• martin_bakov

    Porizuju si boty na behani, chtel sem tyhle http://www.sanasport.cz/…ka-obuv.html

    ale jelikoz beham tak z poloviny i po lesnich cestach,sutry,ne­rovnosti,hlina tak by to mozna chtelo nejaky ‚cross‘ nebo ‚trail‘ boty. Muzete nejaky doporucit ? Potrebuju boty ktery dobre zabranujou pronaci a ktery sou pro tezsi bezce a stojej tak do 2,5tis. kc, zadny goretexy ani zavodni modely…

    Dik

    0 0
    • Joseph de Sax  

      kup si boty na běhání ve speji…a určo budeš spokojený..

      0 0
    • RUDY CZ1  

      Čao

      • jen si myslím, že bys měl zjistit jaký typ chodidla vlastně máš ?Jsou zjednodušeně 3 typy podle nášlapu venkovní, vnější a univerzál.Běhal jsem nějaký pátek a myslím si, že pokud budeš mít jakoukoliv botua nesedne ti podle typu chodidla, tak budeš znechucený. Nejlepší je přímose zeptat u prodejce pokud se vyzná a je ochoten, nebo přijít se staršímpárem, se kterým jsi běhal, aby viděl kde je opotřebovaný.No a pokudmluvíš anglicky tak tady je vysvětlení :

      http://www.youtube.com/watch…

      Řešení: 1*Zjistit typ chodidla

      2*Najít boty, který tomu odpovídají

      3*Vybrat si podle chuti, ceny,atd

      Zatím a budeš překvapený jaký je v tom rozdíl, mít botu na vlastní chodidlo.

      0 0
    • ZuzicK  

      Ahoj, mě jediné běžecké boty sedí Salomony, pohodlnější boty jsem ještě neměla. Momentálně mám tyto:http://www.getprice.com.au/…/350_544.jpg . Jejich vložka, konstrukce (nikde netlačí) a utahování je pro mě bezkonkurenční. Vzhledem k tomu, že od minulého léta běhat nemůžu (občas si teda zaběhnu, ale není to nic slavnýho) tak je nosím prakticky denně, pokud neleje, není sníh nebo nad 25°C. Bála jsem se, že se ten svršek rychle potrhá, ale je to v pohodě.

      Ale každý má nohu jinou, třeba ti sedět vůbec nebudou. Chce to vyzkoušet.

      0 0
      • juice  

        podpis. a ještě bych doporučil tyhle http://bikestore.cz/…va-14148.htm

        0 0
      • PjSky  

        http://www.google.com/search…

        cili solomon speedcross 2

        sel sem kolem nich v Hervisu a malem sem zacal zase behat :) na prvni pohled bota ktera pobezi lesem s radosti…

        0 0
        • McBlacky  

          to jsou čistě závodní boty, nevydrží toho až tolik. Pokud by to mělo být i na chození, tak to není ideální.

          Lepší volba jsou XT Wings nebo XA 3D

          0 0
        • ZuzicK  

          Jsou podobné, ale ty moje jsou XT wings.

          0 0
          • kolda  

            Wingsy mam a 100% spokojenost. ve sterboholech je meli za 2 tis, nebylo co resit.

            na behani do lesa supr boty.

            0 0
        • witmar  

          Mám ty speedcrossy s Hervisu po sleve za 1900kč a jsou to geniální boty na beh do nezpevněného povrchu, proste vše mimo asfalt… Mám i XA 3D PRO ty jsou rozhodně univerzálnějsí… kdybych chtěl investovat více peněz, S-LAB by byla jasná volba…

          Každopádně za mě SALOMON ! jiné už nekupuji, mám úzkou nohu a moc botů mi nesedí..

          0 0
          • McBlacky  

            zas tak úzkou mít nemůžeš, když ti sedí XAčka, ty jsou společně s Wingama o dost širší než speedcross

            0 0
          • micu  

            Pres zimu taky trochu beham a uz moc nerozdejchavam vychvalovani bot od Salomonu v tomto vlaknu. Sice se mi v nich vcelku dobre behalo, ale pokud se vam po nekolika mesicich pouzivani na obou botach z obou stran stane to co vidite na fotce a Salomon vam na reklamaci odpovi, ze to je prirozene mechanicke opotrebeni, tak nerikejte, ze jsem vas nevaroval… Za mne tedy SALOMON NEVERMORE. Naopak dobrou zkusenost jsem mel s trailovymi botami Nike, ale chtel jsem zkusit neco jineho.

            0 0
            • McBlacky  

              záleží kolik na nich máš. pokud kolem 600 a víc km, tak to je normál.

              0 0
              • ¨MZ  

                normální to určitě není, běžecké boty, tedy svršek, musí vydržet určitě přes 1000km a co na nich potom odchází je tlumení, ty boty už jsou prostě vytlučené, v nových je to potom pocit, že běžím po mechu. Já měním boty kolem 1100km a nikdy se mi nic podobného nestalo, běhám v Mizuno Wave Rider.

                0 0
                • mirav  

                  Taky bych řekl, že hlavně u vyšších modelů je v posledních letech výdrž těch 600 km tak maximum. Mohu porovnávat GTX krosofky od Asicsu, North Face, Solomonu a New Balance. Dvoje, troje boty za rok, žádnej problém. U všech utržená podešev, nebo totální rozpad. Drobný prsklinky na svršku už neberu jako vadu. Kvalitní bota na běhání v terénu s dobrou výdrží je holt problém

                  0 0
              • Nikovlas  

                Na závodní model je to normální. Pokud boty na trénink vydržej 600, tak jsou to sráče. Nevím co konkrétně je tohle za model, Salomon neuznávám (čistě subjektivní názor).

                0 0
                • McBlacky  

                  speedcross jsou právě závodačky. proti XT wing výdrž o dost horší.

                  0 0
                  • BOBEK  

                    Ohlasy na Salomony mě zaujaly. O krosové botě uvažuji ale nechtěl bych udělat stejnou chybu jako v případě INOV8, které mě subjektivně sedly ale po prvních bězích jsem je musel odložit. Laicky jsem dospěl k názoru, možná chybnému, že bych už při „investování“ do takového typu obuvy (S XT Wing)vyžadoval možnost diagnostiky a ověření daného modelu v akci. Máte někdo zkušenost, kde bych mohl v Praze dostat odpovídající servis ?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      dělali to v Triexpertu…

                      0 0
                    • Bystrous  

                      Jakej byl důvod odložení Inovek? Jestli byl jinej než jen že prostě nesedly. Já mám x různých párů, ale žádný z nich nezatracuju.

                      0 0
                      • BOBEK  

                        Dost záhada. Koupil jsem je právě v Triexpertu, kam jsem zamířil právě s představou diagnostiky. Prodavač mě ale opakovaně odbyl, s tím že mi tu diagnostiku prostě neudělají. V tom momentu jsme udělal chybu a oslněn nabídkou jsem se asi vnitřně rozhodl, že bez bot neodejdu. T nějakého důvodu se moje pozornost zaměřila právě na INOV8, subjektivně ze 3 párů zkoušených bot/značek mi sedly nejlépe. Po prvních cca dvou výbězích bylo všechno v pohodě, při třetím jsem už ale cítil odírání pat zezadu a domu jsem se vracel doslova v krvi. Experimentoval jsem s ponožkami a vystřídal několik párů, výsledek byl ale vždycky stejný (krev). Takže jsem se rozhodl dál netrápit, boty vyčistil a našel pro ně využití ve fitku. Nějakou cestou bych se podobné zkušenosti už rád vyhnul, navíc bych si po operaci kolene chtěl dopřát opravdu lepší boty – takže nechci jít cestou pokus-omyl. Zkusím ten Triexpert, co je nového, paušalizovat na základě jedné zkušenosti nechci.

                        0 0
                        • jonti  

                          Proti tomu ze te odiraji boty na pate nepomuze zadna diagnostika, ale dobre sedici boty a kvalitni ponozky. Nebo taky zvyk a nejak ty boty rozchodit. Nove Nike Skylon mi odrely patu tak, ze jsem musel domu jet tramvaji a potom jsem na nich nabehal neco k 2000km bez problemu.

                          Na ty ponozky bych se taky zameril, vyhnul bych se hlavne nizkym kotnikovym.

                          0 0
                        • Bystrous  

                          Jakej to byl model? Ono tak bevjvá že se v novejch botách někdy udělaj puchejře. Já mam se šoupáním na patě problém snad ve všechno botách, takže se mi na poprvé udělá puchejř, ale pak už ne i když střídám několik párů bot i v jednom týdnu. Ponožky jsem si zatím vychytal jeden model od Voxx. Obecně mohl ale být problém v tom že Inovy, ať už jakýkoliv model, jsou odlišné od klasických bot a noha v nich pracuje daleko víc a na to je potřeba si zvyknout. (Inov8 mám dovoje)

                          0 0
                          • BOBEK  

                            Musím říct, že ty zkušenosti respektive experimenty byly bolestivé…, takže jsem po vyčerpání několika prověřených párů ponožek snahu ukončil. Vím, že v tomhle mi diagnostika nijak neporadí a nic nezaručí, na druhou strany bych od ní chtěl vychytat alespoň to, co může a nabízí, tak abych nebyl odkázán na subjektivní pocity úplně ve všem. Ten typ pro zajímavost zjistím (snad) a písnu. Tak nějak mě ta značka celkově zaujala (už nějaký čas, nebylo to nic momentálního)a i to asi na misce vah roli sehrálo. Normálně bych se vracel k NB, ty Salomony mě ale lákají.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              tak možná se situace změnila, když to Lofelman prodal…já tam byl ještě za „původního“ majitele :-) už je to tak 6–7 let…

                              0 0
                              • Thapsus  

                                Nevím kdo je teď majitel, ale začátkem října jsem tam byl koupit boty a diagnostiku ochotně nabídli a provedli, od běhu na páse, přes stabilní test až po vyhodnocení. Můžu jen chválit.

                                0 0
                                • jeffino  

                                  já si nechal udělat diagnostiku cca před rokem triexpert(Brno) a super, vstřícnost, ochota…asi to bylo tím, že jsem tam byl jedinej zákazník:-)

                                  0 0
                          • BOBEK  

                            Tak jsem majitelem INOV8 ROClite LTC 285. Ted s tim chodim ve fitku po koberci a tak podobne ;-)

                            0 0
                            • Bystrous  

                              Dobrý :) škoda jejich podrážku mučit ve fitku, tam se hodí 230ky, co mam já. Ty 285 sou vlastně bytelnější verze F-litů. Tzn hrubá kůže okolo a zesílená podrážka s většíma kostkama, hodící se do aktuálního počasí. Je to bota hodně ohebná a nenabízí žádnou podporu. Chodilo v nich dost maká, z toho mohli bejt problémy jestli si předtím neběhal v jinejch minimalistickejch botách. Já mám ty F-lity už tak vyšlapaný a potrhaný že je mam jak indiánský mokasíny, jenom měkkej obal nohy.

                              0 0
                              • BOBEK  

                                Díky za zhodnocení !!! :-) Tak snad budu mít při příštím výběru někoho stejně fundovaného po ruce :-)

                                0 0
            • Smazaný účet  

              nike jsem měl silniční, nějaký na tý vzduchový bublině, všichni mně od toho odrazovali, nakonec byly docela v pohodě :-)

              0 0
      • ZuzicK  

        Když jsem vyklepávala bordel z boty tak jsem si všimla, že mají z boku napsané na podrážce „Pronation Control“.. hehe, a že už jsem je v ruce párkrát měla :-) Divím se, že to na stránkách neuvádí.

        0 0
    • Blazer  

      Zdravím, osobně preferuji Scott Aztec, ale většinou v terénu – vinohrady – běhám ve Fivefingers, což je balzám na nohy:)

      0 0
    • Elwing  

      Já myslím, že krosovky jsou už fakt do těžkýho terénu, třeba jako Velká kunratická, tam vždycky proklínám ty moje silniční. Pokud běháš po vyšlapaných cestičkách, sem tam šutr a kořen, tak bych brala normální bez velkého vzorku. Ono nevím jak na tom jsi, ale když si třeba zaběhnu do lesa a je tam nějaký extra kopec v terénu, tak to stejně neběžím ale jdu.

      0 0
      • martin_bakov  

        ok, to sem chtel slyset. Je fakt ze uplne mimo nebeham jen to je obcas dost hrbolaty a rikal sem si ze crossovky by to mozna pobraly lip.

        0 0
        • Manas  

          Mam to stejne a volim silnicni i kdyz nad krosovejma vaham pro behani do horsich sracek (blato a tak).

          Nicmene vybrat si boty na behani je boj. Prosel sem snad deset obchodu a ozkousel vsechno co slo.

          0 0
          • martin_bakov  

            ja sem si v triexpertu vybral behem prvni navstevy :)

            0 0
            • Manas  

              To ja jsem trefil asi ctvrty boty, ale chtel jsem vyzkouset i ty ostatni jestli o neco neprichazim :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                vždycky o něco přicházíš…dovedeš si představit ty zástupy roštěnek, který jsi mohl … ale nee, protože jsi třeba jel jinou tramvají, nezašel do hospody atd.? :-D

                0 0
    • smallbrother  

      já mám tyhle

      http://www.newbalance.cz/…-obuv-m781gy

      Perfektní a stabilní bota do všech podmínek a teplot. :)

      …jestli chceš běhat i mimo zpevněný cesty tak ty Assics jsou moc otevřený, roztrháš si je.

      0 0
    • Nikovlas  

      Já mám rád Saucony – jsou trochu užší, takže mi líp sednou. Ani nejsou nijak zvlášť drahý, takže i ty lepší modely jsou za snesitelný peníze. Dělají modely s kontrolou pronace i model vyloženě pro běžce s nadváhou se silnou kontrolou pronace. Vol spíš nějaký poctivý silničky než tempový boty – budou sice těžší, ale tlumení v nich dýl vydrží a budou i stabilnější v terénu. Crossovky mají řídký vzorek, takže pokud běháš polovinu na asfaltu, měl bys počítat s tím, že půjde brzo do kopru. Navíc ty ryzí crossovky nemají nijak zvlášť dobré tlumení – spíš naopak snižujou podrázku, aby se snížilo ryziko podvrknutí kotníku… (to už se týká ale spíš těch závodních)

      0 0
      • op  

        mam tedka Saucony Xodus 2.0 , koupil jsem je za 1500 a jsem uplne max! spokojen.

        Dulezita je nejen pronace a doslap (pata/spicka), ale taky tvar nohy – jsou 3 typy 1. nejdelsi palec 2. nejdelsi druhy prst 3. krabice – vsechny prsty stejne dlouhe. Napr. ja ma ten typ 2. a trapil jsem se v Adidaskach dlouhou dobu, nez jsem zjistil, ze Adidasky se zrejme vyrabi jen pro typ 1. a jsou pro me nevhodne (vsechny modely co jsem zkousel a bylo jich dost). Takze i to je podstatny parametr.

        Naopak pronaci na trail bych moc neresil – stejne doslapujes pokazdy nerovne a pokazdy jinak. To potvrzuji i vyrobci, boty na trail jsou vetsinou jen jednoho typu – pro rovnou nohu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          s těma prstama je to pro mě nová informace, taky mám typ 2, ale rozdíl délky oproti palci není zas tak velký, běhám v Adidaskách (Supernovy, AdiStar, teď mám model Response), a jsou v pohodě…

          0 0
    • jonti  

      Podivej se treba na behej.com, tam na forum a taky na recenze bot.

      Ja osobne jsem spis proti super tlumivym botam s kontrolou pronace, dulezitejsi je naucit se technicky dobre behat a nespolehat na marketing {technologie}. Bral bych nejake uplne obycejne boty, typu Adidas Boston, doporucuju dojit do Sterbohol do Outlet areny a tam koupit neco levne pod 2000Kc. Znacku ani model ti nikdy neporadi, kazdy ma jiny tvar nohy.

      Na bezne lesni cesty v pohode staci silnicni boty, cim vic tlumive tim budou vyssi a min stabilni.

      0 0
      • Nikovlas  

        Kolik toho naběháš?

        No to jen že by mě zajímalo odkud pramení ta informace, že pronace se dá spolehlivě vyléčit technikou běhu…

        0 0
        • karliner  

          Nikde nevidím, že by psal o spolehlivém vyléčení pronace technikou běhu, ty jo?

          0 0
          • Nikovlas  

            Ok, dá se to taky pochopit tak, že pouze prezentuje svůj postoj ke kontrole pronace, který je však v daném případě zcela irelevantní, neboť tazatel kontrolu potřebuje…

            0 0
            • karliner  

              Jo, tak jsem jontiho názor taky pochopil, otázkou zůstává, nakolik jsou boty s kontrolou pronace nutností pro kluka, co se chce jít občas proběhnout a nakolik jsou výsledkem marketingové masáže :-)

              0 0
            • martin_bakov  

              uz sem psal ze sem byl v CASRI a pronace urcite musi byt resena : http://www.bike-forum.cz/…-behani.html#…

              kdyz vybehnu v normalnich kruskach tak me boli cely chodila, jednak kvuli plochym noham jednak kvuli tlumeni… proto si za boty ktery me budou chranit rad zaplatim.

              0 0
              • Nikovlas  

                Skoč se podávat ke Kočárníkovi – to je takovej obchod v pasáži vedle Lucerny (vchod z Vodičkovy). Je to asi nejvybavenější obchod atletické obuvi (rozhodně byl, nevím teď) – třeba tretry ve slušnym výběru asi nikde jinde nemaj. Bot tam má hromadu – Nike, Adidas, Brooks, New Ballance, Saucony, Asics, možná ještě něco. Závodní, tempový, silniční, cross… No a plno treter na všechny disciplíny – to se tě asi netýká. On tomu asi celkem rozumí – přecijen se v tom nějakou dobu pohybuje, ale má v oblibě citovat ty katalogový kecy, který jsou k prdu. Ale když si řekneš, co chceš, tak se ti snaží vyhovět. No zkrátka fajn, ale musíš ho brát trochu s nadhledem (rád kecá o čemkoliv). Trochu nevýhoda je, že třeba prodává loňský modely jako novinky a předpředloňský má zlevněný jako výprodej :-D Takže já si třeba boty kupoval z Anglie výprodej loňskýho modelu – tedy toho, co on ještě ani nemá…

                No každápádně lepší než koukat jen na internet nebo se jít poradit do Sportisima :-)

                Jeho stránky si najdi na netu.

                0 0
                • McBlacky  

                  Kočárník má možná výběr, ale to chování a přístup se mi nezamlouvá.

                  0 0
        • McBlacky  

          naběhá toho dost a i slušně

          0 0
        • jonti  

          Pronace se urcite da technikou behu a treninkem castecne korigovat. Ja bych taky zvazil vlozky do bot. A podival se taky do triexpertu.

          Kdys se podivas na polovinu lidi co behaji v Podoli podel Vltavy tak zjistis, ze maji super boty a obleceni, ale techniku behu jako unaveny slon. Proto doporucuju spis koupit normalni boty za 2000Kc, max s urcitou kontrolou pronace(), nabehat nekolik stovek km, nechat si poradit s technikou behu nebo zaplatit trenera, rozhodne se ta investice vyplati vic nez kupovat uzasne super technicke boty od Mizuna za 3500–4500Kc a doufat, ze budou behat za me.

          0 0
          • Nikovlas  

            No pokud vyloženě vůbec neběhá, tak by možná nějaký ten úplný technický základ nebyl od věci, ale celkově mi připadá, že i ve světové běžecké špičce dost borců běhá tak, jak jim nohy a ruce narostly, takže na tu techniku zas tak nehledím. Zas je fakt, že to beru z pohledu atletiky, kde technika běhu je asi to první, co se děti začnou učit, takže to pak není zásadní problém. Každopádně aby těžký člověk s pronací běhal v neutrálních botách – s tím nesouhlasím, ale na všechno stejný názor mít nemusíme. A jestli si koupit levnější boty a pak dávat dalších 500–1000 za vložek, který už ze svojí podstaty nemůžou měkké botě dodat potřebnou oporu…

            0 0
    • noviisek  

      jak běháš, pata/špička?

      0 0
    • Smazaný účet  

      co se týče provedení, tak na kros asi Salomony, na asfalt Adidasky, Mizuna nebo Asics, ale stejně to chce konzultovat podle typu nohy/došlapu a konkrétních modelů boty – doporučuju zajít třeba do www.triexpert.cz – nohu změří a doporučí boty

      0 0
      • tonik666  

        Přesně – zjistit jaké boty potřebuješ a pak vybrat ty co nejlíp padnou- Každá bota je jinak široká a jinak padne.

        0 0
      • treatt  

        A možu se zeptat, jak to tam chodí? Jak dlouho asi zabere to měření? Platí se za to něco? Potřebuju si totiž pořídit botky na tvrdý podklady, zjistil jsem, že s kočárkem svý krosky fakt moc neuplatním :) Tak si potřebuju pořídit nějaký pěkně odtlumený..

        Předem díkes

        0 0
        • Joseph de Sax  

          když dnes večer šlápneš do kravince a zítra si to půjdeš změřit, tak to bude stejný a ještě ušetříš love …

          0 0
        • Smazaný účet  

          asi 10–15 minut

          neplatil jsem nic, ale kupoval jsem tam ty boty (asi za 2000,–)

          zuješ se, projdeš se přes scanner, nascanují ti došlap, pak chvíli běžíš na pásu, snímají ti pohyb jak z boku, tak v ose, vyhodnotí, doporučí boty

          ale se tam někdy loni měnil majitel, tak nevím, jak to teď funguje

          0 0
          • treatt  

            Díky, zkusím tam zajít

            0 0
          • jeffino  

            Byl jsem tam dneska a bylo to super, úplně prázdnej obchod, pohodička. Akorát boty, který mi vybrali jsou dost drahý cca 3 litry plus litr vložka (protože mám vysokou klenbu a potřebuju pro ni opěru).

            Je fakt, že po několika zkoušeních v různejch shopech, jsou tohle boty, který mi sedí naprosto bezvadně.

            já teda zatím nic nekoupil, ale mají moje parametry uložený v komplu a není problém, kdykoli přijít a něco vybrat.

            doporučuju:-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak ono se i vyplatí ty první boty koupit tak, jak ti doporučují (i když je to dražší), pak budeš vědět, co a a jak a další už si můžeš vybírat podle toho…

              0 0
            • Bystrous  

              podepřít klenbu…

              0 0
    • scret  

      na co boty, dyt mas 29:))

      ja nebeham, ale pokud bych zacal, nejspis bych volil neco od NB

      0 0
      • Nikovlas  

        No ono jde o to, že ty značky se vzájemně liší tvarem choodidla – já měl na odrazy jedny Brooksy a měly supr podrážku – takovou vysokou a dostatečně tuhou – ale byly to na mě děsný lodě, takže na nějaký tempa nic moc. Mizuna jsou taky široký, NB nevím… Ty Saucony mi sedí supr, ale spoustě lidí by třeba byly úzké. No prostě takhle doporučit jednu značku se nedá.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Běhal sem Mizuna, teď mám NB a jsou výrazně užší. Na kros jsou určitě vhodnější NB, protože podešev je stabilnější a ta karbonová destička je při kamenitým povrchu opravdu znát.

          0 0
        • Manas  

          Mizuna jsou siroky? To mi je novinka … vsechny mi sou uzky :-D

          Njn, kazdej ma jinou nohu …

          0 0
      • martin_bakov  

        a nebo misto bot koupit 2.kolo, to by mi doporucilo to 9 z 10 uzivatelu BF ! :D

        0 0
    • sepa  

      http://www.myprecisionfit.com/test/welcome…

      Nebo navštívit nějakou větší prodejnu Mizuno a většinou tam mají i přístroj , který ti oskenuje chodidla a po zadání dalších informací to vyhodnotí pro tebe vhodnou obuv. Pokud by jsi nechtěl Mizuno, tak aspoň budeš mít jasno který typ boty shánět.

      0 0
    • steepan  

      Ja bych ti doporucil zase Mizuno, mam je a jsem spokojeny. Maji modely vylozene na kompenzaci pronance.

      0 0
      • witmar  

        Já doporučuji Salomony, …sedí, kvalitní a držáky :-) NB taky fajn ty má přítelka ale mi nesedí…

        0 0
    • johnface  

      Ja a pritelkyne mame NB, sice silnicni, ale velka spokojenost. Kupovano zde.

      http://www.sportsite.cz/

      0 0
    • bikekralik  

      Ze sjetého pláště a pár provázků jdou vyrobit tyto:

      http://www.invisibleshoe.com/…ke-huaraches

      Nejlevnější, nejzravější, nejlepší :D

      video z terénu: http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Vlady  

        aha – Tarahumara – mně připomíná už tady zmiňovanou knížku BORN TO RUN, kde autor cituje nějaké studie, které došly ke stejnému závěru – čím dražší, speciálnější běžecké boty, tím víc zranění. Běžci s botama v ceně nad 90 dolarů měli více jak dvojnásobné množství ztanění oproti běžcům s botama do 40ti dolarů…

        0 0
        • McBlacky  

          záleží jestli srovnáváš jen kupce, nebo i podle jejich naběhaných hodin, nasazení, terénu atd.

          0 0
          • Vlady  

            samozřejmě, uplní amatéři v těch studiích nebyli, srovnali podloží na kterém kdo běhal, jakým tempem, kolik kilometrů týdně, zda závodně, nebo jenom rekreačně, jakou měli váhu, jeké vrozené neduhy… a z toho všeho jim vylezlo, že největší vliv mají boty…

            0 0
            • Smazaný účet  

              IMHO je blbost to takhle posuzovat, je potřeba si individuálně zkusit obě varianty a běhat v tom, co vyhovuje…

              já kdysi běhal ve šlupkách a každý jaro jsem při zvýšení intenzity řešil záněty okostice a další problémy…pak jsem přešel na boty s vyšší patou (Adidas Supernova, Adidas Response) a problémy nemám…

              0 0
            • McBlacky  

              to je docela zajímavé. Ale není to nepochopitelné. Nejdražší boty jsou třeba na silnici fakt šlupičky a v terénu to je taky znát, že požadavek na váhu je první (u crosu společně s gripem) ale tuhost boty, opora a tlumení jsou hodně vzadu.

              tady se řídím poučkou, že na běžný trénování a běhání boty střední třídy a závodní top řady jen na závody.

              0 0
              • smallbrother  

                opravdu závodní boty nejsou na trénink, mají daleko kratší životnost (třeba jen 200km), takže kolikrát nejsou ani tak drahý jako top modely na trénink…

                0 0
              • Nikovlas  

                Jak píše kolega nade mnou – jsou levný a drahý tréninkový boty a jsou levný a drahý závodní boty. Zpravidla topmodel silničních bot má taky nejlepší tlumení z firemního sortimentu. A taky je nejdrazší (Saucony Hurricane a Triumph, Nike Volmero…

                0 0
                • jonti  

                  Nike Vomero určitě není topmodel. U nike to tak dělit ani nejde, většina běžeckých bot je za podobnou cenu.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          když to vezmeš takhle, tak nejmíň zranění mají Křováci, kteří běhají bosi…ti nikdy s žádným zraněním v nemocnici nebyli ;-)

          0 0
        • Nikovlas  

          Taky možná není od věci vzít v úvahu, že boty za 1200 se, co se týče komfortu, zpravidla ani vzdáleně neblíží botám za 2500 (čest výjimkám).

          0 0
    • Joseph de Sax  

      jsem viděl v LA boty na běhání ve sprayi…akorát nevím jestli jsou povoleny už Atl. Federací..

      0 0
    • nox159  

      behal jsem v nejakych obyčejných nikách a pohoda

      tedka jsem si poridil tyhle ale dost me z nich boli nohy

      je nekdo spochopny nejak poradit po netu v cem je problem ? noha me boli zespodu skoro po cele ploše a jake jine koupit… spis asi ne ale jen tak zkousim… treba nekdo neco podobneho resil… :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        heh, na ty sem zrovna koukal, docela se mi líbí, ale už mám jiné (Kanadieny)

        bolest chodidla bude pravděpodobně způsobená nevhodně tvarovanou vložkou vzhledem ke tvarování tvé klenby nohy (například moc velké vyklenutí vložky)

        0 0
        • nox159  

          tzn. noha si asi nezvykne jo? jako jestli jeste pockat nebo vymenit hned…

          jinak teda s tim GTX chtel jsem to zkusit rikal jsem si ze na zimu dobre ale zatim se mi v tom jenom fakt poti noha… nj chybama se clovek uci…

          0 0
          • Smazaný účet  

            vložky koupíš za pár korun, koupil bych nějaký obyčejný placatý a zkusil s nima vyběhnout..a vzít silnější fusekle…noha bude mít místo a srovná se a ucítíš, co a jak…

            0 0
          • Smazaný účet  

            s tím GTX – přesně stejně jsem uvažoval při koupi těch mých bot :-) a po prvním použití (víc jak 4h v kuse) jsem usoudil, že už nikdy :-)

            0 0
            • nox159  

              mi to na to moje behani staci… kdyz bezim max do hodky tak je to relativne jedno obehnout v tom tu hodku obehnu… ale je to tak GTX už bych nechtel na behani…

              ale zas jen na chuzi to neni spatne… :)

              jinak dik za radu ohledne tech vlozek zkusim a uvidim… :)

              0 0
        • alinceb  

          Taky mám Adi Kanadia TR3 – za ty prachy (1500,–) celkem solidní bota…

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak cca pár dní po konci záruky mi dneska bažina za Kalinovým mlýnem z Kanadien sloupla podrážky…z obou :-(

            zkusím to nechat slepit, ale spíš zvažuju Salomon nebo Inov…no, uvidíme

            0 0
            • raceman  

              blbe, a kolik mely nabehane?

              0 0
              • Smazaný účet  

                málo právě…pravda, vše dost HC akce, žádný poklusávání v parčíku :-)

                nevim, odhadem tak 300–400 km

                0 0
                • raceman  

                  no to nic moc teda :D sem zvedavy na svoje 5tky.. na asfalt je sice neberu, ale i tak mam pochybnosti o vydrzi podrazky :D uvidime po par vybezich na lysou :) ale s moji frekvenci behani myslim, ze ty tri roky by dat mohly :D

                  0 0
            • McBlacky  

              nakonec roznejtuješ inov i salám, pokud půjdeš do inov tak držáky jsou trailroc znám dost lidí co na nich mají kotel km a drží, i ty moje roclite zatím vypadají dobře. A běhá se v nich líp než v salámech (mě osobně)

              0 0
      • Smazaný účet  

        jinak běžecké boty s GTX už nikdy – nedýchá to

        0 0
        • McBlacky  

          subjektivní názor. Mě to nevadí zase naopak

          0 0
          • MlokCZ  

            Jak se mi nohy a ruce téměř nepotí, tak mi taky nevadí. Při chození mi nevadí nízké GTX boty ani v létě v +30st.

            Jak už jsem tu různě psal, tak problém je opačný. Za chvíli vyrážím na chvíli na kolo a už se rozmýšlím, jestli při těch 3st., co tam jsou si nevezmu přes zimní tretry ještě návleky.

            0 0
      • Joseph de Sax  

        tak nemáš dávat pravou na levou…

        0 0
    • mr.nikdo  

      Mohl by mi prosim nekdo poradit, jak to delate s behem v zime? Zda mate nejake specialni boty na zimu anebo klasicky bezecke letni boty s ponozkou?

      Diky :)

      0 0
      • ¨MZ  

        Mám klasické silniční tréninkové boty, ponožky z behej.com a v rozsahu +30°C až –14°C není problém, v zimě mi nikdy na nohy zima nebyla. Ve velkých mrazech kolem –10°C ovšem víc jak hodinu nikdy nedávám.

        0 0
        • smallbrother  

          tak, jen mám crossovej model od NB, běhám jen v lese. Ve vyšším sněhu trochu hrozí omrzání holení a nártů (behám v zateplenejch elesťákách + teplejší a vyšší ponožky, větrovka, fleece, moira, zateplená neprofuk. čepice a zimní cyklistický rukavice (model do +5°C :)

          Nejvyšší mráz ve kterým jsem běžel asi –14°C, od dechu už omrzá obličej a oči. :)

          0 0
          • ¨MZ  

            taky mám „osobák“ –14°C :-)Při těchto teplotách už mi při mrkání přimrzají víčka k sobě, to je taková hraniční teplota. Stejně se blbě dýchá a musí se hodně volně, v takových mrazech je to jenom o tom vyvětrat se venku třeba na půl hodiny, než sedět doma na zadku.

            0 0
      • black.horse  

        Letní běžecký kecky + ponožky Sealskinz. Vejdu se s nimi na těsno, jen maličko a už by byl problém. Ty ponožky jsou fajn na zimu, mokro, sníh. Ale někdy na sněhu si postesknu po vzorku na podrážce…

        0 0
      • Smazaný účet  

        normální boty (bez GTX), ponožky jak je výše zmiňováno z Běhej.com, což jsou vlastně reklamní MOOSE :-)

        když budou sračky, tak se ti tam mokro dostane, ale dokud běžíš, tak to nevadí…

        0 0
      • jonti  

        Klasické letní boty, když jsou moc vzdušné, tak bych je olepil páskou. V sněhu přes 20cm v trekových botách, ale to stačilo jednou.

        0 0
      • mr.nikdo  

        Dekuji vsem za odpovedi. Potvrdili jste mi to, co jsem si taknejak myslel…

        Jsou to crossove adidasky, tak snad to nejak preziju. I kdyz nebeham tak casto (snazim se treba jen 1 x tydne)… :)

        0 0
    • Nikovlas  

      Musím přidat velice kladné reference ke krosovkám Saucony XODUS II – pro toho, komu sedí Saucony, jsou to podle mě ideální tréninkový boty do lehkého terénu nebo kombinace terén asfalt. Nejsou to závodní boty, nemaj grip v hlubokym blátě, ale výborně držej na mokrym pokdladu. Na krosový boty jsou výborně tlumený a řekl bych, že se na asfaltu hned tak neoběhaj. Do vedra moc nejsou, je v nich celkem teplo. Doporučuju zahrnout do potenciálního výběru. Cena kolem 2500.

      0 0
      • Smazaný účet  

        v Sauconech běhá dost triatlonistů :-) ale po silnici…nevím jak XTERRAci

        0 0
      • jonti  

        Na kombinaci terén asfalt bych bral klasický silniční boty, tlumí to líp a když není bláto, tak s tím taky není problém.

        0 0
        • Tomahomo  

          Tohle je opět vlákno kde se musím smát když čtu jak bez něčeho něco nelze.

          Navíc trénoval za každého počasí, a to i když sněžilo, a na sobě měl často těžké válečné kanady namísto speciálních běžeckých bot, tvrdil, že při závodě tak získá pocit lehkých nohou.

          Emil Zátopek

          Až budete běhat 10km za 29 min. tak řešte boty. On ten Pepík Sax má mnohdy se svým druhem humoru pravdu.

          Edit: To mělo být obecně, není to reakce přímo na jontiho.

          0 0
          • Kubiczech  

            Nechci ti nabourávat teorie, ale dneska by Emil s botami laboroval úplně stejně jako kluci v tomhle vlákně.

            0 0
            • Tomahomo  

              To jistě, jen někteří žijí v představě, že „bez toho to nejde“. avotomtoje

              0 0
          • ToBla  

            To by člověk pak nemoh mít ani dobrý kolo (když nejezdí jako Amstrong) atd. Mě se osvědčily Nike Pegasus- dobrý odpružení a nízká váha, ale nevím jestli se ještě vyrábí. Kdysi mě boty vydržely i 2tis km, je to hodně o stylu běhu, terénu a váze běžce. Teď mám do terénu Salomony a jsou super. Se Zátopkem nemá význam se srovnávat. Byl to borec, ale běhal 60let zpátky. Navíc pamatuju, že můj atletickej trenér (jen o málo mladší než p. Zátopek) kdysi říkal, že s těma kanadama to nebyla tak úplně pravda…

            0 0
          • Nikovlas  

            Hm – a řekni mi – o čem je naprostá většina tohohle fóra? Asi čtu blbě, když tu pořád vidím rozpravy o lepších pláštích, vidlicích, rámech… to na světovym poháru jezděj asi jen češi… a nebo je prostě normální, že se někdo baví o vybavení pro sport, kterému se určitou měrou věnuje.

            To, že E. Zátopek neřešil, v čem běhá, možná mělo svůj původ taky v tom, že nebylo moc co řešit…

            Asi jsem přehlídnul, že tu někdo píše o něčem, co bez něčeho nelze. Je tu hodněkrát napsané, co je vhodné a co nevhodné (subjektivní názory) – a to je přece smysl diskuze.

            Příště reaguj, až budeš mít něco věcného a ne příspěvek bez obsahu, kterým se jen snažíš zdůraznit svůj nadhled.

            0 0
          • MlokCZ  

            Já zase vůbec nechápu takové jako ty, proč vůbec chodí na nějaká fóra, když vlastně nic řešit není potřeba.

            A taky mi to přijde jako typický názor někoho, kdo zřejmě nikdy neměl žádné zdravotní komplikace.

            Spousta lidí nemá zcela 100% v pořádku pohybový aparát (nebo může mít jiný problém) a když to začnou praktikovat jako Zátopek, tak s běháním dříve skončí než vůbec pořádně začnou. A to, že třeba Zátopek s tím problém žádný němel jim bude opravdu hodně platné…

            Dnešní často sedavé zaměstnání produkuje problémů až až.

            0 0
        • Nikovlas  

          Když říkáš, že tlumí líp, předpokládám, že jsi v nich už běhal… Jistě – obecně většina silničních bot tlumí líp než krosový, ale proto píšu, že ty Saucony maj na krosový boty velmi dobrý tlumení. A běhat v kombinaci sníh, mokrá hlína, asfalt v silničních botách – to už mě přešlo.

          0 0
      • vladaza  

        mně se v zimě osvědčují Saucony Pro Grid TR4, na špičce mají zátěr, takže se hodí i do horšího počasí, nemají nepromokavost membrány, ale zase líp ventilují, tlumivost je perfektní i na asfaltu,akorát v parném létě by se v nich asi dost potila noha

        0 0
    • Nikovlas  

      Z Velké kunratické mám tradičně slevové poukazy na:

      30% na běžeckou obuv Salomon

      30% na běžeckou obuv Scott a 10% na Scott všeobecně

      40% na Axon (pokud na to někdo máte odvahu)

      ještě další slevy na Suunto a podobně.

      Pokud to někdo chcete a navrhnete způsob předání, který mě bude minimálně omezovat nebo omezení kompenzujete, můžete mi napsat mail na dominnikolas(u­topenec)seznam­.cz

      0 0
    • malamala  

      Dovolím si oživit toto vlákno … a požádat o radu místní běžce co vybrat. Běhám většinou podzim, zima jako doplněk ke kolu. Podklad sníh, šotolina, tráva, občas kořen, kamen … asfalt minimálně. Používal jsem obyčejné Reebok /stáří cca 4/ ale ty se mi dnes při běhu už rozpadly :-(.

      Protože jsem líný, tak trasy max. do 15 km. Vetšinou nějaké málo zasněžené traily co jezdím v létě na kole, tak zespoda na kopec.

      Jsem ale trošku omezen financí → 2.500,–Kč :-(

      Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        pokud se bavíme o BĚHÁNÍ a ne chůzi, tak bych nebral GTX…a tím jsi v tebou definované ceně a pak je to jen o tom, jaké boty ti sednou :-) obecně jsou populární Solomony nebo Adidasky…

        0 0
        • zbartos  

          Já jsem si schválně kvůli ochraně nohou proti vodě a mokrému sněhu/blátu koupil http://www.a3sport.cz/…dia-tr-3-gtx poté, co se mi v půlce závodu zamokřily nohy v silničních botách a vůbec se mi nelíbilo utíkat v nich dalších 8 km (cca 40 minut při cca –1 stupni).

          Letos jsem ty GTX vyzkoušel už na 4 závodech mimo afalt za chladného počasí (celkem cca 40 km) a přes to, že je v nich dosti teplo (a po cca hodině běhu v mokrém listí s příměsí mokrého sněhu jsem uvnitř začal cítil vlhkost), bylo mi v nich doposud rozhodně přijemněji, než loni v těch promočených silničních botách…

          Ale třeba jsou ty zde doporučované terénní boty bez GTX z něčeho vodě odolnějšího než mám já na svých silničních botách, takže pak možná GTX není nutný.

          0 0
          • Smazaný účet  

            no, běhal jsem v normálních prodyšných silničních botách ve sněhový břečce (20km trénink) – dokud běžíš, není problém, ale jak zastavíš, hned to musí dolů

            u toho GTX jsem se tak po půl hodině koupal ve vlastním potu (a to byly nový boty)…možná taky záleží, jak se komu potí noha

            0 0
            • McBlacky  

              záleží i na botách, není to jen o membráně. Jsou i boty co dobře dýchají, tedy na gtx botu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                no ale zas na ty noční XC chůzo-běhy je GTX dobrej…často vymeteš nějakou louži a v botách furt sucho :-)

                0 0
                • McBlacky  

                  i na souvislejší běh ve volnějších tepech se dají v pohodě.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    uvidím, chytlo mě to, tak příští rok těch krosů chci zkusit víc…pokusím se laborovat s fuseklema

                    0 0
                    • McBlacky  

                      jestli půjdeš v pátek, dáme řeč, poradím ti pár tipů na podobný akce. dneska na to asi nebude takový prostor

                      0 0
          • Nikovlas  

            Doporučuju lepší ponošky – třeba s obsahem vlny – pak je v nich tepleji, i když jsou mokré. Vyloženě do mokra bych se GTX nebránil, ale na závod… asi jo.

            0 0
      • witmar  

        Já Salomon speedcross

        http://eshop.heliasport.cz/…speedcross-2

        Na asfalt a pevné povrchy to boty ale nejsou..sníh,bahno atd.. super

        0 0
        • McBlacky  

          akorát tolik nevydrží, pokud nechce závodit tak XA nebo XT Wing jsou imho lepší volba

          0 0
          • Bystrous  

            XA si dovedu představit spíš pro klus/chůzi v hodně rozbitej cestě. Jinak je to bota tvrdá pevná a neohebná, která nohu dost sváže a omezuje. Po rychlý závody vůbec. Speedcrossy sou rychlý boty, ale dost nestabilní kvůli velkýmu převíšení pata/špička. Sám jsem na to doplatil (když jsem si je vzal po dlouhým běhání v jinejch botach) a na měsíc se vyřadil kvůli natrženejm vazům v kotníku. Dost mě to štve a už ty boty nechci moc nosit. Salomon obecně bych doporučil někomu se širší nohou. Já mám problémy s utažením všech modelů. S tím převýšením by na tom měl být lépe nový model Felcross.

            0 0
            • McBlacky  

              na určení kondiční běhání v terénu bych zval jak XA tak Wing. Ty boty jsou si dost podobný. Ve wingách se běhaj horský ultra a traily, já v nich běhám jak krátký vrchy tak třeba Dolomiťáka a nemám problém. Je to trochu těžší bota, ale vydrží a je dost pevná, což v terénu ocení i kondiční sportovec. širší jsou, to souhlas, rozhodně nejsou pro každýho. Skoro mi přijde že Wing je širší než XA

              0 0
              • Bystrous  

                Právě, určitě to nejsou boty pro každýho. Přestože oboje vlastnim, znam lidi co salomon uctívají a jak je propagovanej, tak se většinou zdráham je někomu doporučit, zvlášť když to mají bejt první boty. Mě právě na XA nevyhovuje to jak jsou pevný a ne moc ohebný. SC je docela jiná bota. Lehká mekká, ale je tam velkem rozdí v tej podrážce. Špička je tenká a dobře čitelná, jdou v ní dobře cítit kameny apod. Zato po patě by se dalo skákat. Po Wingách sem koukal ale ty nižší řady mě přišli humpolácký, tim že si vzaly vysokou patu z SC a tuhost z XA. No a i když jsem měl možnost koupit levně S-laby, který by teda měly mít něco do sebe, odradil mě tvar a šířka podrážky. Už jsem toho měl na noze hodně, ale pořát se hledam. Holt Kilijan má ideální tvar nohy a mi utřem.. :) (co sem teda zjistil, tak nemá sérioný boty)

                0 0
                • witmar  

                  Jo Kilijan má holt servis ve všech směrech:-) Až hodoženeme výkony budeme mít taky :-DDDD

                  0 0
      • Nikovlas  

        Za mě pořád ty Saucony XODUS II, které jsem popisoval výš. Seděj mi líp, než kterýkoliv jiný boty, myslím, že je to dobrej univerzál.

        0 0
      • pralin  

        Boty jsou vždy individuální záležitost!

        Projeď to http://www.bezeckaskola.cz/…ohlidat.html

        a tu tež http://www.behej.com/forum

        Můj běhobotník, i když tobě to bude zcela k prdu.

        Salámy Speedcross 3, Adi Kanadia, New Balance MT876 eto vsjo.

        0 0
      • mirav  

        Výběr bot na běhání v terénu je nikdy nekončící boj. Pokud běháš v každém počasí, a stačí i rosa v trávě, tak boty odcházejí velmi rychle (400–600 km), utrhne se svršek od podešve, nebo dojde k jinému poškození. Používám boty různých renomovaných výrobců, hlavní můj požadavek je grip, a je to jedno. Spotřebu mám tak 2–3 páry za rok. Nejvíc se mi osvědčily trailovky od Asicsu (Sensor, Kayano). I výše zmíněné Speedcrossy od Salomonu nebyly v terénu špatné, ale vydržely málo.

        0 0
      • malamala  

        Děkuji všem za rady a názory. Zkoušel jsem asi 10 různých bot a nakonec mi nejlépe sedly Mizuno Wave Hood 2. Myslím, že na to moje šolíchání mi budou stačit ;)

        0 0
    • Smazaný účet  

      nevim, jaký boty používají tady :-O je to jako na silnici, nebo krosový?

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Elwing  

      Oživuji. Nevíte, zda v Praze nejsou nějaké pěkné slevy na boty? Chci běhat venku i v zimě a mokru, tak bych chtěla nějaké zateplenější krosky s podrážkou, co dobře drží.

      Hm?

      0 0
      • jonti  

        Outlet arena v sterboholich. adidas, nike, asics, salomon.

        0 0
        • Elwing  

          Tam něco mají jo? Byla jsem tam jednou nebo dvakrát a vždycky si koupila jen čokoládu.

          0 0
          • Memphis22  

            Adidas, Nike a tak jsem prolez několikrát a nevybral si vůbec nic, zato Salomon obchod bych vykoupil z poloviny. :) Ale záleží na vkusu, samozřejmě…

            Jinak v létě jsem si tam kupoval Crossmaxy, ještě předtím, než v nich Nino vystopal v Londýně na podium :) Super univerzální botky, a ta barva :) (svítivě zelená)

            0 0
            • Smazaný účet  

              souhlas…do Salomonu jsem si zakázal chodit :-)

              0 0
              • ZuzicK  

                Taky tak :-)

                0 0
              • Elwing  

                V Salomonu měli inventuru, Adidas, Nike vůbec nic (to jsem čekala) a Asics nějaké polokrosky za 2200, tak to si raději půjdu koupit dražší Inovate, kterým budu věřit, že jsou to dobrý boty.

                Takže jsem si jako vždy odvezla tašku čokolád :-D

                0 0
          • black.horse  

            Asics hnedka u vjezdu, koupil jsem si tam před týdnem trailové membránovky na zimu (přestěhoval jsem se pár set metrů od Hostíku:-) ) za cca 18stovek a holčičí měli ještě v nějaký spešl ceně myslím… a za 8kil mají zimní s výměnejma hrotama ve výprodeji. Obecně si tam čas od času v Asics, Salamon nebo Hannah občas něco vyberu, ale chce to vybírat a mít štěstí (u mě hlavně obří velikost):-) Adidas, Nike a pod plně ignoruju.

            0 0
            • Elwing  

              Asics mi je taky sympatičtější než Adidas nebo Nike. Asi tam teda zajedu. Koukám, že se vybvuješ na zimu, abys mohl trénovat na půlmaraton :) také to mám v plánu…

              0 0
              • Smazaný účet  

                tak né že mi tam utečeš! ;-)

                0 0
                • Elwing  

                  Zlatý voči. Uvidím, jak mi to půjde a zda to vydržím! V březnu (pokud bude hezky) budu mít spíš cukání jezdit na kole.

                  0 0
              • black.horse  

                JJ, vybavuju a pilně trénuju, snažím se využít, že jsem chytil slinu:-) a botky do terénu mě mile překvapili, o víkendu se snažím vyběhnout tady na hostík do lesa kolem přehrady a mají citelně lepší grip v blátě a hnusu než silniční, jen na silnici je to zase divná líná bačkůrka

                0 0
          • honzour  

            +1

            0 0
        • Bystrous  

          Já si v Adidasu jednou vychytal akci „Bláznivý čtvrtek“ na boty a koupil Adiosy za cca 1200. Tohle tam maj myslim každej čtvrtek na nějaký druh sortimentu a sundaj cenu o další desítky procent.

          0 0
      • honzour  

        Jednou jsem si koupil GTX běhačky a jsem rád, že se rozpadly … nedám dopustit na tuším Supernovy od ADIDASU, ve kterých jsem naběhal spoustu kilometrů. Jinak vybírám i do lesa silniční modely a pokud zdraví vydrží, chci na jaře zkusit fingerovky (prstový boty).

        0 0
        • Smazaný účet  

          s-novy jsou dobrý, ale zbytečně drahý (proběhal jsem asi troje), teď mám už druhý Response a rozdíl moc nepozoruju (kromě ušetřenýho litru za jeden pár)

          0 0
          • honzour  

            já je sehnal za půlku, takže cajk … ale vydržely neskutečný věci a sedly mi jak pr na hr

            0 0
      • ZuzicK  

        Levne boty maji ve factoryoutletu , ale vyber straslivej, takze jen kdyby si mela cestu kolem.

        S fashionarenou mam zatim dobry zkusenosti, vzdy jsem tam sehnala i to co jsem puvodne nechtela :-)

        0 0
        • McBlacky  

          tenhle shop moc nemusím, přijde mi to jako hodně hadrárna a odkladiště modelů který se neprodají ani ve značkovým outletu.

          0 0
          • ZuzicK  

            Je to tak, ale pokud chces opravdu levny boty, coz pravda asi nebude pripad Elwing, tak je to lepsi nez Hervis, alespon doufam :-)

            0 0
          • jeffino  

            já si tam koupil dres+rukávy a zimní čapáky northwave víc jak o polovinu levnějc a spokojenost.

            0 0
    • Dejv94  

      Doporučuji Reebok se Zig-Tech podrážkou.

      0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Predesilam ze nejsem behaci typ a behani me moc nebavi. Chci ale vyrazit na P100 a letos dokoncit a jak jsem loni zjistil tak bez pripravy to nepujde :)

      Po mesici rozmysleni jsem vcera zakopil inov8 terrafly 313 a dneska je vyzkousel. Jak jsem psal moc zkusenosti nemam, ale lepsi boty jsem jeste na noze nemel. Na noze sedi jak ulite. I po 7km jsem mel pocit jako bych prave vyrazil. Nakonec 15km po Brdech v naproste pohode. Predesilam, ze jsem pred tim 2 mesice nebehal. Treba tomu behani nakonec prijdu na chut :)

      0 0
      • Bystrous  

        Jezdíš jenom na kole nebo máš i nachozeno? Já mam zatim dost respekt i z tý 60ky i když sem teď půlku na šutru zaběh docela dobře, ale byla to zatim moje nejdelší štreka.

        0 0
        • orgoj.chorchoj  

          loni jsem si rikal, ze chodit umim tak proc bych to nedal… no zkoncil jsem na pulce odkulhal dom :D letos bych rad dokoncil tak uvidime

          0 0
      • heerer  

        ckej, nebavi a po 2mes si dal 15km behu?

        Tomu moc nerozumim:))

        0 0
      • McBlacky  

        tak pak napiš jak se s ti s touhle botou šlo těch 120km. Pokud máš ambice to dát expresně téměř celé během tak ok. Na převahu pochodu, bych já osobně vzal něco masivnějšího

        0 0
    • Matyban  

      Bejt tebou zkusím nějaké inov8, dělají výborné trailové boty a mají velký výběr.

      0 0
    • Memphis22  

      200

      0 0
    • nitraq  

      Oživím téma.

      Na jakou značku (klidně i model) se zaměřit, když mám úzkou nohu a šlapu dovnitř? Terén tak půl na půl, doběhnutí na kraj města, pak něco po polích, loukách a někdy i v lesích a pak zase zpátky domů po asfaltu.

      0 0
      • Ruprt2  

        Navrátilová říkala, že těžké pracovní boty a pneumatiku přivázanou k pasu.

        0 0
      • klokan  

        to máš nohu jako já,takže potřebuješ boty s pronací.

        Doteď jsem běhal v Asics GT 2130, ty nahradily Asics GT 2170, nebo nově GT 3000.

        Před 14-ti dny jsou koupil v TE Mizuna Wave Inspire, jsou ale v místě chodidla širší, ale zase víc tlumí.Podle mě tolik nevydrží jako Asicsy.

        Doporučil bych Ti Asicsy.

        0 0
      • jeffino  

        inovejty:)

        0 0
        • kubajzak  

          vyfasoval jsem původně v práci tyhle: http://shop.kerdasport.cz/…18-gtx-.html, pohodlný měký botičky – ale po půl roce totálně roztrhaný svršek, teď mám http://www.sport-kola.cz/…off-road.htm – méně pohodlí, ale výrazně nižší váha a podstatně líp drží i na mokrých kořenech. Na zimu kvůli zmrzlýmu sněhu zvažuji boy s hřebama, buď: http://www.sport-kola.cz/…del-akce.htm, nebo http://shop.i-ekonom.cz/…/katalog.php?…

          0 0
          • Smazaný účet  

            nojo, ty inovy jsou tam za super prachy, ale boty přes web fakt nee… :-(

            0 0
            • jeffino  

              tak není to ideál, ale dá se, např. pokud ty trailrocky běháš jako já, tak znáš i svoji velikost.

              btw: já mám 255ky a 245ky, s těma jsem odběhl i své první ultra a pohodlný se mi zdají dost.

              0 0
              • Smazaný účet  

                nojo, jenže každej má tu haxnu jinou…a já tuhle značku ještě neměl, tak nevím :-/

                0 0
                • Pebe  

                  na Letné je obchod, Trailpoint tam jsem si byl vyzkoušet velikost, pán byl celkem ochotný a milý, tak to tam zkus

                  0 0
                  • jeffino  

                    :))))

                    obecně jsou inovejty spíš pro běžce s užším chodidlem, ale co se týká toho trojlístku trailrocků, jsou to diametrálně odlišný boty, i když se to na první pohled nezdá, takže asi vyzkoušet a zkusit si třeba v trailpoinu říct o lepší cenu:)

                    0 0
                    • Elwing  

                      To potvrzuji. Ale už mají i širší modely ty natural flite. Já jsem moc ráda, že jsem inov8 našla, žádné jiné boty mi tak pěkně nepadly.

                      0 0
                    • Pebe  

                      já mám docela plácačku nohu a tyhle Terrafly jsou vepředu pěkně rozšířené a sedí mi naprosto parádně

                      0 0
          • McBlacky  

            ty orientácký boty co vychází z xtalonu do toho bych teda kromě závodění v ob fakt nešel. Měl jsem talon na noze a je to hodně specificky zaměřená bota. Najdou se lidi co v tom běhají ultra, ale to je minimum.

            Pokud v tom budeš běhat i jen kousky asfaltu a hodně kamenitých cest, tak jsou podrážky pryč než řekneš ´šetřím na nový´…

            Trailroc 255 nebo roclite 295 pro víc objemový běhání a zábavu na trailech jsou asi nejlepší volbou pro začátek s inov – pokud teda někdo už neběhá v minimalistických.

            0 0
            • black.horse  

              Mi napadá, dělají se i trošku tlumivější trail boty? Něco pro nás těžkotonážníky?:-) Chápu, že v terénu většina lidí chce vnímat více podklad, ale taky většina běžců je „kapánek“ lehčích než já…

              0 0
              • McBlacky  

                zkus sehnat roclite 309, já je ještě letos koupil. To je na poměru inovu fakt tančík :) tak tlumený se dneska už nevyrábí ukončili to loni.

                0 0
              • mm  

                o hodně tlumivých botách si můžeš přečíst na skyruning.cz

                0 0
      • BFG  

        Poradíte nějaký obchod Uherské Hradiště (asi ne), Zlín, Brno, popř. něco mezi, kde se dají dobře koupit běžecké boty? Ochotný a hlavně znalý personál, popř. i nějaké to proměření?

        Ještě přidám zkušenost ze sportisima v UH. Po cca 10 min, co si mě konečně „pokladní“ všimne, se ho ptám. Na webu máte mizuna wave ascend 7, v regálech jsem je nenašel, můžete mi je ukázat? On: „Boty řeší kolegyně, počketje, zavolám Vám ji.“ … cca 5 min … dojde mladá slečně, opakuji můj dotaz. Odpověď: „Mizuno? Ne, takovou značku nevedem. A na co jste chtěl boty?“. Tak říkám na běh. A ona něco, že tam mají pěkné nové NIKE. To už jsem ale šel, protože jsem si před cca 15 min zpět v regále prohlížel Mizuno wave inspire :)

        No člověk by čekal, že v obchodě zaměřeném na sport, to bude jiné jak v TESCU :)

        0 0
    • raceman  

      tak jsem na silniční běhy pořídil novou zbraň :)

      0 0
    • jIrI___  

      Jaké typ bot byste doporučili absolutnímu začátečníkovi, který doteď běhal jen na tramvaj? :) Běhání především zima/jaro/podzim, 90% asfalt, 10% hlína, 15 km týdně, cena ideálně do 1500 Kč (nevím jestli to je reálné, nikdy jsem takové boty nekupoval).

      A další věc, existují nějaké volné běžecké kalhoty? Vždycky jsem vídal jen elasťáky a v tom vypadá člověk víc buznoidně než v létě v upnutých cyklohadrech.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pronace/supina­ce/neutralni doslap, hmotnost?

        Kalhoty dela dobre a ne moc drahe Ronhill, ale elastaky budou vzdy komfortnejsi.

        http://www.babos-sports.cz/…rolight-pant

        http://www.babos-sports.cz/…tempest-pant

        http://www.babos-sports.cz/…er-evolution

        0 0
        • jIrI___  

          „Pronace/supi­nace/neutralni doslap“

          Vůbec nevím o co jde, při běhání na tramvaj jsem to tak do hloubky neřešil :D. Hmotnost 85 kg.

          Dík za tip na ty kaťata. Je mi jasné, že elasťáky budou vždycky komfortnější, stejně jako na biku.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já nedávno koupil NB MRC1600B viz http://www.bike-forum.cz/…/269687.html#…

            Na silnici ideál, v terénu bys je brzo zničil.

            Pokud jsi zvyklý na boty s tlumivou podrážkou, tak nic pro tebe. Pokud ti nedělá problém správné došlapování na střed až špičku chodidla, tak klidně něco takového. Aspoň si nebudeš hned od začátku kazit techniku a zdraví x-centimetrovou vrstvou zbytečné gumy.

            Taky zvaž, jestli máš širší/užší chodidlo.

            0 0
      • Smazaný účet  

        první zásadní otázka – odtlumený, nebo minimalistický?

        pokud odtlumený, další krok bude vybrat vhodnou botu podle tvaru chodidla (výše uvedená pronace/supinace). pakárna je to poprvé, chce to někam, kde ti to změří…pak už budeš vědět :-)

        btw většinová cesta jsou odtlumené boty = zajdi do triexpertu, tam ti to změří

        v nízké cenové hladině a rozumné kvalitě = Mizuno, Adidas

        0 0
        • raceman  

          kdyz jeho jediny beh byl na tramvaj, tak bych o minimalistickych ani neuvazoval… to by ho chut behat asi rychle presla :)

          0 0
      • raceman  

        najdi si na netu co ta pronace/supinace znamena, doma to zjistis jednoduse podle toho, jak oslapavas podrazku bot a dalsi figl je, ze mokrym chodidlem slapnes na papir a obrys obkreslis… to ti aspon predbezne rekne, jake boty bys mel vybrat…

        jinak ty moje mizuna vyse jsou jen o 200 drazsi… ;)

        0 0
        • raceman  

          tu jest jeste nejaky online pomocnik od mizuna

          http://www.myprecisionfit.com/test/welcome…

          0 0
          • jIrI___  

            Tak mi z toho testu vyšla „Přirozená pronace“ a v druhé ose „Maximální ochrana“ a „Vyvážená kombinace ochrany a nízké hmotnosti“ (viz printscreen). Předpokládám, že tohle je takový klasický výsledek, žádné vybočující extrémy. Fotku zešmajdání klasických bot taky dodávám, já z ní poznám prd. Mohly by těm výsledkům vyhovovat např. tyhle New Balance?

            0 0
            • raceman  

              podle seslapani tak nejak normal :) zkus jeste ten test s chodidlem na mokdy papir, podle toho poznas, jestli se ti neborti klenba… pak by to chtelo vlozky na miru :)

              0 0
              • jIrI___  

                Klenba vypadá v pořádku, mokrý papír byl součásti toho testu u Mizuna.

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak jsem nakonec na doporučení vzal NB MR1080CP a k tomu předražené tepláky od Ronhillu (ještě za původní cenu, teď mě to nasralo :D ). Jinak musím vyzdvihnout pana Baběráda z výše odkazovaného obchodu. Kdyby tak pružně, rychle a ochotně fungovaly všechny eshopy, tak je to nádhera.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jo, už u něj nakupuju léta a i případné reklamace vyřizuje ke spokojenosti. Jen pozitiva.

                    0 0
    • raceman  

      roclite 295 v akci za 1900 http://www.trailpoint.cz/…roclite-295/ :)

      0 0
    • jIrI___  

      Požíváte někdo tkaničky XTENEX ?

      0 0
      • black.horse  

        Koukám, že na tom začínáš taky pěkně ujíždět:-)

        Mimochodem, v rámci řešení pití přes zimu, jsem před měsícem začal užívat tyhle měkké lahvičky dají se koupit jen samotné náhradní lahvičky bez toho přiblblého držáku na ruku a samotná nahvička stojí asi 3kilča:-) lahvičku (mám dvě pro delší trasy, na kratší jednu) mám 240ml a v pohodě ji strčím do kapsy bundy a nepřekáží jak je měkká a ohebná, díky tomu že je v bundě pití zamrzne (jako v hadičce kejmlu s kterým občas také běhám) a je to pro mě pohodlnější než držet petku v ruce jak dělají někteří a nebo ledvinka, protože po dopití se z toho stane pár gramový měkký kousek srolovaného plastu, který v kapse ani není cítit… u lahve mi štvalo, že jsem se s ní musel s prázdnou tahat a nebo zahodit… na léto to půjde dělat tak, že při běhu bude v ruce, ale po dopití srolovat do minikapsy na klíče, je to krásně skladné. Ventil drží a neteče v kapse. Po skousnutí zuby jde krásně pít. Jak to bude s životností ventilu nevím, mám to zatím jen měsíc, ale je to princip alá náustek na kejmlu. Imho to bude na prodej i u jiných výrobců, subdodavatelem je Hydrapak. Za mě palec nahoru:-)

        0 0
        • jIrI___  

          Ale prd ujíždět, jen mě neskutečně sere zavazování tkaniček (na civilních botách je zavážu hned po koupení a do konce jejich životnosti je už nerozvazuju) a toto by mohlo být řešení :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            martensky na tebe! :-)

            0 0
          • horolezec  

            No jo, to je ta moderní mládež.

            0 0
          • black.horse  

            No, já mám oboje (silniční i teréní) boty zavázané a obouvám je lžící a tkaničky nerozvazuju. U silničních prakticky nikdy u tereních obvykle taky ne, ačkoliv asi dvakrát jsem tento příšerný zavazovací proces loni podstoupil:-) Chtělo by to BOA kolečko jako mám na bajkových tretrách, to je narozdíl od přezek nebo tkaniček můj oblíbený systém.

            0 0
            • mm  

              tak to máš ty boty hodně špatně zavázaný, pokud se do nich zase dostaneš

              0 0
              • black.horse  

                Zřejmě to nebude odpovídat dle zažitých norem a většinových názorů, ale mi to tak vyhovuje a problémy nezpůsobuje. Silniční mám utažené méně, teréní více. Vždy tak, aby se nezouvalo a drželo, ale zároveň tak, aby mi to bylo pohodlné.

                0 0
            • Kokpilot  

              Tyhle lidi se zauzlovanyma tkanickama nechapu.

              0 0
        • Elwing  

          jaj, tak to neni moc laciný. já stejně nejraději běhám úplně navolno, nejlépe bez bot :)

          0 0
    • AlenaVal  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Pavlubis  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • JarekH  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • BikeClubKovacek  

      ?

      0 0
    • Ivetak  

      Boty už dlouho sháním vždy na stránce https://www.uvex-safety.cz/cs/, kde mají super pohodlné boty. Běhám už dlouho a zkusila jsem hodně druhů běžeckých bot. Ceny myslím mají také dobré. Dříve jsem chodila do kamenného obchodu, ale zaplatila jsem tam o několik set navíc než na e-shopu. Teď už nakupuji pouze online.

      0 4
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        1 0
    • marven  

      V botách Asics běhám už mnoho let, protože je mi velmi pohodlný a jeho cena není příliš vysoká. Před 2 lety jsem si koupil Asics Gel-Kenun MX na webu Sizeer.cz a jsem s nimi nadmíru spokojen. Jsou lehké a poskytují vynikající přilnavost k zemi. Můj přítel nedávno pochválil běžecké boty Salomon, ale víte – je to jiné cenové rozpětí.

      0 2
    • Charles2k  

      Dám dotaz sem – je někde v ČR možnost vyzkoušet Nike Alphafly/Vaporfly plus jejich verze s Air Zoom?

      Objednávat si od každého typu dvě velikosti a pak vše vracet by byla finančně docela raketa.

      Co jsem se ptal třeba v prodejně Nike v Olympii v Brně, tak nemají a nevědí…

      0 0
    • blackboy007  

      Asics Gel-Kayano 29

      0 0
    • Elwing  

      Jestli někdo sháníte boty, nebo chcete něco levněji do zásoby, tak v Trailpointu mají dost zlevněné poslední velikosti. Sama jsem neodolala a objednala G 270 za supr cenu :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.