• mike!1

    Zdravim. Chci si koupit nové kolo. Mám vyhlídnutý author traction. jaké s ním máte zkušenosti??? nebo doporučili byste něco jiného v podobné cenové relaci??? díky

    0 0
    • RUMcajs  

      Mám model 02.

      Najeto na něm cca 9000Km. Vhledem k velmi brutálnímu používání (1m skoky na rovinu, sjezdy FR tratí atd.) mi z něho prakticky zbyl jen rám, představec,řadící a brzdové páčky, hlavové složení, sedlovka, sedlo a rohy.

      Rám je na závodní XC těžší ale zato vydrží, výdrž ostatních součástek bude závislá na používání :-)

      P.S. Maximální tlouš?ka zadní pneu je Maxxis Swampthing 2,35".

      0 0
      • RUMcajs  

        Ještě ke geometrii: kolo je delší, dobře vede, ve spojení s vlaštovkami se velmi dobře ovládá v terénu.

        0 0
      •  

        hmm zadní pneu max 2,35", já mám sice Kinetika, ale to asi moc neovlivní, ma už tu tvarovanou zadní vidlici? ja tam mam teď Spešl enduro sport 2,2" a ještě tam nějaký místo je, ale 2,35 by tam asi vlezlo jen tak-tak

        0 0
        • RUMcajs  

          Ta max. šířka zadního pláště je orientační, páč každej výrobce má jinou ruku a proto asi i palec, podle kterýho šířku měří :-)

          P.S. co výdrž rámu, máš s ním podobné zkušenosti?

          0 0
          •  

            no zatim jetej rok a docela mu občas naložím, rozhodně se s nim nejezdí to, na co je určenej, zatim pár pádů, jednou strom – zadní vidle, pak takovy ty lety přes řídítka, to s tim že drží mě velmi potěšilo, akorát sem teďka instaloval :-) starej pláš? na spodní rámovou trubku (u šlap. středu), kvůli šutrům (mam tam už jeden nehezky hlubokej zařez), pak taky omotaná zadní vidle, aspoň rozstříhanym neoprenem na oblíbenejch místech kamenů, jinak co sem teď tak zjistil tak ta neoprenova nohavička je na nic, o 100% lepší je ta starý pláš?

            0 0
    • Thomas  

      Během čtyř let mám již třetí rám od Authora:). První byl Spirit00 (CrMo) druhý Kinetik01 (CrMo) a teď mám 5 měsíců Traction03. Zatím vypadá dost dobře. Zdá se my dost pevnej a tvrdej (je to můj první Al rám). Jezdím sním dost a moc ho nešetřím. Zatím doporučuji.

      0 0
    • lubos  

      Dobra stabilita a vedeni. Tezsi ale tim padem ne plechovka od Coly :)

      0 0
    • Volf  

      Vem ho já mám dokonce 2000 béžovej / jinak zapletený kola a celý na LX /, moje drahá ma loňskej model / seriovku / a naprostá spokojenost.

      0 0
      • vinca  

        Mam taky model 2000 , puvodne byl cernej, ale uz davno vypada jinak, viz http://www.sweb.cz/…n/index.html sem spokojenej, ale mam ted nejaky prachy navic, tak pudu asi do ramu o 1 palec mensiho – asi cps 4.0 , nebo amulet woodster , vona ta 19 byla na mejch 172 cm moc, ale naucil sem se na tom. Ted chci neco hravejsiho, a z traciona bude siglespeed.

        0 0
        • JJ  

          Jak udelas singlespeed na ramu s normalnima patkama? S napinakem to bude vypadat blbe:(

          0 0
          • vinca  

            jo bude tam napinak, mam z toho depku, ale bude to holt tak, proste celej bude sestavenej ze zbytku.

            0 0
            • JJ  

              Bude to DH napinak? Jo jednou si neco takovyho taky poridim, ale spravnej singlespeed musi byt ocelak nebo titan:) Nejlip nechat navarit patky se zadnim vstupem.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.