• Alex

    Potrebujem vymenit odpruzenu vidlicu, no nikdy som to este nerobil. Najde sa nejaky dobrodinec, ktory mi popise aky je postup? Naco si treba dat pozor, co treba namazat a pod. Diky krasne.

    0 0
    •  

      poradim ti, jstli nemaš nastroje, jako třeba vyražeč a podobny připravky, tak se na to vykašli a dej to do servisu. V podstate ze stare vidlice musis vyrazit spodni misku, bud pripravkem a nebo opatrne poklepavat po obvodu pomoci sroubovaku nebo majzliku, Opatrne pak vem novou vidlici, namaz ji vazelinou spodek krku a dosedaci plochu misky, naraz spodni misku (tady musis ten pripravek mit, nebo si znicis drahy), pak to pekne sloz s predstavcem s dist. kroužkama a udělej si na sloupku rysku, uber tak 3 mm a řež, ale dvakrát měř!!! jednou řež, znaš to. pak si zabrus vziklý hrany, tu vnitřní pod menším úhlem, aby se daldobře narazit ježek, toho musiš narazit rovně, nejlip zase připravkem a nebo starym šroubem, tak 1 cm od horního okraje sloupku. Nakonec nakonzervuj sloupek cely to sestav a trada jezdit, ja bych si an to netrouf, nemam vybaveni

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Hmm. Od zacatku si menim vidlice sam a nikdy jsem nepotreboval nic jineho nez sroubovak, kladivo a pilovej list. Ale pomoci pripravku je to cistsi, rychlejsi a pohodlnejsi :)

        0 0
        • Mamutt  

          Spodní misku bezpečně sundají/narazí za pětku v každém servisu. Jinak třeba FSA nebo WTB má misky naříznuté – dají se lehce nasadit i sundat rukou. S průmyslovým ložiskem no problem.

          0 0
          •  

            ja se holt bojim, ale vim jak na to :)

            0 0
          • Bodo  

            docela dobrej figl, kterej sem cet tusim na starym BF je ochladit krk a nahrat misku. ta potom na krk najede celkem hladce – osobne ozkouseno a dobry.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Takovej malej, sporakovej, domaci Cryofit :)) Blbe se to aplikuje na sundani :(

              0 0
        • wroum  

          na co pilovej list? me staci kladivo a sroubovak.

          0 0
      • Mamut  

        Na narazenie spodneho kruzku na vislicu je to masovo odporucana rura od vysavaca.

        1. si to poskladaj na sucho, sprav rysku, urez, namaz a poskladaj finalne

        0 0
    • Volf  

      K těm všem radám ještě jednu nejdůležitější. Dvakrát měř a jednou řež nebo ještě jinak zkrátik krk můžeš vždycky, obráceně pochybuju.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.