RAVO PODKRKONOŠSKÝ MARATON - LÁZNĚ BĚLOHRAD

31 nepřečtených
  • myki

    Čau, znáte někdo trasu závodu. Bude to v sobotu při takovýmhle počasí sjízdný nebo to bude bahení lázeň. Že bude bahno mi je jasný, ale není bahno jako bahno. Dík.

    V sobotu má lejt. Už se těším.

    0 0
    • -Alan-  

      něco je tady: www.bike-forum.cz/…2/forum.html#…

      0 0
    • emkaa  

      Tenhle zavod je snad prokletej. Prvni rok zasukovanej retez v prevodniku. Predloni angina a kamosum ukradli kola. Bahno. Loni pri startu chcalo, tlama na asfaltu, o par kilaku dal zlomena sedlovka a dojezd mezi cykloturistama. A ja vul se zas nechal ukecat:-)

      0 0
      • Hanato  

        No ja jedu letos poprve takze doufam ze me nic z popisovaneho neceka :-)

        0 0
      • emkaa  

        Letos se mi kupodivu nic spatnyho neprihodilo. Snad s vyjimkou ztraty obou gelu pri sjezdu ze Zviciny, diky cemuz jsem dost dlouho nemel co jist, ale jinak dobry. Bylo skoro sucho, akorat asi tri velky kaluze. Ten zavod vubec neni tak lehkej jak se pri pohledu na mapu muze zdat. Jinak organizatori uz by si po tech letech trasu mohli konecne zmerit, 80km to teda urcite nebylo.

        0 0
        • Hanato  

          No ja jel kratkou o ktere tvrdili ze mam 53 a jak jsem byl prekvapenej kdyz jsem kousek pred 48km doje do cile :-D

          0 0
        • Kryton  

          Taky jsem jel krátkou a naměřil 48km. Dlouhou jsem jel jen tréningově a odhaduju ji tak na 86km.

          0 0
          • -Alan-  

            Dva jsme naměřili těsně přes 48km, takže vy co máte míň hrozně řežete zatáčky :-) Jinak dobrý, asi tam nebylo tolik borců, anžto jsem si vyjel pro sebe krásné umístění. Nechtějte ale vědět kolikáté, určitě by se mi někdo smál ;-)

            0 0
            • Hanato  

              Ne ne, my totiz jezdime hodne po zadnim a to se pak ty kilometry sbiraji blbe :-D

              0 0
              • -Alan-  

                To si pak musíš přehodit magnet na měření na zadní kolo a nebudeš si stěžovat na výpadky. Akorát nesmíš sjezdy brát jen po předním, jinak seš v průseru znova. A tentokrát dvojnásobným.

                0 0
    • myki  

      Nemáte někdo čerstvý zprávy, nejeli jste někdo včera nebo dnes trasu? Je hodně bahínka?

      0 0
      • -Alan-  

        Takže přeposílám čerstvý zprávy ze včerejška, PRO KRÁTKOU TRA:

        Ad TRAT: nejaky zavadeci kolo, u Belohradu, to presne neznam. Vyjezd z Bel. po silnici, ktera prejde v rychlou sirokou sotolinu s jednim mensim kopcem az do napojeni trati. Za napojenim louka do kopce a lesik s tim bahnem – nekolikrat par metru, ale v zavode se bude muset neco mazlavyho projet. Nejlepe jet stredem, po stranach koleje. Nejdelsi kopec na Maxinec – pisecek je slehlej, da se na stredni talir. Pote nejtezsi sjezd s sutrama do Konecchlumi (drama to neni). V Luzanech nejdelsi silnice-pres 2km. Nejvic bude asi bolet usek „psychoterapie“ za tunelem (cca 10km pred cilem?), takova stezka do kopce a pomala, dost terenni. Posledni kilometry dost rychly – dolu do Belohradu. Par useku s louzema, ktery se daji objet, hure by bylo po desti. Par luk kde by se po desti taky trat rozjela. Jinak hodne zpevnenejch cest, cekam rychlej zavod (teda nezmokne-li to jeste). Narocnost podobna Chrudimi, min korenu, trat hezci – uzasny vyhledy, brano i s dlouhou jeden z nejhezcich maratonu v CR. Tak 2× se tlaci – cca 30m a pak 20m.

        0 0
    • Tosa  

      Jel sem to loni a byl to bahenní festival, alespoň ta první půlka, ale i tak sem byl nadšenej. Letos si myslím, že prší o něco míň tak to snad bude lepší. Trasa je ale parádní, hlavně přejezd Zvičiny. Určitě jedu když nebude pršet bude to krása.

      0 0
      • Neveli  

        ahoj, porad vaham, zda tenhle zavod zkusit. Znam jenom Krale Sumavy a zadnej jinej. Nevedel byste nekdo, jak tezky je tenhle maraton v porovnani s Kralem? Diky za odpoved N.

        0 0
        • Troll  

          Neznam Krale Sumavy, pac z principu nezavodim. Ale tu trasu jsem jel, mam tam kousek chatu. Kdo to delal, ten kraj HODNE DOBRE znal, vede temi nejhezcimi misty…

          Ale jako zavod bych to teda fakt jet nechtel, je to narez. Obzvlast „Bikerovo srdce“ (za Zvicinou), to je teda masakr… Jsem si rikal, bude pohoda, to bude z kopce. Jooo, houby…

          0 0
          • Neveli  

            diky za odpoved. No, pokud by odchozeni nekolika nejetelnejch useku neznamenalo celodenni turistiku… brala bych to spis jako vyjizdku v peknym novym prostredi, kdy nemusim hledat cestu a premejslet, kudy se vydat…porad koukat do mapy a tak.. vsechno je pekne vyznaceny..a navic jeste s obcerstvenim…O za­vodeni mi nejde, nebo jenom uplne malicko…

            0 0
            • Tosa  

              I bikerovo srdce se dá jet, jen to chce překonat strach a brzdit jen v pravej čas ne víc ne míň a důsledně pracovat s těžištěm. Loni se mi to povedlo a to nejsem žádnej mistr umístil sem se cca v polovině startovního pole.

              0 0
    • SELMIRA  

      já jsem to jela ale to už je dávno, pradávno, tři roky nebo víc nebo míň? Nevim už. Tož nevim, zda to nezměnili a bylo to dost lehký a dost sjízdný nic technickýho prostě pro chrty :o)

      0 0
      • Neveli  

        sem si nevsimla odpovedi…no tak to bych mohla vyzkouset, jen ale aby mi chrti nechali nejaky kolacky a jiny obcerstvovaci dobroty, co jsou fotech z minulych rocniku…diky n.

        0 0
        • vladah  

          já bych řekl, že dlouhá (cca 85 km) je srovnatelná s krátkou na Králi a to vzhledem k profilu trati a nastoupaným metrům. Asi dva sjezdíky pokládám za výrazně náročnější než na Králi a to především sjezd ze Zvičiny. Krátká na Ravu (cca 53 km) je dost lehčí než dlouhá vzhledem k náročnějším stoupáním, ale i sjezdíkům na prvních 30–40 km na dlouhé. Rozdíl mezi dlouhou a krátkou je tedy v prvních 30 – 40 km na dlouhé, protože potom je dlouhá trasa vedena po trati krátké. Obě trasy jsou vedené převážně v terénu, minimum asfaltu. Pokud je trošku počasí tak jsou na obou trasách krásné výhledy a není to zatím „masovka“.

          0 0
    • dakon  

      Včera jsem to byl projet (krátkou trasu 50 km) a vše super sjízdné, žádné bahno. Trasa je perfektně značená (nově udělané značení). Jinak tuhle trasu tohohle maratonku mám dobře najetou a hodnotím ji jako jednoduchou, ale krásnou !! Delší trasu ( 80 km) jsem jel taky a ta je tedy náročnější – pěkné stoupáni na Zvičinu 671 m, ale jak ta v současné době vypadá, tak to z jedné poloviny nevím, jelikož z části se pak napojuje na krátkou trasu. Tady máte link: www.maratonpodkrkonosim.cz/

      0 0
    • vt  

      Tak ted koukam do vysledku a jsem diskly :-) nevim proc, asi kvuli spatne pripevnenymu cislu ? cas sem mel nejak pod 4:30. Trat je pekna, jen ji chybi vic delsich stoupani. Znaceni super, mozna bych jeste pri zavodu pridal jasnejsi znacku na krizovatce za Dachovama, kde se jeden borec malem zacal vracet do Lazni :-) a pak taky mohl byt oznacen ten hluboky vykon v piskovym sjezdu cca tak na 2/3 trati. Jinak vse super – priste tam zustanem vic dni.

      0 0
      • honzarb  

        kam koukas do vysledku? na ofic. strankach zatim nejsou…

        0 0
      • -Alan-  

        Udal tě anonym?

        0 0
        • vt  

          Nevim, pripevnoval sem si ho sam.

          0 0
          • -Alan-  

            Nebyls to ty, co mi někdo říkal, že měl to číslo poloodpadlý a ještě vzhůru nohama? To tě asi v cíli nezvládli přečíst. Vůbec mi přišlo, že nadšení některých oranžových bylo velmi decentní a zdaleka ho převyšoval pocit vlastní důležitosti. Ostatně čas máš, na bedně bys nestál (ne?), tak je to vlastně skoro jedno. I když mě by to asi taky žralo. Nejspíš napsat organizátorům. Ale kámoš říkal, že se mu to před 2 lety stalo taky. Prošvihli ho při dojezdu.

            0 0
            • vt  

              V cili me videli bo sem tam byl pak na vysledkovy tabulce … asi sem vypadnul z nejaky kontroly nebo co, mam maly misto mezi brzdovejma pakama, tak vozim cislo nasikmo. Ale o nic nejde. Oranzouni se mi zdali v pohode, aspon teda ty prijemny holky u registrace a bufetaci … s jinejma sem neprisel do styku, z cile sem jel hned pro bucek ;-)

              0 0
              • myki  

                Na dlouhou jsem naměřil přesně 89 km. Takže 8O to rozhodně není.

                0 0
              • funtomas  

                Jo a co ta kontrola (prezentace) před startem ? Soudě podle počtu neodstartovaných závodníků byla asi dost důležitá :)

                0 0
                • vt  

                  Predstartovni kontroly sem se zucastnil … asi se stalo neco dal na trase.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.