• Rubick

    Čau, nemáte někdo zkušenosti s kolem Maxbike 35MB Alivio? Kdyžtak se koukněte na http://www.maxbike.cz/…MBalivio.htm

    Dík za všechny odpovědi!

    0 0
    • zirecek  

      Zkušenosti nemám. CEna příznivá, komplet sada Alivio, což je jenom ku prospěchu. P2kný komplet, barva taky pěkná, i ostatní. Mně se to celkově dost libí, .o).

      0 0
    • kolda  

      kamarad ho jezdi asi rok, ma ho v DEORE,ale ram bude asi stejny. nestezuje si. ja si taky myslim, ze za ty prachy to je slusne kolo. zalezi, jak ti padne.

      0 0
    • Enttee  

      Pohledově a osazením pekne, myslim ze je v poho

      0 0
    • Rubick  

      Díky, ještě jsem se chtěl zeptat. Rád bych vyměnil vidlici u tohoto kola za manitou axel, ale nevím jestli mi to v prodejně udělají. (ptal jsem se a prodejce říkal že např. u meridy to nědělají). Dá se výměna vidlice při nejhorším zvládnout doma svépomocí?

      0 0
      • Martyss  

        Proč by nevyměnili?

        0 0
        • Rubick  

          Nevim, prej že je to pevně daný nebo co. Možná kvůli tomu že ty maxbiky se skládají u nás, tak to půjde, ale meridy se asi dováží postavený.

          0 0
          • hanz  

            prdlajs je pevně daný…je to na ochotě či neochotě prodejce a domluvě o doplatku za tu lepší vidlu.

            0 0
    • Mandoš  

      Ahoj, taky mám rám od Maxbiku a je to postavené na alívku. už to mám skoro 3rokem a zatím jsem nemusel štelovat přehazku ani přesmyk, rám je v poho takže spokojenost. Vidli mám letošního Axla – škoda, že nemá microlube. Když tak mrkni na mého bajka.

      0 0
    • sachil  

      Já mám Maxbike (ale na LX) model 2003. Mám na něm Manitou Black a s vidlicí Suntour je ten problém, že ten její krk je zúženej (já tam měl vidlici XCP-D původně, nevím jestli jsou tak dělaný všecky suntourky) takže se z toho asi nedá (teda podle mě neschopáka) dostat ježek nepoškozenej, to je asi celej problém. Jinak tam ten Black šel dát normálně, pokus di to svépomocí dokážeš uříznout, tak no problem. Akorát mě v servisu docela natáh, ale to je zas jiná kapitola. Dal jsem 350 za práci. Bál jsem se to sám řezat a nechat si to někde uříznout a pak to namontovat sám, to jsem to dal radši do servisu. Akorát ty ráfky se mi zdá moc nevydrží a probržďujou se

      0 0
      • Mandoš  

        bohužel ježka nevyndáš bez poškození. Musíš ho prostrčit celým krkem a to bez újmy nejde. nedávno jsem to dělal a byl trošku zdeformovaný. trošku jsem jej narovnal a dal se ještě použít. Jinak na nasazení nic není. Do servisu bych s tím nešel. 1.Odstraníš brzdu ze staré vidlice a povolíš ježka a 2imbusy(5ka imbus) co drží řídítka s vidlou a můžeš sundat starou vidlu. 2.dej pozor na různé kroužky co patří k řízení a ložiska a? to nepostrácíš – pak by tam byla vůle. 3.Poměř si délku krk staré vidlice a zkra? tak tu novou 4.ze stré vidlice musíš sundat O kroužek, který budeš muset nabít na novou vidlici. 5.můžeš taky promazat věnečky(ložiska) 6.a můžeš začít nasazovat. nezapomeň na kroužky a ložiska 7.Když budeš nasazovat řídítka a utahovat ty dva imbusy, tak trošku utáhni ten spodní. Gumovou paličkou doklepneš říditka k vidli a dotáhneš 8.nasadíš ježka a dotáhneš 9.namontuješ zpět brzdu 10.můžeš vyjet :o)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.