BARANDOV-VYSOCANSKA,KBELY, poradte trasu?

15 nepřečtených
  • vtt

    Cau, mam problem, potrebuju se obcas dostat z barandova do KBEL. Zatim jsem to jel Barandov-Smichac-Kampa-Malostranske nam.-Cechuv most-Petrsak-Florenc-Sokolovska-Vysocanska-Kbely. Moc se mi to nezmlouvalo zvlaste pak nabrezi z Malostranskeho nam na Cechuv most pak po Sokolovsky na Vysocanskou. Poradite nekdo neco lepsiho. Jedina omezujici podminka, Do metra s kolem nelezu. Diky

    0 0
    • McBlacky  

      nejnovější vychytávka na trase je ten nadjezd pro tramvaje, sice je tam vstup zakázán, ale… ta trasa je blbá, max si to mužeš dát přes centrum pod Vítkov, pak přes krejcárek a Balkán a ulicí Freyova pak přijedeš na Vysočanský. Problém je, že šlapeš zbytečně kopec na Vítkov. Já jsem z Vinohrad a řešim problém trasy Vinohrady-Prosek, zejména pasáž v Palmovky mi zatim je dost nejasná :-(

      0 0
      • sax  

        Zkus z Palmovky po tramvajových kolejích okolo divadla na sever. Až přijedeš k potoku (dvojitá křižovatka) dej se podél potoka doprava (levá strana z tvého pohleu, pravá orograficky) a dojedeš k takový tý hlavní ulici co vede z balabenky. naproti přes ulici jsou zběrný suroviny. Vem to po jejich pravý straně 100m po rovině a pak to prudce stoupá. Po 100m doprava na louku a mírně dokopce a vyjedeš nahoře nad sjezdovkou (bejvalou) Máchalka, teď je tam ten tobogán. Nebo to můžeš vzít přes park Podvinní a pak pod estakádou z vysočanský nahoru parkem.

        0 0
    • pavelH  

      No, možná ti trošku pomůžu s koncem trasy. Já jezdím z Holešovic do Kbel každý den (na kole). Abys nemusel po Sokolovský po těch kostkách, tak je dobrý na křižovatce – mám pocit že je to Balabenka (prostě velká světelná křižovatka za Palmovkou) zatočit doleva, pak je rovně na dalších světlech (je tam skoro pořád zelená), vyjedeš na sice na rušnou cestu, jmenuje se Čuprova (vede ze Spojovací), ale držíš se v připojovacím pruhu a hned jak je to možný zatočíš doprava.(popř to vemeš kus po chodníku).Až zatočíš, tak budeš mít po levý ruce nějakou sběrnu, tuším V.O.S.A a budeš směřovat do lesa. Vyšlápneš krátkej,ale o to lepší kopeček dáš se doprava a pojedeš po takový skoro cestě až k cvičáku psů. Pak k nový „bobový“ dráze. No a to seš ve větší půlce kopce z Palmovky. Jmenuje se to Máchalka. Pak buď pojedeš po silnici ten druhý kus a nebo po chodníku (moc lidí tam nebývá). Objevíš se na Proseku. Já to pak střihám dle počasí. A) se to dá jet po letišti (svazarmovskym) a nebo normálně po asfaltu kolem kasáren. No snad je to trošku srozumitelný.

      0 0
      • McBlacky  

        nahoru do Kbel se á taky z křižovatky ulic Kolbenova a Kbelská, nahoru na Bažantnici, nahoře hned doprava podle chatek a za chatkama doleva a pořád rovně do kopce, přijede se k letišti a ceduli zákaz vstupu od ní vede do prava polní cesta a přijede se na Hornopočernickou (okraj Kbel)

        0 0
    • sax  

      Bydlím ve Kbelích a jezdil jsem na Strahov (ze strahova) po trase: Strahov – Malovanka – kolem hradu na Letnou – Stromovka – přes lávku k Trojskému zámku – nahoru k poliklinice Mazurská – doprava a průjezd Čimickým hájem – průjezd Ďáblickým hájem do starých Ďáblic – Přes dálnici ke Globusu a do Čakovic – zadem do Kbel. Z Barandova na Strahov se dá taky docela slušně jet přes Prokopské údolí. Trasa je trochu kopcovitá, ale dost toho je parkama a lesíkama po cyklostezkách.

      0 0
      • vtt  

        supr myslim ze ten usek letna az dablice, jsi mi pomohl ale, nechapu kudy barandov-Strahov, prokopak znam a nemyslim ze vede na strahov, muzes nejak osvetlit, nebo jsi se prepsal? Dik

        0 0
        • sax  

          Je fakt, že to je docela blbej úsek a navíc to tam moc neznám – No už je to pár let, co jsem tam jezdil ze strahovskejch kolejí a nemám tady po ruce mapu, tak jen po paměti. Myslel jsem, že by jsi sjel dolů do Prokopáku a hned naproti vyjel zase nahoru (takovej příčnej přejezd přes údolí). Na protější straně údolí jsem jezdil dvě trasy:

          1. doleva k Butovicím, pak sjezd takovejma serpentinama pod strahovskej kopec – tam co je teď autosalon Ford, nebo asi porsche (rozdvojuje se tam ta ulice, co vede od Motola do centra) no a odtamtud nahoru na Strahov.
          2. doprava nad Smíchov, tam nahoru co jsou ty modrý vodárenský „sloupy“. Odtamtud na Radlickou a přes Anděl do Kinskýho zahrad a nahoru Petřínem. Přes petřín je jedna cesta v podstatě po vrstevnici na hrad.

          Tak Zdar

          0 0
        • blue  

          jednoduse vyjedes z prokopaku treba k metru na butovice, prehoupnes se pres motol nadruhou stranu na vypich a parkem na strahov

          0 0
        • McBlacky  

          docela dobrý je jet z Butovic nahoru na Vidouli, tam pak bud přímo rovně nahoru k tomu baráku s anténou (?) a pak sjet k hotelu Golf (nebo si to trochu prodloužit a jet přes golfové hřiště), nebo před koncem kopce vpravo a po značce na Šmukýřku pak dolů sjezd na Kavalírku (hezká zkratka je odbočit před hřištěm gymnázia Kavalírka vlevo do stráně). Z Kavalírky nahoru okolo Buďánek na Strahov, nebo na Spiritku, podle nálady.

          0 0
          • vtt  

            jo jasne uz vim pres to golfovy hriste jsem jednou jel pak na motol a Hvezda, ok.

            0 0
      • sax  

        … a až pojedeš, tak v Troji přejedeš lávku, pak pořád držíš rovný směr podél Trojského zámku, přejedeš hlavni k Zoo a pořáxd rovně mezi baráky. Tam se to stáčí mírně doprava do kopečka. V místě kde se to rozdvojuje – rovně do prudkýho kopce panelka – tak tady jeď mírně vlevo podél potůčku až nahoru k Mazurský. Je tam malej brůdek :-))

        0 0
        • gilby  

          jo tudy jezdim denne:) teda ja to strihnu jeste pred panelkou je rozvojeni, u nakyho penzionu, mirne doleva prudce do kopce po takovy hline sotoline a vyjedu nahore u botanicky zahrady. Panelka je pekne otravna a podel potucku jsem vlastne snad nikdy nejel:)

          0 0
          • sax  

            Tak si to dej. Je tam brod a hned za ním hliněný schody do kopce a pár dalších zajímavůstek.

            0 0
            • Winter  

              Caues. Budu se nejspis zanedlouho stehovat na Strahovske koleje, kde bych chtel zacit jezdit na MTB. Mohl bych se tu dozvedet nejake trasy vedouci alespon castecne prirodou? Delka tak 40–80km? Diky

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.