• cztweety

    Bikejoring – provozuje to tady někdo ? Docela by mě to zajímalo, příští rok se tomu hodlám věnovat s malamutem až vyroste :-) Tak jestli máte někdo nějaké rady. Díky

    0 0
    • Jirik123  

      znam motoskijoring, ale o tomhle sem jeste neslysel, to se jako nechas tahat psem na kole? nebo budes tahat psa kolem? :-)

      0 0
      • la-da  

        Stridave, podle nalady psa :-)

        0 0
      • Luka  

        skijoring je z principu jizda za konem ne? …tak tohle by mohl byt hundejöring nabo hafjöring :)

        0 0
        • la-da  

          Myslel jsem ze to ski znamena lyze.

          0 0
          • Luka  

            no, kdyz do toho budeme rejpat tak to je skijoring tedy tahani se za necim na lyzich… to znamena, ze hundejoring by bylo tahani psa za necim, tedy bikejoring bude jizda za necim…okok… mozna by to mohl bejt pes to neco, ale necvim, co nema oj, do toho nejdu (co se tyce tahu)

            0 0
      • pepino  

        Tahat psem na kole? Zapřáhnout se za psa na kole teda nenecham:-)Dyť může spadnout z kola:-)

        0 0
    • Vilém  

      Zaciname s pritelkyni ucit psa (baucerona) tahat.Chce to trpelivost,naucit ho tahnout porad aby se nepriplet pod kolo. Taky je vcelku sranda ho ucit doleva, doprava a rovne.Zato kdyz zabere a ma ho pritelkyne u kola, tak naprosto nestiham. V nekterych situacich pes dost pomuze, vytahne te treba z der a vyjetych koleji.Jeste musim nejak doresit prichyceni psa ke kolu.Zatim vazem za predstavec na pruzne tahaci voditko + postroj.

      0 0
      • RomanH  

        A jak to funguje pri jizde z kopce ?

        0 0
        • cabbage  

          jednoduse- kdyz uz psa z kopce predjizdis, tak ho chytnes za postroj a hodis na kejml, pod kopcem nazapomenout sundat.;)

          0 0
      • RUMcajs  

        S tím připletením se neboj. Mám takovýho všerasovýho hafana co je kříženej s chtem a kohoutku má 40cm. Na rovince má maximálku 35km/h, roztahá na 30km/h.

        Je dost temperamentní, takže to chvilku trvalo, než se otrkal – doslova. Prostě se musí naučit, že střet s kolem=kvík. Pak si dá pozor.

        Popruh nepoužívám, normálně má kšíry, nebo jen obojek a je na kratším – cca 1,5m vodítku. Držím ho v levé ruce, nikdy mě nestrhnul, nepřipletl se.

        0 0
        • Vilém  

          Sveho psa (labrador),taky vodim na kritickych mistech na voditku vedle kola,pak uz beha se mnou navolno.Na voditku to neni ono,kdyz se nemuzes drzet riditka obema rukama a hlavne pritelkyne je cvicitelka psu a chce aby pes nebehal jen tak a tahal.Ona pri sve vaze a jezdeckych dovednostech nemuze drzet psa v ruce,tak jsme zacali s vycvikem hned se psem natvrdo privazanym ke kolu.Pes si zvykl jak ma tahat, z kopce uhne bokem,abys ho nenabral.Zezacatku semtam za necim vystartoval,ale dostal vynadano a ted uz jen zalibne kouka,kdyz neco uvidi.Jinak na tom obojku je blby taky to,ze nemuze tahnout,zacne ho driv nebo pozdeji skrtit.Postroj rozlozi tah vic na cele telo. Jeste mu chceme koupit tasky na zada,aby nemusela nosit batuzek a zradlo pro nej:)

          0 0
          • MF  

            Clovece uplny DogTrekking.

            0 0
            • Vilém  

              Dogtreking je pesky.To pritelkyne provozuje taky.Kdyz jsme na podzim chodili po beskydech,tak jsme se o psa chvilema hadali,koho potahne nahoru:)To chce jeste sedaci postroj na tahnuteho a pak super.

              0 0
          • pepino  

            No koukam,jak jsme my humanoidi vynalézaví:-) Ještě naučit zvířata běhat přivázaný k autu:-)

            0 0
          • RUMcajs  

            Mno, já hafana nemám na tahání, ale musím se nějak dostat přes město (4km) a s kolem v ruce a psem v druhé je to fakt pruda.

            Na obojku je dobrý, že ví, kdy ho začne škrtit a tak ho v ruce udržím. S kšírama je to o dost těžší.

            Hned za městem běhá s košíkem a člověk tam pořád neslyší, jak toho chudáčka trápí a tahá ho za kolem atd… Od důchodkyň s krysaříkama :-)))

            0 0
    • MF  

      Tak na toto by som si netrufol. Naucit psa tahat rovno a hlavne aby nevybehol po dajakom bazantovi je celkom aj problem (teda v pripade nasho psa, ktory taha na vsetky smery sucasne). V mojom pripade by to nedopadlo dobre.

      0 0
      • RomanH  

        Taky bych z toho mel obavy – urcite bych nejezdil s SPD a neprivazoval psa na pevno ke kolu.

        0 0
      • pepino  

        Souhlas. Přijde mi to jako další kravina z řady Homo sapiens.

        0 0
    • Vilém  

      jeste neco pro inspiraci http://www.beauceron.cz/…kejoring.htm

      0 0
      • boboman  

        aj ja mam beaucerona, ale je este maly…je to nas druhy a ten co sme mali predtym mal bike celkom rad a naucil sa pri nom behat raz dva a bez problemov som ho vencil po meste aj za mestom…ked uvidel nejaky skvely strom vhodny na znackovanie, tak sa tak pozrel dozadu, opytal sa ci moze takym tym psim pohladom a ja som mu bud zabrzdil alebo som mu to vyhovoril :) …strasne skvele psy su to…

        0 0
        • Vilém  

          Tak tak.Az nebude muj labrador,tak dalsi na rade je prave bauceron,z toho co ma mlada jsem uchvacen:)

          0 0
          • Vojtas  

            a je zajimavy jak sme z tech nasich ctyrnohejch kamosu hotovy, clovek se na nej podiva a hned ma lepsi naladu, mi mame teda jenom pudlici, stredniho aprikota, ale to je takova divoska, na to ze ji je 12 tak beha vic nez leckterej mladej pes, a co vona vyvadi s mišanem nebo klackem jak beha, kouse ho , mlati s nim ze strany na stranu, poskakuje u toho jak kamzik, no proste radost pohledet :D nebo kdyz se k ni dostane tenisak to je k nezastaveni, bohuzel na kolo nebo beh ji vzir nemuzu protoze jednak to neni pes kterej by to potreboval ale hlavne ma slaby srdce. Tak ted sem se tady vykecal a muzu jit spat :D
            Šťasný a veselý :D i tem nasim milackum ;)

            0 0
    • cztweety  

      TO: Vilém Právě, to připevnění psa ke kolu asi bude dost oříšek, vymyslet nějakej úchyt aby se voďák (k tomu určenej) nepletl do předního kola. Uvázaní k sobě na tělo sem zavrhl, ztoho sou větší úrazy ;-) Já se byl nedávno podívat na mistrovství ESDRA, ale bohužel sem žádný „vychytávky“ nevyfotil (foťák zůstal doma a mobil se jak na potvoru vybil :-( )

      0 0
      • Vilém  

        To je pro me ted nejvetsi orisek.Nejakej uchyt ktery byl na silentblocku,takez moh uhnout do strany,kdyz pes necekane zabere.Vazani na telo se mi taky nelibi,takhle prinejhorsim zahodim kolo,pes ho trosku ocese,ale nic horsiho se nestane.Chtelo by tahaci snuru uchytit co nejniz,kvuli tezisti,tak nekam na predni vidlici,ale zatim jsem nevymyslel jak to udelat:(Osobne jsem jeste nemel prilezitost se podivat na nejake bikejoringove zavody,tam by se treba inspirace nasla.

        0 0
        • cztweety  

          Ja tam videl ze meli nejakou (tyc) po délce celého rámu a asi 1m vedla pred kolo. Na konci byla karabina a na ni vodak s Amortizerem http://manmat.cz/…llery/37.jpg vzhledove priserne,ale asi funkci to plnilo. V lednu jedu na Sedivackuv Long, tak se tam poptam. Zatim skusim neco vymylset ;-)

          0 0
          • Vilém  

            Tak dej pak vedet,co jsi zjistil.Pouzivame toto voditko manmat.cz/web/da­ta/gallery/50­.jpg tento postroj http://manmat.cz/…llery/19.jpg

            0 0
            • cztweety  

              Tak tenhle vodak mam taky, ten amortizer je super. ManMat je dobrej vyrobce, vse na psa mam jen od nej. Uz se tesim jak pes vyroste a budem jezdit :-) Ted koumem s kamosem to uchyceni ;-)

              0 0
              • Vilém  

                Vcera me napadlo uchyceni,ktery by mohlo byt chyceny za upinak predniho kola.Udelalo by se Ucko z kulatiny,jehoz konce by se chytly pod upinak.Vrcholek toho Ucka by smeroval do smeru jizdy.V miste ohybu by se navarilo ocko na voditko.Bylo by to lehce odstranitelny z kola,necloumalo by to tolik s kolem a moh by se pouzit dlouhej sanovej postroj,ktery potrebuje aby tazne voditko nesmerovalo nad uroven psa.Nevyhodou by asi byla mnohem vetsi paka na riditka,pokud by pes zatah do boku.

                0 0
            • RUMcajs  

              Hele, o kolik se ten amortizer nebo jak se te pružné části říká protáhne? Hafan má jen 17kg, ale napadlo mě, že by to nebylo špatný pro mamku, když s ním jde ven a on vystartuje za kočkou.

              Jo, a v jakejch cenovech relacích se to pohybuje?

              0 0
              • Vilém  

                Koukni na ten manmat.Nemam bohuzel u sebe to voditko abych to moh odzkouset o kolik se protahne.Ten nas (cca 50kg) ho vsak natahne nadoraz:)I tak to vsak dost utlumi razy.

                0 0
              • cztweety  

                Ten muj Malamut je štěně, má 16 kg a natáhne to nadoraz už taky, je to dobrá věc. Na různejch akcích (psí závody) to prodávaj ještě levnějc než to maj v eshopu. cca o 20% Já plánuju teď v lednu na závodech nákup za cca 3500,– (pár věcí pro známé) na týhle sumě už je těch 20% znát. :-D

                0 0
            • Vilém  

              Prehlid jsem se,snuru mame tuto http://www.manmat.cz/…llery/35.jpg

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse