• Lister

    Řeším problém jaké boty pořídit na zimu. Mám lehké letní tretry a zkoušel jsem loni koupit navleky, ale na bajka to není ono, navíc do boty dám jen lehkou ponožku a nohy mi stejně mrznou. Do teď jsem to řešil tak, žě jsem nasadil normální pedály a jezdil v pohorkách. Přemýšlím o tom, že bych koupil turis?áky. Nějaké málo odvětrané. Do toho nějakou teplejší ponožku. Pokud s tím máte nějaké zkušenosti tak poraďte.

    0 0
    • Air  

      zkus spis jeste hrubsi neoprenove no-wind navleky, je to levnejsi nez dalsi tretry :)

      a s tema pohorkama to nebylo ok? pres tu zimu se to da vydrzet ne?

      0 0
      • Lister  

        No já bych pávě neřekl, že to je levnější: Životnost návleku na mtb nic moc. Za zimu odrovnáš tak tři a kdybych kupoval nějaké nowind tak po 500 tak si to zpočítejte. Navíc máš zakrytou podrážku a to mi taky moc nesedí. Tím, že v zimě jezdíš jiné boty tak pošetříš ty letní a vydrží ti déle, nehledě na to že pokud ti jedny kleknout tak máš druhý. To jen na vysvětlenou proč o tom uvažuju.

        0 0
        • Air  

          aha, tak to je jina. Ja pres celou zimu najezdim maximalne par set km… a taky jsem nevedel ze to vydrzi tak malo… – jezdim ve starych kozenych pohorach…

          0 0
        • blue  

          to pak spis nez o turistickej uvazuj rovnou o zimnich tretrach… u letnich turistickejch bez navleku budes mit problem s mokrem od snehu nebo blata, zimni tretry by to mely mit nejak poreseny, jako napr. http://cyklobone.wz.cz/…/everest.htm

          0 0
          • Lister  

            Speciální zimní tretry nechci a nejen kvůli té ceně. Ty turis?áky bych chtěl používat i v létě když se třeba jede na výlet kde se hodně chodí. Jen mě zajímalo jeslti je někdo vozí i v zimě a jeslti v tom není zima. Přece jen většínou nejsou tak odvětrané jako sporotvní boty.

            0 0
            • Žanek  

              Turistický tretry mám (Adidas El Moro II), jezdím je přes léto, jak je pod nulu tak je v nich kosa. Na zimu to rozhodně není nejlepší řešení;

              0 0
            • fousac  

              ja vozim shimana SH-M037, coz jsou turisticky tretry a jak je pod 10st. je v nich kosa… s tlustejma navlekama se da fungovat nekde kolem nuly ale ne moc dlouho… normalni turisticky tretry jsou na zimu na nic.. ja taky nasazuju platformy a obouvam hucule.. :)

              0 0
            • borda  

              Souhlas, mam el mora a pod cca 5 stupnu uz davam navleky, je v nich kosa. nevidim to jako dobry reseni

              0 0
        • kpitti  

          Moje první boty na kolo byly Specialized rockhopper, materiál něco jako velur. Dodnes je vozím když je velká zima (-5 míň). Jinak na tretry neoprenový návleky NW. Mám je už dvě zimy jetý a kromě několika malých děr na špičce drží. Vloni v Program Cycle testovali ponožky do zimy. Mělo to fungovat jako návleky, ale do boty, ale žádné reference jsem potom neslyšel, tak to asi nebylo nic super. Ale možná o tom ví někdo víc???

          0 0
          • K2  

            Vozím nízké RockHoppery celoročně jsem s nima spokojený. Dlouhé zimní štreky nejezdím, na kratší s trekovou ponožkou to stačí. Při delší vyjížďce venku jde zima od kufrů. Jsem s nim spokojený i co se týká odolnosti vůči vodě. V létě mi v nich není horko. Jsem turista ne závodník, tuhost mi dostačuje. Jsou širší než běžné závodní modely, což mi vyhovuje.

            0 0
            • Lister  

              O těch jsem už uvažoval. Vypadaj pěkně. Letní jsou taky speciální tak by se to hodilo. Jenom ta cena kolem 2500 mi přjde poměrně dost. Tolik stály ty moje sportovní.

              0 0
          • blue  

            ty ponozky jsou windstopperovy od sensoru

            0 0
            • Air  

              nowind od sensoru – jen tak pro ujasneni :) a co ty reference? vis neco?

              Jinak ja mam ted novy SPD a nevim jak se bude jezdit v zime s nima, uvazuju ze

              1. je sundam a budu jezdit s pohorama
              2. dam tam ten plastovy adapter a zkusim to s tim (kdyby zamrzly kufry ap.)
              3. dam trekovou ponozku a sacek na spicku (kvuli vetru), popr. podlepim sitovane casti a budu normalne jezdit s tretrama.

              Co vy na to

              0 0
              • wroum  

                me prislo vzdycky lepsi jezdit v zime bez spd. kdyz je namrzlo (nebo delam kraviny na rybnice) tak se nestiham vycvakavat, takze jak napadne snih, sundavam spd a nandavam PRIMO supertenderizer (horcikovy platformy s velkejma pinama) a jezdim v kozenejch pohorach s vibramovou podrazkou. bez problemu.

                0 0
                • Lister  

                  A já si vždycky v pohorách na kole připadal jako totální exot. Jsem rád, že nejsem sám.

                  0 0
                  • blue  

                    neboj, mam kamose, co v nich jezdi celorocne :-)

                    0 0
                  • Air  

                    ja v nich jezdil minulou zimu a v pohode. Takove vymekle stare celokozene… Na kolo supr – jsou vymekle v kotnicich.

                    Ale jestli ti jde jen o vzhled, o to jak vypadas, tak na to se vyser! Hlavne ze ti to vyhovuje, nebud jak ostatni cyklo-snobi a jezdi v tom, co ti vyhovuje a ne v tom, CO SE VOZI… Ja ty SPD asi od prosince do unora sundam. Nasadit je kdyby nebyl snih a bylo sucho je otazkou takovych 5 minut, jen prekonat tu lenost :)

                    0 0
                    • Lister  

                      O vzhled mi nejde. Jde mi hlavně o to, že jsem si zvykl na ty spd. Hlavně se s něma mnohem lépe skáče. Navíc já už ani neumím jezdit s klasickýma pedálama bez klipsen. Praskla mi klipsna na kole co sním jezdím do města a když jsem se pak chtěl rozjet, tak když byla šlapka v horní poloze, kdy jsem zvyklí zabírat dopředu, tak se mi otočil pedál a šel jsem málem na držku. Ještě bych upřesnil, že nejezdím v úplné zimě ve sněhu. Spíš hledám něco na sychravý podzim do teplot pod 15 do nuly, když to už letní nestíhaj. Když je sníh tak si užívám na sjezdovkách. I když jednou jsem sjel sjezdovku na bajku a byl to zajímavý zážitek, ale už to nedělám, protože mám jen jedno kolo, žadný zimák.

                      0 0
                      • Air  

                        a to je prave ta jedina vec – jaky to bude zase jezdit bez SPD, kdyz uz si na ne jednou zvyknes. A co zas pak na jare :) (pady). Snad to pujde. Kdyz to tak delaj i jini lidi… Je to aspon zarucene bezproblemovy reseni, jen si zvyknout.

                        0 0
              • blue  

                nowind nebo windstopper, ja tem membranam rikam vsem stejne, stejne to je vsechno stejny :-)))

                chtel sem si je vloni taky koupit, ale par lidi me od toho odradilo, navic v zime uz zas tak nejezdim, takze zkusenost s nima nemam

                0 0
                • Air  

                  ja akorat vim, ze navlek to ze sta procent nenahradi, to jsem slysel nebo nedkde cetl..

                  WS vs. Nowind – no ja vim ze to vetsina lidi nerozlisuje, ale original WS ma 2× vetsi prodysnost… to jen tak na okraj… A to si netroufam odhadovat prodysnost ruznych Windtexu, Antiwindu ap. ve srovnani s WS od Gore.

                  0 0
                  • Daf  

                    Ja mam uz nekolik let Windstopperovy ponozky od Gore Bike Wear. Muzu ti rict ze to jsou vyhozeny penize. Nejen ze to ani zdaleka nenahradi navleky ale je mi v nich vetsi zima nez v zimnich bavlnenych cykloponozkach ud senzoru. Ty jsou zase opravdu super.

                    0 0
                    • blue  

                      a vozis pod tema WS ponozkama jeste klasicky? nebo primo ty WS na holou nohu?

                      0 0
                      • Daf  

                        Zkousel jsem pod ne i neco nacpat, ale lepsi to bylo na boso. Docela v pohode se da s nema jezdit kolem 4–7st. Drtice mrazu to rozhodne nejsou. V porovnani s tema bavlnenejma sensorama jsou podstatne tenci, takze nejses tak narvanej v tretre. Jenze to je asi tak jedina vyhoda co me napada :(

                        0 0
                    • Air  

                      no, ja jsem slysel, ze ty ponozky z protivetrne membrany jsou na nic. Ale za to nemuze Gore. WS apod. materialy te ochrani od vetru, ale NEZAHREJOU! Ta membrana neni samospasitelna. Je to tenka vrstva poly..... neceho :) coz te logicky zahrat nemuze. Sacek podle meho zastoupi 100 % neprofuk, ale nebude prodysny (jako WS membrana), a kdybych jel jen v sacku, tak taky budu mrznout. Proto musis pod tu WS ponozku (nebo sacek) vzit jeste neco co hreje (tedy nic nehreje v pravem slova smyslu, ale pouze to izoluje tebou vyrobene teplo) – tedy nejake hrube trekove nebo lyzarske ponozky, nebo jeste lip – dvoje tenci ponozky (lip izoluji). Pak by to mohlo fungovat. Ale stejne je lepsi, podle tech co ty ponozky meli, koupit navleky – protoze pod nimi udrzis dalsi teplejsi vzduchovou vrstvu oproti venkovni teplote. To je tak trochu jako s botama – v tesnych ti bude vetsi zima (min izolovaneho tepleho vzduchu) nez ve volnejsich.

                      0 0
                  • tchurillo  

                    tak ze by mal „original“ WS 2× lepsiu priedysnost ako NoWind.? To je asi hodne velka Gore propaganda. Vhladom na to, ze som nosil na sport 8 rokov WS a 3–4 roky NW (nejaku dobu obidva), mozem zodpovedne povedat, ze je to uplne jedno. Nejake vykyvy +/- 10–15% by clovek asi nezaznamenal, ale 2× taku priedysnost by si si proste za tie roky musel vsimnut… Never vsetkemu co je v TV… ;-)

                    0 0
                    • Air  

                      ja zas nejsem takovej duverivec na letacky… ale u WS se udava 30 000 g a u NW 15 000 g. Vzhledem k tomu, ze GTX XCR ma udavanou prodysnost taky 15 000 g, nebo Gelanots 20 000 g tak me to prislo docela zasadni. WS totiz lidi kupuji proto, ze se nemusi „parit“ v membranove bunde a pritom jsi ochraneny 100 % od vetru (castecne i od deste a snehu). Mel by tedy mit urcite dost pres 20 000 g. Spis nez prehnane vysoce oznacovane odysnosti u WS bych to pak logicky videl na prehnane podcenovani Nowind membrany, coz v dnesnim marketingovem svete mi prislo jako dost nepravdepodobne. Taky zkusenosti jinych lidi znely tak, ze WS je o dost lip prodysny. Ale 2× bude mozna opravdu prehnany rozdil.

                      0 0
                      • tchurillo  

                        v tomto pripade som letaciky fakt nestudoval, vsetko je cisto moja (iste subjektivna) skusenost mnoho rokov velmi aktivneho pouzivania WS/NW. Vzdy sa mi to pocitovo zdalo 100% rovnake. Skor ma fakt velmi prekvapuje, ze v tom niekto videl rozdiel… :-O

                        Vsetko ale samoze zavisi od nosnej latky na ktoru je membrana nalaminovana, urcite ciastocne aj od strihu ci velkosti.

                        Ono v zasade aj tak – ked si v klude, rozdiel 20/30.000 moc nepocitis. Ked riadne zamakas, aj tak si mokry jak somar v kufri a je to jedno. ;-)

                        0 0
              • RBbur  

                s tím plastovým adaptarem si rozbiješ hubu. Je to odzkoušený. to je dobrý tak do samošky a zpátky. S těma pytlíkama se přihlas na braný závod. Koukni se na pořádný boty na běžky maj dobrý zateplení a jsou odvětraný. Raději teplou ponožku nebo windstoperový návlek. V neopranu se taky zapotíš

                0 0
                • Air  

                  jo, to mi je jasny, ze to uz dneska neni in :) ale ja momentalne nemam prachy na zbytecny rozhazovani 500 sem a 500 tam… takze setrim kde to de no :) A taky v zime tolik nenajezdim… a jestli se to hned rozpare, tak to uz to vubec nebudu kupovat… Hruba ponozka je ale samozrejmost, jen jsem to chtel tim sackem pres ponozku nebo paskou pres vetrani jeste doplnit. Samotna ponozka stacit nebude…

                  0 0
                  • blue  

                    sacek pres ponozku proti mokru taky vozim, kdyz uz nahodou v zime vyjedu, sice se noha trochu zapari, ale aspon je i teplo :-)

                    0 0
                  • RBbur  

                    pokud nepojedeš ve vychřici tak unik tepla odvětráním nebude tak velký , horší to bude se zapocenýma nohama. doporučuji ti malý test vem si suché fleecové rukavice a mokré lyžařské a rozhodni se podle svého ve kterých ti bude zima. Ja osobně preferuji suché.

                    0 0
                    • Air  

                      ano, ale (ted mam tretry novy) staci mi jak jedu v tretrach ted z kopce a citim jak to v nich vetra (hlavne na prsty na spicce) a kdyz si predstavim teplotu o takovych 30 stupnu nizsi… brrr! Kdyz vezmu HRUBOU trekovku a neprofoukne ji (diky sacku), tak v ni zima bude podle me mensi nez kdyz bych vzal jen tu ponozku a nechal pres ni (vzdycky bude trosku ta ponozka vlhka – propocena) proudit ledovy vitr – chapes? Ledovy vitr na vlhkem tele je to nejvetsi svinstvo! Ten sacek me zbavi vetru a v uvnitr bude diky hrube funkcni ponozce (i kdyz trosku husty ale IMHO pohodovy) mikroklima. Ale musim to vyzkouset.

                      0 0
                      • Air  

                        jeste me po inspiraci od Martina XC (viz forum dole) napadlo dat misto sacku alobal – izoluje to. A to dat i pod vlozku treter. Bude to urcite lip izolovat.

                        0 0
                • MartinXC  

                  Běžkový boty jsou stavěný na trochu jiné zatížení nohou, řekl bych že v nich musí být zima (na biku nezatěžuješ celou šlapku ale jen malý kousek pod palcem, zbytek se nehýbe ⇒ tudíž neprokrvuje).

                  0 0
                  • RBbur  

                    Prostě tvrdím , že v suchých prodyšných botech je menší zima než v mokrých . Vzpomeň na kdysi oblíbené důchodky. Samozřejmě že když pojedu v marastu tak si ty pytlíky taky vemu(pokud nenmám neopren) Por mne je ale největší problém tvorba zmrazků na kufru a na ledě je to v SPD dost o hubu. Prostě v zimě SPD z těcho dvou důvodů nepoužívám. Ale každý jezdi něco jiného a podle toho a? si zvolí.

                    0 0
                    • Air  

                      jasne a nebo takto… tedy sundat SPD a jezdit v pohorach. Rozumne a hlavne zarucene ucinne a bezproblemove.

                      Uvidim co svede ten alobal (opravdu izoluje – kvuli toho se pouziva na alumatky) s hrubou ponozkou, dam jeste tenkou cykloponozku a kdyz to nebude fungovat, tak dam normalni kozene boty. Jak jsem si precetl to forum dole, tak to bude asi fakt nejlepsi a nejrozumnejsi reseni. Navleky mnoha lidem moc nepomohly, vypadas v nich jak potapec a jeste to udajne moc nevydrzi.

                      Pokud bych v zime jezdil fakt fest (treba denne do prace), tak bych si koupil asi zimni tretry – napr. od Lake, stojej 3000 coz pro intenzivni jezdeni (a v teple) se da. Koupis vetsi velikost, 2 pary hrubych a 1 par tenkych ponozek a muzes jit jezdit i v poradnych mrazech.

                      0 0
                    • MartinXC  

                      Když ti zmrzne noha (a bude to 1-intenzivním chlazením zvenčí a 2-neprokrvováním díky jiné zátěži, než je noha stavěná), bude ti jedno, jestli máš v botech mokro nebo sucho – noha bude zmrzlá. Než běžkové boty, to raději zimní spec.tretry, kde se počítá s neprokrvováním nohy. Mimochodem, mám stařičké Heady trekové boty, které docela promokají, ale jejich tepelná izolace je tak perfektní, že to mokro v botě nevadí – ani na kole, ani pěšky.

                      0 0
          • Jurij  

            No Wind ponožky od Sensoru mám asi rok, byl to jeden z posledních pokusů, aby mi v zimě nemrzla noha, jsou to vyhozené peníze, je mi v nich větší zima než v norm. tlusté ponožce. Tlusté ponožky Moira jsou v kombinaci s No Wind návlekem mnohem teplejší. Jediné co mě napadlo, že jsem ještě nezkusil jsou zimní tretry, tak zkusím letos koupit zimní Lake. Koupím tak o číslo větší a uvidíme.

            0 0
            • Volf  

              Já bych zkusil bejt tebou ty návleky. Používám je a má to určitý výhody. 1: Je v nich teplo, 2: rozhodně se líp čistěj než tretry, 3: jsou výrazně levnější než zimní tretry a pokud v návlecích neběháš, tak vydrží celkem dlouho a daj se koupit kolem 500,– Kč

              0 0
        • Paja  

          Zalezi jaky mas ty navleky – ja uz cca 5let vozim neoprenove navleky s gumovou podrazkou, v zime v nich v terenu chodim (kdyz je potreba tlacit) nijak je nesetrim a porad ne ane se rozpadnout:) Problem s nohama na biku bude vzdycky – chodidlo se pri slapani spatne prokrvuje, je to hodne individualni zalezi na perifernim obehu, me byla vzdy vetsi zima v teplych ponozkach s navleky nez kamaradovi v teplych ponozkach s letnima tretrama, ktery mel od snehu durch mokry:)) Nevyhodou neoprenu je absolutni neprodysnost (veskera uvolnena vlhkost zustava uvnitr), vyhoda je odolnost proti vlhkosti zvenku, dobry by mohly byt navleky pobony tem co pouzivaji bezkari na zavodni bezkovy boty – zvenku podumovyny tvrdy sustak, uvnitr umela kozesina nebo dutovlaknova izolace (asi by byly min odolne vuci vode, ale teplejsi, stejne by ale neresilyunik tepla v oblaszi kufru, ktery je asi nejvyznamnejsi).

          0 0
    • RBbur  

      V turistických ti bude taky zima , zapotí se ti noha a od kufru bude mrznout. Největší problem mam když musím projít zasněžený úsek na kufru se nadělají zmrazky, které nejde sundat. Proto mám na zimu půlpedály , když jedu terén kde budu šlapat beru pohory. pokud jedu silnici tak tretry s návlekem

      0 0
    • MartinXC  

      I toto zde bylo – mrkni na http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      0 0
    • jihra  

      S mrznutím nohou v botech jsem měl také potíže. Zkoušel jsem také pohorky a různé zimní boty (nemám nášlapné pedály) až jsem nakonec vytáhl ze skříně staré „sněhule“ a je to super. Pro neznalé – sněhule jsou vysoké boty ze šus?ákoviny, spodek je gumový a uvnitř je dost hrubá teplá vyndávací vložka. Původně jsou určeny jako odpočinkové boty po lyžování atd. Zkrátka od té doby v zimě na biku teplíčko, pohodlíčko. Vypadám sice ve sněhulích na biku poněkud divně, ale účel světí prostředky.

      0 0
      • memorex31  

        Co riesite??? Do +5C sa to da zvladnut s teplymi ponozkami, prip. navlekmi a ked je zimsie, sup do posilovne :)

        0 0
        • MartinXC  

          Kdepak, když jde teplota pod 0 a je všude sníh – to je biking paráda – nepráší se, sníh bika čistí, po cestách se nikdo nemotá, když sebou flákneš – jdeš do měkkého, brodit nemusíš, atd atd.

          0 0
          • RomanH  

            Hlavne nesmi byt brecka. Slunicko, –5 stupnu, lesni ticho a do toho zmrzlej snih krasne krupajici pod kolama. Ja se uz tak tesim. Zrovna tak babi leto – rano prizemni mraziky, okolo obeda do 10 stupnu, proste parada :o)

            0 0
            • MartinXC  

              Jen ta zima na nohy … :-)

              0 0
              • RomanH  

                NJN, ale zato po prijezdu domu vana a slivovicka :o)

                0 0
                • MartinXC  

                  a teplá postýlka … a v ní křičící potomek ;-)

                  0 0
                  • RomanH  

                    Tesim me, ze v tom nejedu sam :o)

                    0 0
                    • MartinXC  

                      Teda btw: ono je to u nás letos už lepší – večer přijdu, přečtu Martínkovi pohádku a usnu. Víc si večer nepamatuju…jen žena pak ráno něco mluví o tom, že malý volá"…tatínek oči otevřít…" a pak prý šmejdí po bytě :-)

                      0 0
                      • RomanH  

                        Ja taky nedavno usnul drive nez mala – ta spala na uplne druhe strane postele a Katka mi pak nadala, ze pry mala mohla spadnout a ze jsem nezodpovednej :o) A taky jsem se uz naucil ve spani nektere zvuky ignorovat :o)

                        0 0
                        • MartinXC  

                          No jo, já tak ale usnu vždycky. Nedávno jsem se v posledním záblesku vědomí před usnutím přistihl, jak jsem z tématu Červená Karkulka přeskočil v rámci věty k nějakému blábolu o hasičském autu a pak ještě kamsi. Malý to ale nějak strávil :-) Poslední pohádka „O parním válci jak zapadl v blátě“ ho ale zaujala a dožaduje se jejího pokračování. Ach jo, buď se z toho zblázní on nebo já :-) (vlastně manželka bude první, juch)

                          0 0
                        • MartinXC  

                          No jo, já tak ale usnu vždycky. Nedávno jsem se v posledním záblesku vědomí před usnutím přistihl, jak jsem z tématu Červená Karkulka přeskočil v rámci věty k nějakému blábolu o hasičském autu a pak ještě kamsi. Malý to ale nějak strávil :-) Poslední pohádka „O parním válci jak zapadl v blátě“ ho ale zaujala a dožaduje se jejího pokračování. Ach jo, buď se z toho zblázní on nebo já :-) (vlastně manželka bude první, juch)

                          0 0
                          • MartinXC  

                            Hele, fakt už blbnu :-(

                            0 0
                            • Paja  

                              :-))) priste nam na vyjizdce budes vypravet pohadky…

                              0 0
                              • MartinXC  

                                Jo a dopadnu jako pan Majer (z Arabely). :-)

                                0 0
                                • Paja  

                                  Jezevcik na Kleinovi:-))

                                  0 0
                                  • MartinXC  

                                    :-)

                                    0 0
                                    • MartinXC  

                                      Vlastně bych bika mohl půjčit Radimovi (pořád skuhrá, že chce jiné), který by mě vozil. A v hospodě byste mě krmili všichni. A buřtama :-)

                                      0 0
                                      • Air  

                                        :))) to se zas zvrhlo

                                        0 0
            • jihra  

              Jo a nejlepší je, když přijde obleva a pak to všecko pořádně zmrzne. Mám gumy s ocelovými hřeby a to je pak paráda. Neboříš se do sněhu a na ledě ty hřeby drží jak přibité. Jednou u nás v Bělském lese byl po oblevě všude led (ale opravdu všude), děcka jezdila po lese na bruslích (nekecám) – a to byla parádní projížďka.

              0 0
              • MartinXC  

                Jen musíš dávat bacha, aby sis zadním nepřejel přední kolo. To by zalepit už nešlo. :-))

                0 0
                • jihra  

                  No už jsem si při jednom pádu „přejel“ předním kolem po lýtku a i přes teplé oblečení jsem vypadal, jako by na mne skočil pes. To ale byly hroty (samořezných šroubů) ještě hodně ostré, teď už se jízdou trošku otupily.

                  0 0
    • Fido  

      už delší dobu mě napadá tato myšlenka, možná už ji někdo dotáhnul. Farmářky, které mají vibram podrážku, špunty v oblasti chodidla uřezat, botu provrtat nasadit kufry přišroubovat skrz botu do destičky, která se dodává, nebo vyrobit z plechu cca 1,5 mm polovinu šlapky – aby se nevytrhly šrouby, před kompletací to zalít silikonem a myslím že ze starých farmářek jsou supr boty na zimu a může se v nich i chodit, špunty zbylé budou atk akorát v úrovni kufrů a pak můžeš dát ponožek co hrdlo ráčí, namazet je sádlem a? nevlhnou ale dýchají a stojí to jen pár kaček a staré boty. Tak co vy na to????

      0 0
      • Fido  

        ..nic? žádná reakce? no dobrá…

        0 0
        • Lister  

          Jo tohle jsem někde viděl na nějaké fotce v časopisu. Já bych si ale uřezal prsty.

          0 0
        • Air  

          no ne, nekdo (myslim MartinXC) tu uz vys o tom psal. Je to zajimavy, ale nevim jak to bude drzet.

          0 0
      • RomanH  

        No jeste jeden tip z Cykloservisu – borec si udelal „navlek“ ze starych vlozek (vnitrku) z lyzaku. Mne se ale osvedcily ty noviny v bote (pripadne grilovaci alobal) a mezi botou a navlekem.

        0 0
    • bubo  

      V sobotu jsem v Praze v Adidasu (Zahradni mesto)videl v akci kotnikove tretry El Moro Mid s vodeodolnou upravou za necelych 1100. To by mohlo s teplou ponozkou byt reseni a nestoji to az tak moc.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce