyhle rychle schnoucí tryka suprově oproti bavlněným.

          0 0
        • MlokCZ  

          Já vozím progress micro light (to ale není podstatné, že je to jiný materiál, to jen pro upřesnění) také celý rok jako první vrstvu.

          A pokud jsou v létě extrémní vedra, tak vozím pouze ten progress bez dresu přes. Osvědčilo se mi to tak mnohem více než v těch vedrech vozit jen dres nebo než vozit obojí.

          0 0
          • nox159  

            tak to ja vozim i tu moiru pod dresem i kdyz je extremne horko – nejak jsem si na to zvykl a nemam s tim problemy…

            jinak ja postupne zkousim ruzne funkcni obleceni a zjistuju ze je to podobne ( funguji podobne )

            tedka aktualne kombinuju moiru, canard, + k tomu mam mikinu z polartecu sitou na miru ( jsem dost hubeny a k tomu dlouhe ruce malo co mi sedne ) a celkove to funguje suprove

            chce to proste vrstvit funkcni pradlo no :)

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • MlokCZ  

              Dřív jsem to tak vozil taky, ale když jsou opravdu vedra (třeba 30+ ve stínu), tak při dvou vrstvách i když co nejtenších se potím už jako prase a zvlášť pod camelem o to více.

              Dres sundavám (a nechávám jen tu první funční vrstvu) tak kolem 27–28st.

              0 0
      • Rychlej turista  

        Tyto trička mám dvě. Už přes 15 let a počítám, že ještě takových 30 let vydrží :-)

        Vozí se jako první vrstva a na ně už může jít cokoliv.

        0 0
        • o5majkl  

          Moira je fakt nezničitelná, taky mam jednu už asi 8 let a drží jak židovská víra a hlavně je mi fakt pohodlná…

          0 0
        • kali222  

          diky, i noxovi.vyzkousim to. :) tu moiru dam tedy jako prvni, na to placnu bavlnene tricko s dlouhym rukavem(pri delsim svihu ho teda vymenim v priapde extra propoceni). na to placnu fleecovku a zavrsim tenkou bundou proti vetru.

          0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Asi bys měl raději definovat rozsah teplot… protože i na jaře se může udělat pěkná zima (ono i v létě jak je poslední dobou zvykem :-( )

      0 0
      • hribik A1  

        myslíš konkrétne sneženie v druhej polovici mája alebo nebodaj tých +7 stupňov cez deň koncom augusta? :-D (350 a 210 metrov nad morom)

        0 0
        • R-A-D-I-U-S  

          asi tak ;-) Mě osobně zajímá jen teplota, vlhkost, rosný bod a rychlost větru :-)) … a podle toho se oblíknu.

          0 0
    • Needy  

      Já vozím (a to i teď) nahoře funkční thermo triko s dlouhym rukavem, flísovou mikinu a overall (šusťákovka). Dole mám podkolenky, thermo kalhoty a zas nějakou další vrstvu,.. Např. neprofukavý kalhoty.. Na krk rouru, na ruce rukavice… Do kapsy hajzlpapír, protože člověk nikdy neví :)

      0 0
    • dua  

      To co na podzim než napadl sníh :)

      0 0
    • Dalas  

      když jsem začínal, koupil jsem si cyklokratase s vložkou a jinak jsem jezdil v normálním triku, protože mě připadlo divné utrácet zbytečně ještě za dres, který i tak vyjde na stejno s tričkem:) Ale k tomu se myslím dopracuje každý, kdo pak zjistí, že lepší je si koupit i ten dres a když je chladno tak i to termotriko-prostě spešl vybavení na kolo a je to neskutečná úleva od zapoceného plandavého oblečení:)

      Ale jak už tu psali, funkční vrstvy je potřeba mít komplet od první až po poslední, aby pot a přebytek tepla mohl být odveden až ven!-je to logické že jo. Jasné že ten, kdo vyjede na kole 10× za rok, nepotřebuje tyto spešl věci, ten to nějak přežije tu chvilku i tak;)

      0 0
    • winter78  

      Ja som dlhý čas tiež nosil na bike veci od číňana, bavlna, dokonca veľakrát som vybehol na jazdu vo flanelovej kockovanej košeli a v teplákoch . Vtedy mi to bolo jedno, chcel som len jazdiť a jazdiť a jazdiť – iné veci išli bokom.

      Dnes mám aspoň prvú a druhú vrstvu kvalitnejšiu a pri jazde po asfalte aj tretiu vrstvu. Ale pri jazde v teréne dám na seba prvú a druhú vrstvu kvalitnú, ale napr. tretiu (poslednú) už hociakú, nejaké staré handry…a nevadí mi to.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.