carbon lyžiny - sedla specialized

6 nepřečtených
  • Kaco

    Nové modely sedel od Specializdu se dělají s lyžinama z FACT Carbonu. Nevíte co od toho čekat? jaká bude pružnost a výdrž oproti titanu? Dočetl jsem se zatím akorát že se sedla můžou upínat pouze do sedlovek, které svírají lyžiny ze shora a zespod, ne z boku. A že snad mají eliptický tvar, ale tím si nejsem jistý.

    0 0
    • o5majkl  

      U sedel Selle Italia to drží v pohodě. Nepociťuju, že by to nějak pružilo, naopak mi to příde tuhý jako prase. S upnutím jsem měl problém u sedlovky WCS one bolt, kde to svírá z boku a jelikož ty karbonový lyžiny maj větší průměr, tak sem musel přiobjednat i příslušnej zámek sedlovky na karbonový lyžiny. U sedlovky FSA K-Force to svíralo sedlo shora a ze spoda a ani s jednim systémem jsem neměl problém. Každopádně bych se řídil doporučením výrobce, navíc pokud to maj doopravdy eliptický, tak to asi bude mít svůj účel…

      0 0
    • karel III  

      Sedlo jsem jezdil asi 14 měsíců 7000Km na horáči.

      Lyžiny jsou hodně tuhé sedlo pruží skořepinou. Lyžina my praskla při položení kola v téměř nulové rychlosti. Neměl jsem orig. sedlovku tam je způsob uchycení řešen na tyto boční nárazy a asymetrické zatížení lépe.

      0 0
    • Lister  

      Váha a vzhled v ničem jiném rozdíl nehledej.

      Jinak jedná se o ližiny nikoliv o lyžiny.

      0 0
    • j.v.1  

      Ližiny jsou oválné 7×9 mm, není to elipsa. V pohodlí jsem rozdíl nepoznal, jde spíš o tu váhu. Upnutí do 2-šroubové Ritchey apod. sedlovek je bez problémů, one-bolt sedlovky viz post výše. Specialized má povrch ližin zdrsněný, takže to ani na rozdíl od Selle Italia neprokluzuje.

      0 0
      • sharkeeCZ  

        lidičky, opravdu si myslíte, že čeká někdo 3 roky na odpověď? ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.