,,Chytrý'' trenažér pro Zwift, Rouvy a podobně

61 nepřečtených
  • jiri.dusa

    Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně výběru chytrého trenažéru, který bude automaticky upravovat zátěž podle trasy. Je tu několik starších vláken, ale některé názory jsou tam rozdílné. Na stránkách Elite mají trenažéry rozdělené na interaktivní a smart ale kompatibilitu s Zwift, Rouvy, … mají psaný u všech. Na stránkách Tacx mají pouze smart trenažéry. Je potřeba kromě Zwiftu/Rouvy k trenažéru ještě něco dokoupit jako je ANT+ USB nebo je přiložené u trenažéru?? Moje cenová představa by byla kolem 15tis ale kdyby to za to stálo tak bych byl ochotný si připlatit do 20tis. Předem děkuji za odpovědi :)

    0 0
    • milan.v  

      Toto vlákno tu vůbec není… Viz. Pikaču…

      Rozdílné názory tam nevidím, možná jsi to jen velmi špatně četl, nebo pochopil…

      0 0
    • hriva  

      Pročetl jsem toho hafo a můj výtěz je Elite Direto X.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Pasrovec  

      Thinkrider A1

      Slyšeli jste někdo o tomto trenažéru?

      Jsou k tomu nějaké recenze? Zkoušel někdo?

      Stojí to za to?

      Nikde jsem k tomu nic nedohledal..

      https://www.alza.cz/…d6475532.htm?…

      0 0
    • bestsnas89  

      Nemas po delsi dobe nejake zkusenosti se smart trenazerem od Elite a jak to efektivne pripojit do Tv nebo Pc?

      Chystam stroj postavit do sklepa a bude nutne nakoupit vse od datove karty s BT, pres neco smart -appleTv, Pc az po monitor nebo Tv.

      Trenazer bude asi Direto nebo Suito. Kdyby mel nekdo jiny tip, necham si poradit

      Resim to tady prubezne cely vikend a v kazde diskuzi se vytahuje nejakej vocas a na vetsinu dotazu od zacatecniku hazi jen stary linky nebo pindá, ze to do vlakna nepatri…asi nejakej komplex, ze ma potrebu byt za chytraka.

      0 1
      • TheJD  

        K PC to pripojis pres ANT+ dongle nebo BLE dongle. Vetsina notasu by nemela mit problem se pripojit bez donglu pres integrovane BT.

        0 0
        • bestsnas89  

          Chtel bych asi vetsi monitor nebo tv, optimalne neco kolem 28".

          Nekdo tady psal, ze trenazer lze pripojit primo k apple Tv a nasledne to poslat pres hdmi do nejake starsi FHD Tv. Tak nevim jestli by takovy SW byl v poho.

          0 0
          • TheJD  

            Bys koupil 2 televize kvuli tomu? :D To je kokotina. Na Apple TV to funguje, protoze je to primo pro to upravene, ale taky to na ni jede na mizernych detailech a mas limitace, co se tyce ovladani. Jestli to nepripojis rovnou na tv, kup si nejake PC s levnou grafikou a rozjedes to urcite slusne. Kdyztak koukni treba sem, co se komponent tyce: https://zwiftinsider.com/zwift-pc-guide/

            0 0
          • MavasH  

            Apple TV je asi nejlevnější varianta na Zwift (zvlášť pokud se ti někde válí stará TV). Koukat se na to dá v poho a je to odladěný a stabilní. Limitace je v počtu BT zařízení – přímo k ATV se dají připojit pouze 2 (trenažér zabere jeden „kanál“ a druhej je třeba na tepák). Pokud bys chtěl připojit ještě něco dalšího (třeba něco „na zatáčení“), už vše musíš připojit pomocí companionu v mobilu. PC, na kterým by to jelo líp, za ty cca 4,5 tisíce neseženeš.

            0 0
            • bestsnas89  

              A je to tady…tepak bude si potreba. Takze asi notas + Tv nebo Pc.

              Jen tak mimochodem, kolik BT muzu pripojit k NTB, pripadne k USB BT stekru do Pc?

              Prepokladam, ze pokud trenazer i tepak jede pres BT, nema smysl resit ANT+.

              0 0
              • roud  

                Hele uplně tak bych si to nemaloval když jsem začínal se Zwiftem jel jsem na pc přes BT a neustále jsem měl problém s nějakými výpadky pak jsem pořídil ANT+ usb a od té doby jen jezdím naprosto bez problémů…

                0 0
            • Chlebovnik  

              PC, na kterým by to jelo líp, za ty cca 4,5 tisíce neseženeš.

              Bych se i hádal, ale jsem línej prohledávat bazary. Každopádně i3–4×xx a lepší, 8 GB RAM, klidně SATA SSD, grafika GTX 960 a lepší (1080p), na 4K nVidia 1060 6GB, 1650 SUPER a lepší.

              0 0
              • bestsnas89  

                V poho. Komp uz si poresim, pozadavky jsou mi celkem jasny.

                Slo mi predevsim o ten nejefektivnejsi zpusob jak a kam to poslat, kdyz bych nechtel koukat do notasu.

                Prisla mi celkem zajimava ta krabicka aTV. Ale zhatilo to omezeni BT. Taky by mozna byla na nic obsluha…nevim jak by se to ovladalo mysi, klavesnici a tak.

                0 0
              • bestsnas89  

                Mel bych jeste doplnujici otazku…zbyly me dve moznosti jak parovat trenazer s TV…posilat to dle doporuceni pres multimedialni krabicku appleTV nebo pres tablet (kabelem s redukci nebo zrcadleni).

                U obou moznosti neresim cenu, aTV 4 na bazaru za 2tis, novy tablet od Tmobile bych mel v ramci tarifu.

                Otazka zni, zda je jedna z moznosti v zasade lepsi co se tyce spolehlivosti a predevsim vykonu grafiky pro nasledne zobrazeni do starsi LED FullHD TV?

                Ani jednu z veci bych dale nevyuzival na nic jineho, byli pouze na dovadeni s trenazerem.

                Diky

                0 0
            • bestsnas89  

              Tak to s tim BT beru zpet…mel jsem na mysli, ze jeste budu potrebovat pripojit bezdratove net, ale to bezi pres wifi. Takze ty dve BT budou v poho stacit.

              0 0
              • Schotli R  

                Požívám mobil Samsung S20FE a přes DEX připojeno ke staré plazmě přes HDMI kabel. Přes BT připojen TACX trenažér + hodinky místo hrudního pásu a běží to. Aplikace ROUVY, TACX i ZWIFT funguje výpadky nejsou. Trasy co chci jet staženy do mobilu.

                0 0
      • Chlebovnik  

        Resim to tady prubezne cely vikend a v kazde diskuzi se vytahuje nejakej vocas a na vetsinu dotazu od zacatecniku hazi jen stary linky nebo pindá, ze to do vlakna nepatri…asi nejakej komplex, ze ma potrebu byt za chytraka.

        Jsi tu JEDEN DEN. Napadlo tě třeba nejprve použít funkci VYHLEDÁVÁNÍ, následně si něco PŘEČÍST a až následně se případně dál PTÁT?

        0 1
        • ladys  

          Koukni se na nick, bude brzy smazaný. …

          1 0
        • bestsnas89  

          Tak zas tolik vlaken o jinem zpusobu pripojeni nez mobil a notas tady zas neni.

          A jelikoz marodim, tak jsem pa vecer a celou so procital co se dalo.

          A zatim jsem zachytil jednu konverzaci, kdy jsi mi mj.neco i poradil. Takze timto dekuji.

          Ale pan domaci mel hned pindy, ostatne jako v jinych jeho vlaknech, takze nemam potrebu u nej neco psat a nechat se vychovavat.

          0 0
          • gregorus  

            Je to trochu složitější téma, než to vypadá, ale dají se o tom najít články na cyklo webech např. cyclingnews. Záleží i na tom, jestli víš jistě, že budeš používat jenom jednu konkrétní apku, nebo zkoušet různé (např. Wahoo SYSM údajně není kompatibilní s apple TV). Obecně stojan na tablet nebo notebook před řídítka a z toho případně zobrazení do TV by mělo být celkem univerzální řešení se snadným ovládáním (s tím, že tablet bude typicky omezen na bluetooth). Moje zkušenost je, že sebehezčí aplikace začne nudit. Takže je sice fajn ji zobrazit na velké TV, ale důležitější je mít možnost kromě apky sledovat i seriály nebo filmy na druhém zařízení – ale to jsme zpátky u toho, co chceš jezdit – u závodů nebo krátkých intervalů asi na seriály koukat nebudeš.

            0 0
            • bestsnas89  

              Prave ze ja tenhle celej cirkus budu mit na trvalo ve sklepe, coz znamena komplet vybavani. Rozhoduji se tedy mezi necim (aTV, tablet, mobil atd.) a posilanim do TV nebo rovnou nakup starsiho PC s monitorem.

              Ted hledam info jak to maka s mobilem a neslednem posilani do Tv. Mam doma starsi S6, ale nevim jak je to se spolehlivosti pres mobil. Nerad bych se porad sral s nejakym sekanim nebo vypadky. S6 ma Android 5, tak snad by to mohla byt nejjednodusi cesta.

              S indoor jezdenim nemam absolutne zadne zkusenost, ale predpokladam ze budu jezdit nejaky koncepcni trenink pres zimu. Zavody me vůbec nezajimaji. Navic jsem turista a krajinar :-), takze by se mi asi libilo Rouvy. Ale zkusim asi i Zwift. A presne jak pises, pokud to vyjde na nejaky delsi objemovku, 1,5h a vice, mozna to bude chtit treba i Netflix.

              0 0
              • xkratoc9  

                Ahoj, mám to ve sklepě na stálo jako ty. Telka HD, Apple Tv a dotaženej internet kabelem. Naprostá spokojenost a za mě nejlepší řešení poměr cena/výkon, které spolehlivě funguje.

                Apple Tv můžeš pořídit 4K (dá se sehnat na bazošu za 2k) a budeš mít i hezkou grafiku. Mě bohatě stačí HD kvalita. Přes BT na Apple TV v pohodě připojím trenažer a hruďák. Pokud chceš víc tak přeš telefon.

                0 0
                • bestsnas89  

                  Super, tohle presne resim.

                  Nebyl jsem si ovsem jistej tou Apple Tv…jak to zvlada graficky a vůbec obsluha. Pojedu asi Rouvy a mozna Zwift a Full HD by mi take stacilo.

                  Predpokladam, ze tu krabicku pripojim pres Wi-Fi.

                  Jinak kdyz uz by to jelo pres to multimedialni krabici, lze tam pustit napr. Netflix…nevis zda lze pustit soucasne apku s Rouvy nebo Zwift a k tomu telku? Nemyslim dve okna, koukat se budu samozrejme bud na apku nebo Tv, ale zda ta apka bezi nekde na pozadi a zaznamenava udaje a je stale aktivni vůci trenazeru.

                  Asi blba otazka, ale nemam vůbec predstavu ;-).

                  0 0
                  • milan.v  

                    Jak Zwift, tak Rouvy lze spustit ve standardním okně, muze běžet spolu s dalšími aplikacemi paralelně…

                    0 0
                  • xkratoc9  

                    Ano Apple TV lze připojit přes Wi-Fi

                    A na pozadí to bohužel neběží. Tohle přesně jsem řešil. Jediné s čím to jde tak aplikace Apple Tv, která se dá hodit do mini-okna. Kontrétně u NetFlixu to minulý rok ještě nešlo. Každopádně aplikace Zwift na-pozadí neběží co mám vypozorováno. Ale tento rok jsem to ještě nezkoušel → možná už to jde.

                    0 0
                  • skaj  

                    Popravde jsem nezkousel koukat na serial a pritom vubec nevidet Zwift, tak jen teroreticky, ale koukat se podle me chces na oboje zaroven. Zvlast pokud pojedes nejaky trenink. Jak jinak budes vedet, ze zacal interval, jaky vykon jedes atd.? V pripade Zwiftu by ti teoreticky mohl stacit Companion app na mobilu, ale Rouvy tohle asi neumi…

                    0 0
                • bestsnas89  

                  Jak prosim Te stahnu do Apple Tv program od Elite na kalibraci? Ve storu ho nemuzu najit.

                  0 0
                  • xkratoc9  

                    To budeš muset asi do mobilu. Myslím, že Elite nemá app pro Apple tv.

                    0 0
                    • bestsnas89  

                      Rouvy uvadi, ze lze stahnout ze A storu. Nicmene myslis stahnout do mobilu a zkalibrovat? Mel jsem za to, ze je nutne kalibrovat trenazer s Rouvy.

                      0 0
    • Sigina  

      Já pokukuju po Zycle zbike 2.0 zatím jsem viděl na YouTube jenom recenzí v italštině ale s autoprekladem to šlo pochopit.

      Chci nějaký chytrý ale jako celé kolo, protože na tom bude víc jezdit manželka. Já jen když bude venku fakt hnusně. Nechci do toho upínání žádný kolo.

      To samé jako zbike sem našel od stages, whoom, Garmin ale ty jsou fakt už drahé.

      Předpokládám, že ten zbike tu nikdo nemá, tak jsem se taky původně nechtěl ptát z podobných důvodu jako píšeš, ale co kdyby.

      0 0
      • thetoka  

        Pořídil jsem si ho a zdá se mi dobrý. Super tichý. Je to však můj první domácí trenažér, takže moc zkušeností nemám ke srovnání. Zabalen exkluzivně, bezpečně k transportu. Kromě sedla a polepů, nevím v čem je 2.0 inovovaný vůči verzi 1.0. Odkaz na recenzi 1.0 mi pomohl v rozhodování. https://honzajede.cz/…otrenazerem/

        0 0
        • milan.v  

          Tak zrovna toto je „recenze“ jak stehno, od takového člověka absolutně bez jakýchkoliv zkušeností s ježděním na trenažérech…

          Nemá srovnání, nemá vědomosti, neví, co je důležité…

          0 3
          • oddie  

            Ale proti tobě má furt obrovskou výhodu, není nabubřelý blb, co každého nováčka jen povýšeně odpálkuje.

            3 0
            • milan.v  

              No vidíš a proto se na mě lidé obrací ve velkém prostřednictvím soukromých zpráv a když můžu, rád pomůžu, není toho málo…;o)

              A lidé, co mě dobře znají, ví, u zbytku se zalíbit nepotřebuji, body tu nehoním…

              0 0
              • bestsnas89  

                Tak po precteni nekolik vlaken o teto problematice musim uznat, ze o trenazrech mas solidni znalosti a zkusenosti.

                Na durhou stranu se zde podle meho nazoru prezentujes k nekterym mene bystrejsim a zkusenejsim (vcetne me) zbytecne arogantne a působos dojmem chytraka, ktery ma potrebu kazdeho usmernovat. Navic i v prapadech, kde se Te na nic nikdo neptal.

                Ale nikdo neni dokonaly…

                Kolu zdar

                1 1
              • oddie  

                Nevidím. Vidím jen, co předvádíš v diskuzích a to je tedy dost otřes, sorry.

                Ale tak když je podle tebe ta recenze tak špatná, dotyčný nemá zkušenosti, neví co je důležité a ty jo, napiš nějaký pěkný článek pro začátečníky, co o tom ví úplné prd a teprve vybírají! Myslím, že zdejší redakce ho velmi ráda uveřejní a spousta lidí to ocení, a navíc bude ty začátečníky kam odkazovat.- koukni na článek kde máš pro začátek shrnuto všechno podstatné. V diskuzi o tisících příspěvků se najde prd. Tak co ty na to?

                1 1
              • JDF  

                A názor znalce na tuhle variantu?

                https://www.fitham.cz/…-racing-ftms

                Existuje ještě verze bez označení „Racing“, ale nenašel jsem, v čem se od sebe liší.

                Docela by se mi tohle řešení líbilo při použití s Ipadem.

                Mám HR s ANT+ i BT podporou (Polar H10+), co jsem se díval, tak u Ipadu stejně nejde zprovoznit ANT+ ani přes nějaký dongle. Přemýšlím nad tím pro použití se Zwiftem apod.

                0 0
          • thetoka  

            Už tě dlouho sleduji, způsob tvé reakce na každý „hloupý“ dotaz mě krajně nevyhovuje. Mám prečtená vlákna, kde se k dané problematice vyjadruješ, předpokládám, že to dělají i ostatní a základní povědomí – cena, výhody, nevýhody, mají. Kdyby měl dotazující nějaký hlubší dotaz, mohl bych se třeba vyjádřit blíže. Ale teď jsem ztratil chuť přispívat k jakékoliv diskuzi zde.

            3 0
        • Sigina  

          Jasně tuhle recenzí jsem také četl. Díky za napsání na základě osobní zkušenosti.

          0 0
    • JDF  

      Decathlon má v nabídce novinku:

      https://www.decathlon.cz/…_/R-p-329494

      Bohužel zatím nikde žádné recenze.

      0 0
    • jIrI___  

      Po letech dojíždění silnicích plášťů na trenažéru jsem si pořídil Schwalbe Insider, ale mám s ním velký problém – práší. Setkali jste se s tím někdo, je to normální? U těch běžných plášťů nebylo po prachu ani náznaku…

      0 0
      • roud  

        Vozil jsem je na bajku a tohle mi nikdy nedelali nemáš malej přítlak že by třeba prokluzoval?

        0 0
        • jIrI___  

          Na tomhle trenažeru je přítlak celá hmotnost jezdce, s tím by tedy problém být neměl :). Zajímavé je, že práší jen na levé straně.

          0 0
      • mart910  

        Jo taky mi to delal ale ne tak moc… presel jsem na Zwift Hub a mam pokoj :D

        0 0
        • melda  

          Taky mám hub, ale zdá se mi, že při workoutech musím trochu moc řadit. Jako pokud dá nějaký watty a kadenci, tak to odpovídá jednomu převodu. Jak uařadím, nebo podřadím, tak to už trenažér nedává. Máš to taky tak?

          0 0
          • mart910  

            Ted nevim na co se ptas. Pokud mam workout, tak mam ERG mod a nemusim radit nic, watty se meni automaticky a je jedno kde mam zarazeno.

            0 0
            • melda  

              Pokud jedu naoř 180w a přejdu na interval 220w, tak pokud nezařadím o kvalt, tak mi dá třeba 200w a napíše More power, ale na těch 220w to prostě nepřibrzdí

              0 0
              • mart910  

                Tak to je neco asi spatne, to se u me nedeje.

                0 0
              • jonti  

                Asi se to snazi zabranit situaci, kdy to reaguje na zmenu vykonu a kadence prilis rychle. Vyrazne se zvedne pozadovany vykon, zasekne ti nohy, snizi se kadence, to jeste vic zvysi odpor, kadence klesne jeste vic, az se uplne zastavis. Nazyva se to Spiral od Death.

                Nekdy se mi to stava u tezkych intervalu.

                0 0
      • Schotli R  

        Mě se na nich udělali boule, tak jsem je reklamoval a dostal nový ks.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.