• mike12052

    Ahoj. Potreboval bych poradit. Poohlizim se po novem kole v cenove relaci 40 – 65 000. Melo by mit zdvihy 140+. Bude ee vyuzivat k jzdeni na horach + premistovani z bodu A do bodu B. V merku mam kola Canyon vybrat Strive 7.0 nebo Torque gapstar ? popripade jine alternativy ?

    0 0
    • KOLOMECH  

      Za těch 40k bych nedoporučovala skoro nic. Ale za 60+ se už dá sehnat ltéčko – Scott LT 710–20, ale ne tady v ČR. :) Ikdyž nedávno jsem viděla, že jej na cb někdo nabízel za 60k, tak nevím.

      0 0
    • MirosPikos  

      Trochu pohledej, o Strive je tu celkem dost napsáno a pro tvoje účely by to mohlo vyhovovat. Možná bych popřemýšlel i o Spectral. Já ho kupuju pro možná stejný účely.

      Torque Gapstar už je celkem těžký kalibr, ale nevím jak moc drtíš hory.

      Tady máš kdyžtak něco o Strive:

      http://www.bike-forum.cz/…i-nekdo.html#…

      Jinak nevím, proč vybírat něco jinýho než Canyon, pokud se ti ta značka a kola líbí a ideálně máš možnost vyzkoušet. Tak koupíš kolo za rozumný peníz, který obvykle není nikde vyloženě ošizené.

      0 0
    • scret  

      Torqua bych nebral, uz je to trochu jiny kolo, bych rekl…

      Muzes jinak mrknout treba jeste po Radonech…

      0 0
    • kopečák1  

      čaues, a co Strive 8.0 2013 s asi 600km za cenu letošní sedmičky? Nebo tak nějak?

      Pořád přemýšlím, jestli to kolo využiju a pokukuju po spectralu…

      0 0
      • Tehu  

        za me Spectral nebo Gianta Trance

        0 0
        • Azmir  

          Jelikož uvažujue i o torqovi tak spectral nebo trance asi nebude ta nejlepší volba, jedině snad ten trance LTD s těmi 170mm zdvihu nebo jak se to menuje, ale ten je pěkně mastný a výbava nic moc.

          0 0
          • Tehu  

            je to o tom kolik najezdi, jestli dava i toulave vylety po horach treba 50km i vic za den tak bych se s 180mm netahal… i kdyz je pravda ze uvadi 15kg coz je sakra malo na sjezdovy potencial kola :-)

            0 0
        • MirosPikos  

          Hlavně ne Spectral, za chvíli jiný kolo nepotkáš :-D Trance kvituju, těch jezdí míň, alespoň u nás na jihu.

          0 0
    • wilda81  

      Jak dlouhé přejezdy A-B?

      Pokud plánuješ jezdit nahoru-dolu po Beskydech, tak bych volil Strive kvůli talasu a teleskopu. Torque v případě, že ti nebudou výše uvedené věci chybět a chceš kolo tahat do bikeparků a skákat.

      0 0
    • Tehu  

      bo jeste endurko od Spesla… zdvihu dost, toulat se muzes dnem i noci vkuse. Neskutecne jezdive kolo ;-) dle meho co jsem mel cest.

      0 0
    • mike12052  

      Vsem dekuji za rady. Dnes mi bylo nabidnut Mondrake Dune R 2014 za cenu 67000. a je fakt ze co se tyce vzhledu, kolo me chytlo.zitra jdu projet tak uvidim :-)

      http://www.katmar.cz/…-p-2084.html

      0 0
    • Kejmil  

      Mě se ten TOrque líbí, 15kg, převody fajn, a osazení celkově super.Ma tom půjde vyšlapat hodně a dolů určitě super zábava.

      0 0
      • wilda81  

        OT: Co vůbec to tvoje FRXo? Spokojenost? Pořád mi vrtá sjezďák v hlavě :)

        0 0
        • Kejmil  

          Zatím super, žehlí to, váha je super, vidlice chodí jak víno… nevím moc co zkritizovat.Měl jsem strach z těch Avid brzd, ale zatím mi ty 4 pístky příjdou úplně v pohodě.Snažím se na tom řádit fest, ale občas to bolí zrovna předevčírem jsem po doskoku přistál v buku a mám jelito přez skoro celé stehno a musel jsem nechat vycentrovat přední ráfek, což se povedlo.Osobně si myslím že v této ceně jsem asi vážně nic moc lepšího nemohl koupit, jen bych potřeboval asi zkušenou osobu co by mi dovedla správně seřídit tlumič z vidlicí.Chod je super, ale když už je to na takovém levlu ty komponenty tak bych si přál z nich vytřískat co se dá, a můj omezený skill co se týče nastavování kola pro sjezd prostě asi je.Mám představu takovou abych to seřídil tak aby při nájezdu na skok vidlice se nořila co nejmíň, při dopadu využití vidlice maximalní,při sjezdu dobré žehlení atd, vím že od toho jsou komprese a odskoky, ale osobně v DH mi zatím chybí ta představivost co vlastně jak se dá nastavit tak aby to bylo v každém případě univerzálně nastavené, bez toho abych si musel pořád hrát z nastavením, prostě pro mě vyšší škola… tím nechci říct že si myslím že to funguje mimo mé představy, právě naopak, ale chtěl bych z toho vysekat maximum a věřím že z toho může být ještě o hodně jiný zážitek, který už teďkom je jak bych se vozil na andělsky bílé kundičce, která se umí hýbat :D.Prostě Nadšený nehorázně.

          0 0
          • wilda81  

            Super zprávy. Myslím, že i když ti někdo pomůže odpružení nastavit, tak do toho stejně budeš pořád vrtat (alespoň já to tak mám). Prostě to postupně sám časem doladíš k obrazu svému. Užívej si ;)

            0 0
            • Kejmil  

              Každopádně pokud chceš jezdit i dolekopcom, a nemusíš za každou cenu šlapat na horu kolmo, tak bych se nebál a šel do vysokého zdvihu, jsou to vážně upe jiná kola.

              0 0
    • jeffino  

      sorry za offtopic, jenom by mě zajímalo jestli ty hmotnosti co canyon uvádí na webu jsou skutečný??? pokud teda někdo z majitelů převážil kolo, docela by mě zajímalo, jak moc canyon kecá:)

      0 0
      • wilda81  

        Víceméně to sedí. U mého Strive …

        web:

        13,9 bez pedálů. (velikost neuvedená)

        realita:

        14,7 včetně pedálů (400g) a trochy bláta (velikost L)

        0 0
        • MaroH  

          reakce na zakl. pr.: co jsem si jenom zbezne projel tak me nadchnul trek slash a ghost cagua ale urcite nemam v tehle kategorii odjezdene tolik jako jini

          0 0
      • Sidney  

        U mé silničky to bylo +50g, což beru jako naprosto v normě ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.