• max78

    Ahoj, vybiram bike pro pritelkyni, ktera na kole jezdi obcas, tj. jednou tydne, a zajima me Vas nazor na to, jakou minimalni uroven kvality osazeni bych mel zvolit. Momentalne jsem ve stavu, kdy myslim, ze Deore bude stacit s ohledem na to, ze nejezdi zadny extrem, zadne maratony apod. Proste si jednou tydne vyjede spolu se mnou a dame si kolem 30 – 40 km terenem. Ocenim kazdy nazor. Diky. M.

    Anketa: Jake osazeni na bike pro vikendovou bikerku?

    23x
    62%
    7x
    19%
    LX
    4x
    11%
    XT
    3x
    8%
    0 0
    • cabbage  

      jedině xtr…

      0 0
    • Ascalabrus  

      Cabbage mě předběhl. :-/ Chtěl jsem ti napsat, že svoji roli samozřejmě hraje i to, jak vážná přítelkyně to je ;-). Čili i to XTR je na místě.

      0 0
    • enjoy  

      prehazka LX,razeni taktez. brzdovy paky XT.zbytek,na ktery „nesaha“ neni dulezity.tedy samozrejme aby to zase bylo kompatibilni:-) ale to vsechno beru ze svyho pohledu,ze nechci na pritelkyni setrit.jinak uplne staci alivio.

      0 0
      • max78  

        Chapu, ze na pritelkyni nechces setrit. Hledam ale rozumny kompromis, tj. funkcni kompomnenty, ktere postacuji na klidnou jizdu tak, abych to taky ale nemusel po kazde vyjizdce serizovat a udrzovat vubec ve stavu potrebnem pro dojeti domu.

        0 0
        • enjoy  

          tak na to staci i min jak alivio.nerikal bych ze nizsi sady jsou po kazdych 30ti km zralych na serizeni.

          0 0
          • max78  

            To je prave to, co me zajima. Pokud tedy zvolim deore, pak by si mela jizdu bez problemu a bez nadmerneho ruseni technickymi nedostatky uzit?

            0 0
            • enjoy  

              mela by.ale umim si predstavit,ze treba narozdil od nas,kdyz ji neco hned nezaradi(coz nas nemusi treba tolik zrat) tak ji to pak muze zacit vadit,na to neni nic divnyho. ale jo,klidne bych to dal dely do deore.

              0 0
              • max78  

                O.k., zni to dobre. Rozhodnu se pravdepodobne mezi deore a lx. Dik za nazor, chlape.

                0 0
    • JMT  

      osad ji to tak aby ti nedelala ostudu, kdyz s tebou nekam pojede, osobne bych dal osmikolo, chodi lip a nnei to takova hodinarska prace…

      0 0
      • kesu  

        jo presne,dal bych osmikolo ale treba v kombinaci s lx klikama a treba xt saltrem aby to vypadalo..

        0 0
        • enjoy  

          pak bys ale furt poslouchal:„a proc tam mam tu jednu polohu navic..??a proc to nefunguje a proc…“:-))

          0 0
    • Lister  

      finkčna stačí Alivko, morálně bych to viděl tak na XT, ať vidí, že na ni nešetříš a že si ji zasloužíš ;o)

      0 0
    • Komi  

      Podle toho co píšeš stačí Alivko a za ušetřený love ji můžeš pozvat na večeři a ještě hodně zbyde … myslím že večeře udělá normální holce (nebajkerce) větší radost než nová sada XT ;-) Navíc „Alivio“ zní tak krásně Italsky :-)

      0 0
    • Lone1  

      Osobně si myslím,že by mělo stačit alivio.Ale větší důraz,bych kladl na výběr rámu.Dobrý rám s alívkem,jede někdy lépe,než xt s horším rámem.Hlavně nenápadně zjisti,jaká barva se jí líbí.To je pro ženský důležitější,než jaké má komponenty.

      0 0
    • orca  

      Něco podobného jsem taky řešil – každopádně ji kup takové kolo s osazením aby jízda pro ni byla radost – to je aby to bylo lehké a pohodlné to ocení nejvíce . A ač to zní nebajkersky nepodceňuj ani barvu .. Jsou to drobnosti které rozhodnou zdali bude nadále jezdit s tebou min. 1× týdně a nebo s tím sekne že se dře a nejede to…

      0 0
    • MlokCZ  

      Dal bych buď LX, pokud chceš do ní zainvestovat více nebo Alivio. Ale určitě bych nedával Deore.

      0 0
      • max78  

        Proc ne deore? Je to vic penez za min sluzby ve srovnani s aliviem?

        0 0
        • Lišák  

          Je to víc peněz za (v podstatě) stejný služby ve srovnání s Aliviem.

          0 0
    • LukasX  

      Z vlastni zkusenosti doporucuju Deore. Pritulka mela pred soucasnym kolem neco na bazi Alivia (cirka za 12kkc). Bylo to dobre, stacilo ji to .. ale do te doby, nez jsme ji zacali tahat do Alp a kopcu vubec. Ono to osmikolecko byla pro ni fakt nevyhoda. Ostatni jsme vecernickovali o stosest a ona to tahla silou jak blazen.

      To byl hlavni duvod, proc si koupila novy kolo. Je to Author ASL na Deorecku a je „krasne modrej“. Hlavne ma devitikolecko. Neveril jsem, co to s ni udelalo. Nevim, jestli je o tolik lepsi pomer, nebo to jenom zvedlo sebevedomi. Ale tam, kde driv jsem na kopci cekal na vytlaceni mi funi za zadama a poctive slape.

      Netyka se to jenom alp, ale i tady v Beskydech je hoooodne kopecku, kde je poradny vecernicek nutnosti. Vyssi rady si IMHO myslim, ze na 30–40km vylety nejsou nutnost. Tam jde spis o vydrz komponent. Kdyz moje pritelkyne najezdi kolem 800km/rok, tak je deore po trech sezonach a poradny peci porad jako nove. Samozrejme, pokud jsou penize navic – sel bych o radu vys. Jako prvni v radicich packach. Samozrejme bych ji koupil to samo co mam ja (XT), ale praxe ukazuje, ze to neni treba.

      0 0
      • JSt  

        a neni jedno, jestli mas 32 pastorek na 9-ti kole nebo 8-mi kole? ;)

        0 0
        • LukasX  

          To je. Nicmene v tom konkretnim pripade to vedlo ke zmene prevodu. Tusim, ale ze zafungovalo i to „vy si vsichni uzivate s deviti koleckama a ja mam jenom osm, to proto se mi slape tak tezko“

          0 0
      • max78  

        Diky za nazor. Muzu se jen pro doplneni zeptat, jestli si nestezuje obcas na geometrii toho authora? Neni ram, i kdyz ma zenskou geometrii, porad prilis dlouhy? Diky. M.

        0 0
        • LukasX  

          Kupodivu neztezuje. A to s ni jezdim opravdu turisticky. Na spatny posed, ze by byla moc natahla sem nikdy vytku neslysel. Prave naopak vsude vyklada jak se na tom krasne sedi (mekke sedlo), muze drzet riditka i bez rukavic (mekke gripy) a nekope to (mekka vidla). Ma to kratsi predstavec, takze se ji jezdi vazne super. A myslim ze i diky geometrii vyslape to co bych nikdy do ni nerekl… Ma tu nejmensi velikost tusim (meri 155cm)

          0 0
          • max78  

            Vidle je manitou axel nebo rst?

            0 0
            • LukasX  

              RST .. a je fakt hoodne mekka. Ja ji se svojema 68kg uplne lehounce dam na doraz. Ale pritulka ma 49kg, takze to pro ni je v pohode.

              0 0
    • lidumil  

      Záleží taky na tom, jestli to budeš servisovat Ty nebo ne. Já synkovi (15) koupil mix Deore a XT – třeba XT véčka se líp servisujou, než Deore – špalky nastavíš jednou a pak měníš jen gumky, pohoda. Stejně tak řazení, vyšší řady jdou prostě přesnějc a líp se štelujou.

      0 0
    • rock  

      Přimlouval bych se za co nejlepší sadu řazení / přehazka / smyk, jaká pro Tebe bude finančně únosná. Některé z těch princezen, co mi bylo potěšením poznat, projevovaly značnou nervozitu, když jim „to“ nepřehodilo při sebenevhodnějším pokusu o přeřazení … zvláště ve chvílích, kdy to ve stoupání chtělo trochu citu, nebo to kvůli blátu nešlo úplně hladce …

      0 0
      • Luka  

        jojo, k tomuhle se priklanim.. rozumny nazor. Zanska je od prirody vztekla kdyz technika (kterou vetsinou neumi opravovat) se pokousi o zradu… takze ja jsem spokojena s LX… driv to bylo deore a predtim jsem mela cosi jako altus… a da se rict, ze rozdily jsou markantni. A semtam nejakou prasarnu LX docela v pohode prezvejkne…

        0 0
    • lubos  

      Toz to neni tak jednoznacny. Treba prehazka Alivio bude uplne stacit (podle prevodu, asi je jenom na 8ku). Ale razeni bych asi nebral, ani deore. Nevim jak ted, ale kdysi to chodilo dost spatne (cti tezko). Coz pro holku muze byt problem (jemne prstiky). Takze bych to nebral tak, ze cela sada, ale z kazdeho nejspis neco. Ale ja osobne bych spis doporucil SRAM.

      0 0
    • Martinkaa  

      Ja mam na kole vetsinou Deore. Ma to za sebou 20kkm a zatim to vsecko vesmes funguje. Mam jen novy saltr a presmyk. Nemuzu rict, ze bych to nejak setrila. Nalitam na tom spoustu kilometru nekdy, i v peknych srackach a s klidnym svedomim muzu rict, ze se na tom da i zavodit :-). I kdyz Deore prehazovacku uz bych asi znovu nechtela. Pokud ale pritelkyne jezdi tak jak pises, myslim, ze to bude stacit. Myslim, ze se da jezdit na vsem, zalezi, kolik do toho chces investovat :-). Ja jsem zacinala na Kineticu s pevnou vidlou a Aliviem. Byl to pro me superbajk. Neprislo mi, ze by tomu neco chybelo. Pak jsem ale zjistila, ze me to opravdu bavi, a tak druhy bajk uz byl trosku lepsi :-) Vzhledem k tomu, ze na kole jezdim casto a spotreba materialu je velka, nema pro me vyznam, kupovat si drahe komponenty, ktere budu muset stejne zase brzo vymenit.

      0 0
      • max78  

        Omlouvam se, ze zopakuju otazku ohledne ramu author. Neni na zenu, i pres zenskou geometrii, prilis dlouhy?

        0 0
        • Martinkaa  

          No prilkyne LukasX ma Author ASL. S tim ja zkusenosti nemam. Ja mam panskou 15". Ta mozna trosku dlouha je. I kdyz to ma od vyroby 9cm predstavec, mam sedlo docela dost vepredu, abych se nemusela tolik natahovat (merim 164cm). Nekde jsem slysela, ze pocitove je ta damska 16" mensi nez panska 15" (asi to tak bude u vsech velikosti). Nevim, jestli je mensi, ale kratsi je. Asi to chce, aby tva pritelkyne vyzkousela, co ji sedne vice. Jinak co se tyce komponentu, uplne souhlasim s nazorem LukasX.

          0 0
          • max78  

            Pred chvili jsem si uvedomil, ze vision je z panske rady. Omluv, prosim, mou chybku. Kazdopadne dekuju za Tvuj nazor. Je to presne ten druh informaci, ktery jsem hledal.

            Pokud mi dovolis jeste jednu otazku, rad bych se zeptal, jakou mas zkusenost s vidlici. Hledam spravnou vidli pro ±56kg. Mam pocit, ze RST, kterou zminuje LukasX uz bude prilis mekka. Nemas s tim zkusenost?

            0 0
            • Martinkaa  

              Ja vazim taky tak nejak a mam Axelku. Prijde mi docela akorat. Na doraz jsem s ni nikdy nesla. S tim ti asi moc neporadim. Na to jsou tu jinaci odbornici ;-)

              0 0
              • max78  

                Dekuju. Porovnam geometrii authora a superiora a rozhodnu se nejspis z tech dvou. Mozna jeste prihodim ghosta. Muj favorit je zatim superior. Dam sem link spis jako tip pro ostatni, at Te s tim porad neotravuju :) Pokud na to kolo ale budes mit nejakou kritiku, sem s ni. Uvitam jakykoliv nazor, vcetne pozitivni reakce.

                www.superior.cz/…an/bike.html?…

                0 0
                • Martinkaa  

                  Myslim, ze za ty penize dobre kolo. Rekla bych, ze si ji i bude libit ;-). Jen se mi moc nelibi ten predstavec. Ja mam raci sportovnejsi posed. Jestli na to ale pritelkyne sedne a rekne, ze dobre, tak bych nevahala ;-)

                  0 0
                • Luka  

                  hezouckej

                  0 0
                  • max78  

                    Co rikas/rikate na vahu toho biku?

                    0 0
                    • Luka  

                      ja myslim, ze vaha je v pohode… ono je sice kazdy kilo znat… ale muj kinetik sveho casu vazil skoro 14kg…

                      0 0
                    • Martinkaa  

                      No docela tezky. Ale u mojeho psali 12.1 a mam taky neco kolem 13… Jak to neni 15kg, tak bych byla klidna :-).

                      0 0
                      • martt  

                        ty mas ale na tom visionovi trochu ine osadenie ako original (Axel vazi o kus viac ako skareb).

                        Ale k povodnemu tazatelovi. Podla mna cela ASL geometria je vtakovina. Poznam dost jazdiacich zien, mimo inych moja manzelka aj dcera a pouzivaju uplne normalne muzske biky, konkretne Vision a Ravo Racing XC.

                        0 0
                        • LukasX  

                          A proc usuzujes z toho, ze tvoji blizci jezdi na panskych kolech, ze uspusobeni kol zenskym potrebam je ptakovina?

                          To je mi teda argumentace. To ti stejne muzu rict, ze zenske kolem mne maji svoje kola prizpusobena tomu co chteji (ASL) a proto mi pripada, ze jezdit na muzskych kolem je ptakovina ;o) A bude to stejna blbost ze?

                          0 0
                          • martt  

                            Nie su to len moji blizky ale aj ostatne zeny v oddiele (mame ich tam osem). Priznam sa, ze s ASL bikami nemam skusenosti ale niektore dievcata si ich vyskusali a nadsene neboli.

                            Zase ale poznam chlapca co jazdi na damskom Gary Fisher Big Sur GS a je s nim spokojny :-)

                            Jednotlive body k ASL:

                            • zavodne biky sa nerobia s ASL, najvyssi ASL je Modus
                            • zmeny v geometrii podla Authora: je to kratsi, vyssie postaveny ram s nizsim stredom a o stupen viac polozenou vidlou. Kazda tato zmena robi bike trocha pomalsi s horsou priechodnostou. Zmeny su ale take male, ze realne asi nemaju velky vplyv.
                            • dalsie zmeny (pre Modus):
                              • namiesto STI je rapid fire. Ak je k tomu aj neinverzny prehadzovac, tak toto je asi zmyselna vymena, STI je blbost.
                              • namiesto sedla Fizik je nejake Author ASL
                              • a hlavne namiesto modrej farby je ASL ruzovy
                            0 0
                            • kámen úrazu1  

                              Když už porovnáváš sedla a jiný komponenty, zapoměl si dodat, že Modus ASL je o 2000 kachen levnější než „pánský“ Modus. To jen pro doplnění. :-)

                              0 0
                            • LukasX  

                              Ok, to beru … to jsou vecne argumenty. Asi to v tom mojim moc nevyznelo, ale jedna se mi o ciste rekreacni, turisticky kolo. Je zrejme, proc nedela author kola ASL ve vyssich radach, protoze to asi pro zavodni nasazeni neni to nejvhodnejsi. Prioritou nasazeni ASL je podle mne zvyseni pohodli pro zenskou cast, coz u moji pritelkyne plati na 100%, proto si dovolim tvrdit ze to opravdu ptakovina neni. Kdyz to srovnam s tim, jak trpela kdyz jsem ji pujcil moje kolo.

                              Je jasne, ze toho „ASL“ lze docilit i tim, ze se koupi normalni panske kolo a navoli se citlive komponenty, aby vyhovovaly. Ale proc, kdyz je k dispozici RTR (ready to run) produkt. Je to marketingovy tah a osobne si myslim, ze ne spatny. Jeste to musija trochu dotahnout, protoze damska kola by se lepe prodavala, kdyby v jedne rade bylo vic barevnych variant.

                              Mas samozrejme ze sveho pohledu pravdu. Duvody co uvadis jsou logicke.

                              0 0
                              • max78  

                                Souhlasim. Ma uvodni otazka smerovala prave k biku, o kterem mluvis, tj. k biku, ktery me pritelkyni nabidne dostatecne pohodli a jizda na nem pro ni nebude utrpenim jako na jeji starem panskem authorovi, na kterem dlouho nevydrzi, protoze ji boli zada a celkove je ulozena v takove poloze, ve ktere bych sam dlouho nevydrzel.

                                Abych to shrnul…hledam bike, ktery ji umozni bez bolesti a bez vetsich uskali pohodovou jizdu na kole, kterou si muze uzit, aniz by splnovalo kriteria pro zavodni pouziti.

                                Nicmene dekuju za vsechny Vase prispevky. Kazde informace a kazdeho nezoru si cenim.

                                0 0
                        • Martinkaa  

                          Moje kolo je puvodne Modus, takze pocitam jeho vahu. Ramy Vision a Modus jsou uplne stejne, rozdil je jen v barve. Ale priznavam, ze jsem se spletla, pisou 12,25 ;-)

                          0 0
                • kámen úrazu1  

                  Mám Authora ASL 16" a jsem spokojená. Měřím 160 cm, cejtím se fajn, nepřipadám si jak na skřipci, dokonce jsem i otočila představec. Ještě k vidli, mám taky původní RST cosi s měkkou pružinou a je víceméně OK. Co se dá čekat za tu cenu, že ano. Pruží (až se divím), má vakl a je těžká. V létě půjdu do R7, ale hlavně kvůli váze a výdrži. RST radši nerozebírám, nerada bych zjistila, že je zevnitř zrezlá a na hraně životnosti. :-) Velmi podobnou geometrii jako Author ASL má i Trek WSD.

                  0 0
                  • max78  

                    Ahoj, diky za prispevek. Jsem rad, ze jsi zminila TREK WSD. Mas s nim nejakou zkusenost? Nevis, jaka je vaha 6500?

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Nemám s Trekem žádnou zkušenost. Jen jako každý pokoukávám, co bych časem chtěla. :-) Zatím jsem dospěla k tomu, že kdybych kupovala jen rám, šla bych zase do Authora ASL, pokud celý kolo tak bych brala Trek WSD. Bo je na Sramu. Doufám, že to ale ještě nějakou dobu vydrží jen u přemítání „co by, kdyby“.

                      0 0
        • Luka  

          tak ja se ti sem taky pripojim. Mam uz tretiho artura. to prvni, uf, ani nevim co to bylo, druhy kinetik 17" pansky. strasne dlouhy, to jo… treti a zatim posledni: vision, 17" pansky, sedlovka rovna (ne hokejka), predstavec 5cm. citim se na nem moc dobre. a je o dost kratsi nez treba muzuv spyder, ted je jak skripec… :)

          Ram je mi tak presne ze lip uz by sedet asi ani nemohl. Jak tabulkove… hapruje to asi jen o milimetr (takovy to o to maj dlouhou mas nohu, vynasobit koeficientem a mas cislo vysky ramu..) tak i pocitove, nekdo mi tvrdil, ze musis kdyz si pohodlne sednes mit predni naboj presne skryty riditkama.. a to taky sedi…

          0 0
          • max78  

            Muzu se orientacne zeptat na Tvou vysku?

            0 0
            • Luka  

              170cm presne… bez treter :D

              0 0
              • max78  

                Dekuju. Prostuduju geometrii visiona. Pritelkyne je stejne vysoka jako Ty, tak porovnam jeji vysledky s tou geometrii. Kazdopadne diky za tip a za rady. Pokud bys mela jeste nejaky poznatek ohledne vidlice, budu rad. Dekuju.

                0 0
                • Luka  

                  vidlice? no, letosni i lonsky rst co davaj na kinetiky napriklad, mi prijde kupodivu fungujici… svezla jsem se sice jen jednou ale prislo mi to docela slusny (kde jsou casy Capa tl 2003 :)))) ta se ani nehla).

                  Ja vidlicuju Marzocchi.. takovyho hybrida. ale musim rict, ze zezacatku jsem mela jen pruziny (na 50kg, zlute) a nefoukala jsem vzduchem, a parkrat se mi stalo ze to slo opravdu na doraz az to cvaklo, pak prisel ke slovu vzduch a konecne prifoukani obou komor a od ty doby pohoda. Spis cim vic jezdim, tim vic foukam. Driv pro me bylo nejdulesitejsi totalni zehleni, ted spis aby pri velkym razu nesla na doraz a ja si treba nerozbila tlamu… Na tyhle vidli je dobry, ze proste nedostatecnou tvrdost pruzim kompenzujes tim nafoukanim a pak je citliva na maly nerovnosti v ramci pruzeni mekke pruziny a zaroven poradny duzny ji nijak nevadej… (jsem cunatko a techniku nemam, takze obcas dostane poradnej kopanec, kdyz nestihnu zareagovat na rygol atd…)

                  0 0
                • Luka  

                  navic… vizion, treba nejakej lonskej, predlonskej te vyjde na smesny peniz (myslim ram) a jak jsem koukala na bikestore ma dan LX kompletni sadu vcetne kotoucovejch brzd za 11t…, pridej par drobnosti a za dvacu, petadvacu mas kolo jako vino…

                  0 0
        • MlokCZ  

          To asi záleží jak pro kterou. Moje manželka měří o 1cm míň než já. A teď dostala 19" Authora Egoista, kterého jsem předtím já chvíli jezdil. Já tam měl představec 9cm a ještě byl na mě pomalu dlouhý a ona tam má zpět původní 12cm a pomalu by chtěla ještě delší.

          0 0
    • Mamut  

      Alivio v pohode staci. Usetrene prachy vraz do odlahcenia biku, alebo do handier. Od urcitej kategorie biku (napr. to Alivio) je vacsi efekt vrazit 1000 do handier a veci okolo, nez do ineho saltru.

      0 0
    • filipes  

      Stat to na vahu – proste to nejlehci ikdyz by to pod 100kg nevydrzelo. A pak taky asi kliky kratsi nez 175, ne?

      0 0
    • P.L.  

      myslím, že deore stačí.

      0 0
    • peky  

      Souhlasím s Mamutem. Moje přítelkyně jezdila alivio a uplně jí stačilo. Mě dokonce přišlo že řadilo líp než můj SRAM. Za ušetřený peníze jí vem do shopu s dražíma hadrama na kolo at si může vybrat v čem se jí bude jezdit dobře a pohodlně a bude mít pocit že na ní nešetříš, že v tom nevypadá jako upachtěná spocená žena na kole, ale jako krásná líbící se žena co dokonce intenzivně sportuje. Prostě nech jí at si doladí oblečení dle svého vkusu aby byla sladěná s kolem. „MYSLÍM ZE SVÉ VLASTNÍ ZKUŠENOSTI, ŽE PAK BUDEŠ ZA DOKONALÉHO :D“. možná pak bude chtít jezdit i 2× týdně (jen pozor aby tě to pak neštvalo). O.

      0 0
    • náčelník  

      SRAM 3.0

      0 0
    • JirkaT  

      Hlavně si nech napsat dražší účtenku než bude skutečnost. Ať vidí žes na ní nešetřil. To taky zabírá :-)

      0 0
      • LukasX  

        jak u koho ;o(( ja bych s drahym kolem letel tak rychle z baraku, jak bych na nem prijel ;o)) Ukol je presvedcit pritulku, ze ma uzasne kolo (modre) a jeste k tomu za velice slusny peniz (za usetrene penize si muze koupit modrou prilbu s kytickama)… ;o)) to zabira …

        0 0
        • JirkaT  

          Ok :-) Taky ale nezapominej co chce kazda zenska. „Neco jinyho“

          0 0
    • SELMIRA  

      Yo! A kde máš XTR?!?!?!?! A eště jí ho nech pozlatit a osázet brilianty. No, i když briliantem bude ona, tak stačí pozlatit. :o) Když ji miluješ…neni co řešit. :o)

      0 0
    • kolda  

      staci alivko. ta moje ma treka 4300, osazeni Acera a bohate ji to staci. a nejezdi malo – jen to proste neprasi. takze Alivio staci uplne v klidu, usetrene penize investujte do bajk tripu:)

      0 0
      • Lišák  

        Ty ušetřený peníze bych raději investoval třeba do Skareba. Pro holku je to, dle mého, fajn vidle.

        0 0
        • max78  

          myslis, ze je to dobry i na vahu kolem 56kg?

          0 0
          • lubos  

            Rozhodne. On je vubec problem se Scarebem, pokud vazis pres 70kg. Foukas do nej co to da, a stejne chodi na doraz dost casto. (tedy ten 8cm).

            0 0
            • MlokCZ  

              No ale je zas otázka jestli je to až takový problém (při pohodovém ježdění, žádny drsárny), aspoň jsem u Scareba využíval zdvih na 100%.

              Ale zpět k původní otázce, na 56kg je úplně ideální.

              0 0
              • max78  

                Diky za odpoved, chlapi. Taky diky za shovivavost k mym kapku zacatecnickym otazkam. Proste se chci ujisit, ze vyberu spravny bike, na kterem ji to bude bavit. Takze jeste jednou diky.

                0 0
              • lubos  

                Uplne problem to neni, ale vidlice dost trpi jsou ruzne problemy s tim. Proste vidla do tech 60kg s batohem rekl bych.

                0 0
          • Lišák  

            Má ho kamoška, vzduchovýho, taky má něco přes 50kg a po přechodu z RST Aerosa (pružina/elas­tomer/vzduch) si jenom mlaská. Ta kamoška, Skareb ne.

            0 0
    • max78  

      Ahoj lidi, vzhledem k tomu, ze do teto diskuze uz par hodin nikdo neprispel, povazuju za vhodne ji alespon timto zpusobem uzavrit a podekovat vsem, kteri mi v ni poskytli rady ci informace. Diky. M.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.